Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Βασιλακόπουλος για επίθεση που δέχτηκε: Σκέφτομαι να ζητήσω αστυνομική προστασία – Πρέπει να τηρούνται τα μέτρα

Βασιλακόπουλος για επίθεση που δέχτηκε: Σκέφτομαι να ζητήσω αστυνομική προστασία – Πρέπει να τηρούνται τα μέτρα
«Πρέπει να τηρούνται τα μέτρα για να μη χάνουμε ανθρώπους», τόνισε ο Θ. Βασιλακόπουλος
Σχετικά Άρθρα

«Σκέφτομαι να ζητήσω αστυνομική προστασία. Πάρα πολλές φορές δέχομαι απειλές», ανέφερε ο καθηγητής πνευμονολογίας, Θ. Βασιλακόπουλος, μετά την επίθεση που δέχτηκε ο ίδιος και συνάδελφοί του το Σάββατο 30/10 στην Καλαμπάκα από ιδιοκτήτη ταβέρνας, επειδή ζήτησαν να γίνουν έλεγχοι στα πιστοποιητικά εμβολιασμού για τον κορωνοϊό.
Ο κ. Βασιλακόπουλος μιλώντας ΣΚΑΪ σημείωσε ότι ήταν η πρώτη φορά που δέχθηκε επίθεση από κάποιον πολίτη, ενώ αποκάλυψε ότι δέχεται απειλές μέσω διαδικτύου.
Όπως είπε, «πάρα πολλές φορές δέχομαι απειλές. Κάποιος ξυπνάει στις 6:08 το πρωί και στέλνει στο messenger ‘Βασιλακόπουλε ψόφα’… Έχουμε ξεφύγει».

Για το περιστατικό

Με αφορμή τη δήλωση του ιδιοκτήτη ταβέρνας πως «δεν θα μου πεις εσύ τις θα κάνεις στο μαγαζί μου», ο κ. Βασιλακόπουλος τόνισε ότι σε μια δημοκρατία όταν δεν μας αρέσει ένας νόμος ζητάμε από την κυβέρνηση να τον αλλάξει ή ψηφίζουμε άλλη κυβέρνηση, δεν μπορούμε να έχουμε α λα καρτ εφαρμογή».
Κατά τον ίδιο, πρόκειται και για αθέμιτο ανταγωνισμό, καθώς άλλος ιδιοκτήτης ταβέρνας στην περιοχή που έκανε έλεγχο χάνει πελάτες γιατί δεν μπαίνουν ανεμβολίαστοι και πάνε στο διπλανό μαγαζί που δεν κάνει έλεγχο.
«Πρέπει να τηρούνται τα μέτρα για να μη χάνουμε ανθρώπους», κατέληξε ο κ. Βασιλακόπουλος.

Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ : Είναι απαράδεκτο να προπηλακίζουν λειτουργούς της υγείας

«Είναι απαράδεκτο μέσα στην κορύφωση του τέταρτου κύματος της πανδημίας, εργαζόμενοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όχι μόνο να μην τηρούν τα μέτρα για την προστασία των καταναλωτών αλλά και να προπηλακίζουν λειτουργούς της υγείας που υπηρετούν με συνέπεια το ιατρικό καθήκον, όπως συνέβη σήμερα εις βάρος καθηγητών Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής», αναφέρει η Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ με αφορμή το περιστατικό στην Καλαμπάκα.
«Η ανευθυνότητα των αρνητών του εμβολιασμού και της τήρησης των μέτρων προστασίας αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για τη δημόσια υγεία», σημειώνεται στην ανακοίνωση της Ιατρικής Σχολής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης