Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σαρηγιάννης: Διενέργεια self-test και σε εμβολιασμένους – Μέχρι και 5.000 κρούσματα ο εβδομαδιαίος μέσος όρος μέχρι τις 16/11

Σαρηγιάννης: Διενέργεια self-test και σε εμβολιασμένους – Μέχρι και 5.000 κρούσματα ο εβδομαδιαίος μέσος όρος μέχρι τις 16/11
«Ακόμα και αύριο 4 εκατ. να εμβολιαστούν, μέχρι να αποκτήσουν ανοσία θα περάσει ένας μηνάς», ανέφερε ο Δ. Σαρηγιάννης

«Τα δύσκολα είναι μπροστά μας, αν δεν κάνουμε κάτι να σταματήσουμε αυτή την αυξητική πορεία περιμένω ο κυλιόμενος εβδομαδιαίος μέσος όρος να είναι γύρω στα 3.600 κρούσματα, είναι μεγάλος αριθμός (…), ωστόσο ο εβδομαδιαίος μέσος όρος μέχρι τις 16 Νοέμβρη μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 5.000 κρούσματα» προειδοποίησε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.
Ο κ. Σαρηγιάννης μιλώντας στον ΣΚΑΪ υπογράμμισε την ανάγκη να αναχαιτιστεί η αυξητική πορεία της πανδημίας που καταγράφεται στη χώρα, ανεξάρτητα από την αύξηση των ρυθμών εμβολιασμού, εξηγώντας πως «ακόμα και αύριο 4 εκατ. να εμβολιαστούν, μέχρι να αποκτήσουν ανοσία θα περάσει ένας μηνάς».
Για την πίεση στο ΕΣΥ, σημείωσε ότι «ειδικά στη Θεσσαλονίκη στα νοσοκομεία της πόλης έχουμε διαθέσιμες μόνο 3 με 4 κλίνες ΜΕΘ και αυτός ο αριθμός διατηρείται τεχνητά, καθώς και διασωληνωμένοι μένουν έκτος ΜΕΘ».
Ο ίδιος τάχθηκε υπέρ της ενημέρωσης για τον εμβολιασμό πόρτα – πόρτα από «τον παπά και το γιατρό του χωριού», ενώ για την αποστολή sms σε καθημερινή βάση προκειμένου να πειστούν οι ανεμβολίαστοι, σχολίασε ότι «πιστεύω ότι θα εκνευρίσουν, αλλά δεν κάνει κακό να δοκιμάσουμε».

Να κάνουν δωρεάν self-test οι εμβολιασμένοι

Τη διενέργεια αυτοδιαγνωστικών τεστ στους εμβολιασμένους προτείνει ο Δ. Σαρηγιάννης.
Όπως εξήγησε, «ένα μικρό ποσοστό 10% με 12% που έχει εμβολιαστεί μπορεί να έχει κολλήσει, και δεν θα νοσήσουν βαριά, αλλά επειδή ακριβώς είναι εμβολιασμένοι θα είναι ασυμπτωματικοί και θα κολλάνε».
Ξεκαθάρισε ότι μιλάει για δωρεάν self-test που θα πληρώνει ο εργοδότης ή η πολιτεία, καθώς είναι άδικο να το πληρώσει ο εμβολιασμένος, προσθέτοντας πως «μια φόρα την εβδομάδα φτάνει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης