Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Επίθεση με βιτριόλι: Πόσα χρόνια θα μείνει στη φυλακή η Έφη Κακαράντζουλα

Επίθεση με βιτριόλι: Πόσα χρόνια θα μείνει στη φυλακή η Έφη Κακαράντζουλα
Θα μπορεί να αποφυλακιστεί σε περίπου 5,5 χρόνια, αν υπολογιστούν και οι ημέρες εργασίας, που μετριούνται ως «διπλές» ημέρες κράτησης

Τη μέγιστη ποινή κάθειρξης των 15 ετών που προβλέπεται για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στην Έφη Καρακάντζουλα για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου.
Οι δικαστές, υιοθετώντας της εισαγγελική πρόταση, έκριναν ομόφωνα ένοχη, χωρίς κανένα ελαφρυντικό, την κατηγορούμενη τόσο για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας όσο και για το πλημμέλημα της απείθειας για το οποίο της επέβαλαν φυλάκιση 6 μηνών.
Η κατηγορούμενη η οποία άκουσε ατάραχη την δικαστική απόφαση, είχε αιτηθεί την αναγνώριση του ελαφρυντικού του σύννομου βίου που στην περίπτωση που το δικαστήριο το είχε αναγνωρίσει θα άλλαζε τα δεδομένα στο πλαίσιο της ποινής που θα της επέβαλλε.

Μπορεί να αποφυλακιστεί σε 5,5 χρόνια

Ωστόσο, αν και η 36χρονη καταδικάστηκε για την επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου με την ανώτατη ποινή όπως έλεγαν αρμόδιες πηγές δεν θα αργήσει να βγει από τη φυλακή.

Επίθεση με βιτριόλι

Ακόμη και αν στο Εφετείο δεν υπάρξει καμία αλλαγή και η ποινή της παραμείνει όπως και πρωτόδικα εκείνη, σύμφωνα με νομικούς, με τις ευεργετικές διατάξεις για την έκτιση των 3/5 της ποινής της θα μπορεί να αποφυλακιστεί σε περίπου 5,5 χρόνια, αν υπολογιστούν και οι ημέρες εργασίας, που μετριούνται ως «διπλές» ημέρες κράτησης.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης