Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Λύτρας για επίθεση με βιτριόλι: Έξι χρόνια το πολύ θα μείνει στην φυλακή η Κακαράντζουλα

Λύτρας για επίθεση με βιτριόλι: Έξι χρόνια το πολύ θα μείνει στην φυλακή η Κακαράντζουλα
Της αναγνωρίστηκε η πρόθεση να σκοτώσει την Ιωάννα υποστήριξε ο δικηγόρος
Σχετικά Άρθρα

Την εκτίμηση πως έξι χρόνια το πολύ θα παραμείνει στην φυλακή η Έφη Κακαράντζουλα, σε βάρος της οποίας επιβλήθηκε κάθειρξη 15 ετών και 3 μηνών για την επίθεση με βιτριόλι κατά της Ιωάννας Παλιοσπύρου.
Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση η Έφη Κακαράντζουλα θα παραμείνει στην φυλακή έως την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.
Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο Απ. Λύτρας, συνήγορος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, υποστήριξε ότι «αυτό που προκύπτει από την υπόθεση είναι ότι πρόθεση της κατηγορούμενης ήταν να σκοτώσει αυτό το κορίτσι».
Όσον αφορά την ποινή, εκτίμησε πως η Έφη Κακαράντζουλα θα μείνει στην φυλακή το πολύ έξι χρόνια, σημειώνοντας ωστόσο ότι η Ιωάννα Παλιοσπύρου θα ταλαιπωρείται για πολύ περισσότερα.
«Υπάρχει ανάγκη να γίνει κάτι με συγκεκριμένες ποινές και συγκεκριμένα εγκλήματα, ώστε να σταματήσει και ο μιμητισμός» υποστήριξε ο κ.Λύτρας.

Η απόφαση του δικαστηρίου

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο έκρινε ομόφωνα ένοχη την Έφη Κακαράντζουλα για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου για την επίθεση με το βιτριόλι.
Το δικαστήριο μετά από διάσκεψη που διήρκησε περισσότερο από τρεις ώρες, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, αποφάσισε ομόφωνα την ενοχή της κατηγορούμενης, χωρίς κανένα ελαφρυντικό, για απόπειρα ανθρωποκτονίας απορρίπτοντας τον αυτοτελή ισχυρισμό της υπεράσπισης για μετατροπή της κατηγορίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.
Επιπλέον, η 36χρονη κατηγορούμενη κρίθηκε ένοχη για το αδίκημα της απείθειας για το οποίο της επέβαλλε 6μηνη ποινή φυλάκισης ενώ αναμένεται η απόφαση για τη συγχώνευση των ποινών.

Κανένα ελαφρυντικό

Η απόφαση των δικαστών ήταν ομόφωνη όπως και αυτή για την ενοχή της για απόπειρα ανθρωποκτονίας και απείθεια.
Οι δικαστές λίγο νωρίτερα άκουσαν τον εισαγγελέα της έδρας, Χαράλαμπο Μαστραντωνάκη να ζητεί να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στην κατηγορούμενη.
Ο εισαγγελικός λειτουργός εξέφρασε τη θέση ότι η σύννομη ζωή δεν ταυτίζεται με το λευκό ποινικό μητρώο αλλά με τον ουσιαστικό σεβασμό στα προστατευόμενα από το κράτος έννομα αγαθά, ώστε το έγκλημα που έχει τελέσει να είναι η μοναδική παραφωνία.
Ο κ. Μαστραντωνάκης χαρακτήρισε αβάσιμο το αίτημα της 36χρονης σημειώνοντας ότι αποδείχθηκε πως η κατηγορούμενη επί ένα χρόνο παρακολουθούσε την Ιωάννα και τον 40χρονο με τον οποίο διατηρούσε περιστασιακή σχέση χωρίς δεσμεύσεις.
«Στην απολογία της είπε ότι παρακολουθούσε και την Ιωάννα και τον Επαμεινώνδα. Αυτό το γεγονός φανερώνει ουσιαστική εκτροπή, δόλια και υπολογισμένη εκτέλεση του εγκληματικού της σχεδίου για να πραγματοποιήσει τον εκδικητικό της σκοπό όπως αποδείχθηκε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας και συμπλήρωσε: «Η συμπεριφορά της αυτή δεν συνιστά μεν ποινικώς αξιολογούμενη συμπεριφορά αλλά αναιρεί την έννοια του πρότερου σύννομη βίου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης