Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Συγκλονίζει η Ιωάννα Παλιοσπύρου: Δικαιώθηκα ηθικά, αλλά φοβάμαι - Πιστεύω ότι είχε συνεργούς

Συγκλονίζει η Ιωάννα Παλιοσπύρου: Δικαιώθηκα ηθικά, αλλά φοβάμαι - Πιστεύω ότι είχε συνεργούς
«Δεν μπορώ να πατήσω παύση στη ζωή μου»
Στην πρώτη της τηλεοπτική εμφάνιση μετά την καταδικαστική απόφαση της Έφης Κακαράτζουλα, η Ιωάννα Παλιοσπύρου σχολίασε πως δεν έχει καταλαγιάσει τελείως ο φόβος μέσα της.
Όπως τόνισε στην εκπομπή «Live News» στο MEGA το θύμα της επίθεσης με βιτριόλι, υπάρχει μια εκκρεμότητα αναφορικά με τους συνεργούς που ενδεχομένως να βοήθησαν την καταδικασθείσα για την υπόθεση.
«Δεν είναι δική μου πεποίθηση πως υπάρχουν συνεργοί, προκύπτει από στοιχεία της δικογραφίας» σχολίασε, και εξήγησε πως πιθανόν να υπάρχουν δύο άτομα που βοήθησαν την καταδικασθείσα.
Θυμίζουμε πως με ομόφωνη απόφασή του το δικαστήριο επέβαλε κάθειρξη 15 ετών στην 36χρονη Εφη Κακαράντζουλα για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου.
Αναφερόμενη στη συνάντησή της, κατά τη διάρκεια της δίκης, με τη γυναίκα που της έριξε το βιτριόλι, η Ιωάννα Παλιοσπύρου σημείωσε πως αυτή ήταν πολύ δύσκολη.
«Δεν μπορεί ποτέ κανείς να προετοιμαστεί για κάτι τέτοιο. Δεν είχα ιδέα πώς μπορεί να αντιδράσω. Ήταν πολύ δύσκολο, ειδικά η πρώτη μέρα... Ήταν αρκετά τα λεπτά και οι ώρες της ταχυκαρδίας και της έντασης», δήλωσε.
Η 36χρονη, ωστόσο, πρόσθεσε πως μπορεί να επικεντρώνεται στα σημαντικά. «Φάνηκε στο τέλος, οι προθέσεις και ο χαρακτήρας και από τις δύο πλευρές», τόνισε.

«Δεν μπορώ να πατήσω παύση στη ζωή μου»

Μιλώντας για τη συνέχεια, μετά και το τέλος της δίκης, η Ιωάννα Παλιοσπύρου σημείωσε πως θα προσπαθήσει, παράλληλα με την αποκατάσταση, να εκπληρώσει τα όνειρά της.
«Σίγουρα από αυτά που μου λένε, τα στάδια για την αποκατάστασή μου είναι πολλά και πολλών ετών, οπότε έχω αποφασίσει αναγκαστικά ότι δεν μπορώ να πατήσω παύση στη ζωή μου μέχρι να μπορώ να πω ότι έχει τελειώσει αυτή η κατάσταση», είπε.
«Έχω αποφασίσει ότι θα προσπαθήσω να κάνω πράγματα που κάνουν όλοι. Κάθε φορά πρέπει να βρίσκω καινούργιους τρόπους για να κάνω ακόμη και κάποια απλά πράγματα» λέει, φέρνοντας για παράδειγμα μια απλή βόλτα για ψώνια. «Όμως νομίζω ότι οι άνθρωποι προσαρμοζόμαστε και βρίσκουμε τους τρόπους, τους βρίσκει η ζωή για εμάς», συνεχίζει η Ιωάννα Παλιοσπύρου.
Κλείνοντας, αναφορικά με τους στόχους της από εδώ και στο εξής, η Ιωάννα Παλιοσπύρου σημείωσε: «Θα προσπαθήσω να κυνηγήσω τους στόχους μου και τα όνειρά μου, παράλληλα με την ίασή μου. Δεν πρέπει να μείνω πίσω ούτε στο ένα ούτε στο άλλο».
Άλλωστε, η Ιωάννα Παλιοσπύρου εξηγεί πως η μέρα που θα μπορέσει να βγάλει τη μάσκα θα αργήσει. «Δεν είναι της παρούσης. Για όσο χρονικό διάστημα γίνονται τα χειρουργεία πρέπει να φοράω τη μάσκα», είπε.

«Φοβόμουν να βγω με τη μάσκα»

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου όμως προσπάθησε να περάσει και ένα μήνυμα στους ανθρώπους που βρίσκονται σε παρόμοια θέση με τη δική της. «Μέχρι την ημέρα που εμφανίστηκα με τη μάσκα, φοβόμουν πάρα πολύ την αντίδραση των ανθρώπων», δήλωσε.
«Μου είναι πιο εύκολο να κυκλοφορώ έξω με τη μάσκα, γιατί λόγω της δημοσιότητας ο κόσμος θα με πλησιάσει με αγάπη, με σεβασμό και θα με κάνει να νιώσω πολύ όμορφα και πολύ φυσιολογικά», τόνισε.
Η 36χρονη πάντως κατέληξε στο συμπέρασμα πως ο κόσμος μοιάζει απροετοίμαστος να αντιμετωπίσει τη διαφορετικότητα. «Συμπεραίνω ότι ο κόσμος δεν είναι εκπαιδευμένος στο πώς να συμπεριφέρεται σε ανθρώπους που είναι διαφορετικοί», είπε.

Η δικαίωση είναι ηθική, αλλά δεν είναι ουσιαστική

«Όσον αφορά τη δικαίωση με βάση το νομικό μας σύστημα, η δικαίωση είναι ηθική, αλλά δεν είναι ουσιαστική, γιατί εγώ θα κάνω πάρα πολλά χρόνια ακόμα και χειρουργεία για να βγάλω τη μάσκα», λέει για την καταδικαστική απόφαση η Ιωάννα Παλιοσπύρου. «Είναι ο λόγος αυτός που εξηγούμε και ζητάμε οι νόμοι να είναι πιο αυστηροί», συνεχίζει.
Πάντως, αναφορικά με τη μετατροπή της απόφασης σε απόπειρα ανθρωποκτονίας, η ίδια σημειώνει: «Καθόλου δεν νιώθω ότι μου οφείλει κάποιος κάτι, ήταν τα στοιχεία τέτοια της υπόθεσης που ήταν ξεκάθαρο ότι ήταν απόπειρα ανθρωποκτονίας. Και χαίρομαι που η ελληνική δικαιοσύνη μπόρεσε να σταθεί απέναντι στα στοιχεία και να τα αξιολογήσει σωστά. Και σαν Ιωάννα, αλλά και σαν πολίτης χαίρομαι που είχε τη σοφία και την ευθύτητα και προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα της κοινωνίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης