Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ηγούμενος Βαρθολομαίος κατά αρνητών ρασοφόρων: Εκμεταλλεύονται το Άγιο Όρος για να παρασύρουν κόσμο

Ηγούμενος Βαρθολομαίος κατά αρνητών ρασοφόρων: Εκμεταλλεύονται το Άγιο Όρος για να παρασύρουν κόσμο
«Είναι παρήγορο που έγινε η παρέμβαση εισαγγελέα για τα fake news μοναχώ» είπε ο αρχιμανδρίτης 
Για την εισαγγελική παρέμβαση σχετικά με τις ακραίες φωνές εντός του Άγιου Όρους μίλησε ο αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος, καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου στο Άγιο Όρος.
Ικανοποίηση από τον αρχιμανδρίτη Βαρθολομαίο, καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου στο Άγιο Όρος, αναφορικά με την εισαγγελική παρέμβαση για τις φωνές αρνητές εντός των μονών.
«Είναι παρήγορο που έγινε η παρέμβαση εισαγγελέα για τα fake news μοναχών, παρήγορο που παρεμβαίνουν οι Αρχές, θα ήταν ακόμα πιο παρήγορο να είχα παρέμβει και νωρίτερα, εμείς έχουμε κάνει προ μηνών την καταγγελία που έκανα δημόσια» είπε στον ΣΚΑΪ.
Σε ερώτηση σχετικά με τους εμβολιασμούς στο Άγιον Όρος, σημείωσε πως στη μονή του είναι 23 μοναχοί και είναι όλοι εμβολιασμένοι.
«Απ’ ότι ακούω ήδη έχουν ζητήσει πάρα πολλοί να κάνουν την πρώτη δόση, όχι μόνο την τρίτη δόση, και με τον φόβο των τελευταίων ημερών και όσα ακούγονται γύρω μας και χαίρομαι. Όχι γιατί φοβούνται οι άνθρωποι και πάνε να κάνουν το εμβόλιο, αλλά παρακινούνται πλέον για το αυτονόητο» δήλωσε.
Κατήγγειλε, στη συνέχεια, πως άτομα εντός της ιεράς κοινότητας χρησιμοποιούν την ιδιότητα του πνευματικού και κατευθύνουν τους ανθρώπους επιβάλλοντάς τους αυτό που θέλουν να ακολουθήσουν γιατί «έτσι πρέπει».
«Εκμεταλλεύονται την ιδιότητα τους και το Άγιον Όρος και εμπλέκουν και την πίστη.
Εγώ ως πνευματικός όταν θα έρθει να μου εξομολογηθεί κάποιος το πρόβλημα, την αμαρτία του, οτιδήποτε, εγώ ως πνευματικός έχω κόκκινες γραμμές, μέχρι εκεί, δεν μπορώ να τις ξεπεράσω.
Θα τον συμβουλέψω, αλλά μέχρι εκεί, δεν μπορώ να του επιβάλλω» ξεκαθάρισε.
«Υπάρχουν άνθρωποι που παρακινούν τον κόσμο, και μοναχούς και κόσμο εκτός Αγίου Όρους, να μην εμβολιάζονται.
Γίνονται συζητήσεις να μην παρακινούν, αλλά το θέμα είναι ότι μένουν στο απυρόβλητο αυτοί οι άνθρωποι» είπε, επίσης.
Καταλήγοντας είπε πως δικός του σκοπός είναι να πείσει τον κόσμο να μην παρασύρετε από αυτές τις φωνές, αλλά «να σκεφθούν απλά και λογικά για το αυτονόητο».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης