Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Στην 23η θέση η Ελλάδα στη διαχείριση της πανδημίας - Στη 19η βρίσκεται η Τουρκία

Στην 23η θέση η Ελλάδα στη διαχείριση της πανδημίας -  Στη 19η βρίσκεται η Τουρκία
Δυο θέσεις έχασε η Ελλάδα στην μηνιαία κατάταξη του Bloomberg που αφορά τα καλύτερα μέρη που μπορεί να βρεθεί κανείς εν μέσω πανδημίας.

Δυο θέσεις έχασε η Ελλάδα στην μηνιαία κατάταξη του Bloomberg που αφορά τα καλύτερα μέρη που μπορεί να βρεθεί κανείς εν μέσω πανδημίας.
Η χώρα μας βρίσκεται πλέον στην 23η θέση, με συνολικό σκορ 66,3, πολύ πίσω από άλλες ευρωπαϊκές: Ιρλανδία και Ισπανία φιγουράρουν στις δυο πρώτες, ενώ μεταξύ άλλων η Γαλλία είναι 7η και η Πορτογαλία 18η. Αξιοσημείωτο ότι σε καλύτερη θέση (19η) βρίσκεται η Τουρκία.
Η «Covid Resilience Ranking» είναι μια μηνιαία μέτρηση που προσπαθεί να καταγράψει ποιες από τις 53 χώρες ισχυρότερες χώρες αντιμετωπίζει πιο επιτυχημένα τη πανδημία.
Συνδυάζει 12 δείκτες, όπως η ποιότητα του συστήματος υγείας, η εμβολιαστική κάλυψη, η συνολική θνησιμότητα και η πρόοδος αναφορικά με την επανέναρξη ταξιδιών.
Το Bloomberg επισημαίνει το γεγονός πως η Ευρώπη κυριαρχεί στις πρώτες θέσεις ωστόσο επισημαίνει ότι η ήπειρος θα αντιμετωπίσει ένα κρίσιμο τεστ καθώς μπαίνουμε στο χειμώνα.
Αξιοσημείωτή είναι, επίσης, η Χιλή που σε μόλις ένα μήνα κέρδισε 23 θέσεις στην κατάταξη για να φτάσει στην 8η.
Αντανακλά τη συνολική βελτίωση της κατάστασης στη Νότια Αμερική, κάποτε την περιοχή που δέχτηκε το ισχυρότερο χτύπημα.

covid_19.webp

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης