Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τζανάκης: Προς παγίωση σε πάνω από 4.000 κρούσματα ημερησίως χωρίς μέτρα

Τζανάκης: Προς παγίωση σε πάνω από 4.000 κρούσματα ημερησίως χωρίς μέτρα
Διαχειρίσιμη η έξαρση κρουσμάτων σε περιοχές με καλή εμβολιαστική κάλυψη είπε ο κ.Τζανάκης
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως φαίνεται να παγιώνονται τα κρούσματα σε περισσότερα από 4.000 ημερησίως, εάν δεν ληφθούν μέτρα, διατύπωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης.
«Έχει αρχίσει μια εκθετική αύξηση των κρουσμάτων.
Φαίνεται ότι αν δεν πάρουμε μέτρα ή αν δεν υπάρξει κάτι διαφορετικό, θα παγιωθεί ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων σε πάνω από 4.000 και προς το τέλος Νοεμβρίου οι προβλέψεις δείχνουν ότι θα έχουμε πάνω από 5.000 κρούσματα ημερησίως.
Είναι πρόβλημα τόσο η χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη όσο και η μείωση της άμυνας των εμβολιασμένων από αρκετούς μήνες» είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ.Τζανάκης, ο οποίος έκανε έκκληση προς όλους να κάνουν τις πρώτες δόσεις του εμβολίου ή αν έχουν εμβολιαστεί ήδη, να κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου
«Οι περιοχές με καλή εμβολιαστική κάλυψη, θα έχουν μια διαχειρίσιμη έξαρση κρουσμάτων, χωρίς πολλές νοσηλείες διασωληνώσεις και θανάτους.
Στον αντίποδα, περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη θα έχουν αυξημένα κρούσματα, αυξημένες νοσηλείες και διασωληνώσεις, δυστυχώς και θανάτους» ανέφερε ο κ.Τζανάκης.
Όσον αφορά τους εμβολιασμένους που νοσούν από covid, ο κ.Τζανάκης είπε πως κατά βάση είναι «άνθρωποι που δεν έχουν αναπτύξει επαρκή άμυνα ή άτομα που έχουν εμβολιαστεί πολλούς μήνες πριν, πχ. τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο, ειδικά αν είναι και ηλικιωμένοι και πλέον δεν έχουν καλή άμυνα».
«Δεν αποκλείω τοπικά μέτρα σε περιοχές με αυξημένα κρούσματα» υποστήριξε ο κ.Τζανάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης