Κοινωνία

Μόσιαλος: Το πρόβλημα είναι οι 600.000 ανεμβολίαστοι άνω των 60 ετών

Μόσιαλος: Το πρόβλημα είναι οι 600.000 ανεμβολίαστοι άνω των 60 ετών
Τα μέτρα πρέπει να εφαρμόζονται ενιαία και οριζόντια είπε ο κ.Μόσιαλος
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως το πρόβλημα αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα όσον αφορά την εξέλιξη της πανδημίας είναι οι περίπου 600.000 ανεμβολίαστοι πολίτες άνω των 60 ετών διατύπωσε ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας LSE, Ηλίας Μόσιαλος.
«Ένα πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού είναι προστατευμένο, καθώς έχει κάνει το εμβόλιο.
Τα ποσοστά όμως των εμβολιασθέντων θα πρέπει να αυξηθούν.
Αυτή τη στιγμή το πρόβλημα που υπάρχει είναι κυρίως με τους ανεμβολίαστους ηλικιωμένους, ειδικά στις ηλικιακές ομάδες των άνω των 60 ετών, όπου περίπου 600.000 είναι ανεμβολίαστοι.
Εκεί είναι το μεγάλο θέμα.
Επίσης, προέκυψε και η Delta, η οποία μεταδίδεται πιο εύκολα, με αποτέλεσμα να έχουν αλλάξει τα δεδομένα και σε ότι αφορά τη διασπορά του ιού αλλά και τη λίγο μικρότερη αποτελεσματικότητα των εμβολίων στη Delta σε σύγκριση με την Alpha» είπε μιλώντας στο Real Fm ο κ.Μόσιαλος.

Τρίτη δόση

Όσον αφορά την τρίτη δόση του εμβολίου, ο κ.Μόσιαλος υποστήριξε ότι «η πλατφόρμα έχει ανοίξει και ενθαρρύνονται όλοι οι πολίτες να το κάνουν».
«Υπάρχουν υποκατηγορίες που είναι πιο ευάλωτες όπως οι ηλικιωμένοι και οι ανοσοκατεσταλμένοι.
Ειδικά στους ανοσοκατεσταλμένους η τρίτη δόση επιβάλλεται να γίνει μόλις περάσουν οι 6 μήνες ή και νωρίτερα αν διαπιστωθεί ότι δεν δουλεύει το εμβόλιο σε αυτούς, γιατί υπάρχει ένα ποσοστό αυτών αλλά με την τρίτη δόση ανταποκρίνονται» είπε ο κ.Μόσιαλος.
Ερωτηθείς σχετικά με μια ανάρτησή του, αν υπονοούσε ότι κάποιοι υπουργοί παριστάνουν τους γιατρούς απάντησε αρνητικά, υποστηρίζοντας ότι «αυτό που ήθελα να πω είναι ότι η συζήτηση καλό είναι να περιορίζεται στα κατ' εξοχήν θέματα της πανδημίας με βάση τις επιστημονικές γνώσεις και τα επιστημονικά δεδομένα που έχουμε».
Όσον αφορά τα μέτρα, ο κ.Μόσιαλος είπε ότι «τα μέτρα πρέπει να εφαρμόζονται ενιαία και οριζόντια».
«Επομένως, η συζήτηση πρέπει να επεκταθεί και σε αυτό το επίπεδο.
Καλό είναι να τοποθετούνται οι επιστήμονες στα επιστημονικά θέματα και όχι στα εκκλησιαστικά γενικότερα, θα έλεγα» επεσήμανε ο κ.Μόσιαλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης