Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μόσιαλος: Άμεσα ηπιότερα μέτρα, έσχατο μέτρο το lockdown - Δύσκολοι μήνες μπροστά μας

Μόσιαλος: Άμεσα ηπιότερα μέτρα, έσχατο μέτρο το lockdown - Δύσκολοι μήνες μπροστά μας
Oι δύσκολοι μήνες της πανδημίας είναι μπροστά μας, σύμφωνα με τον Ηλία Μόσιαλο

«Το lockdown ή τα τοπικά lockdown είναι το έσχατο μέτρο, πρέπει άμεσα να εφαρμοστούν τα ηπιότερα μέτρα», ανέφερε ο Ηλίας Μόσιαλος, καθηγητής της Πολιτικής της Υγείας στη Σχολή Οικονομικών του Λονδίνου.
Ο κ. Μόσιαλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ υπογράμμισε ότι χρειάζεται αυστηροποίηση των μέτρων ή αλλαγή της σύστασης των μέτρων, όπως να αλλάξει το ωράριο των δημοσιών υπαλλήλων για να μην συνωστίζονται την ιδία ώρα στα ΜΜΜ, να γίνουν συστάσεις στους υπερήλικες να μειώσουν στο μίνιμουμ τις συναναστροφές τους, η επαναφορά μασκών σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, χωρίς χρειάζεται να είναι σε όλους τους εξωτερικούς χώρους.
Κατά τον ίδιο, οι δύσκολοι μήνες της πανδημίας είναι μπροστά μας, ενώ το ΕΣΥ πιέζεται, ειδικά από Θεσσαλία και βορειότερα, μολονότι πίεση υπάρχει και στα νότια.
Ο κ. Μόσιαλος μίλησε για την τρίτη δόση εμβολίου και τους εμβολιασμούς στους άνω των 50 ετών, σημειώνοντας ότι οι πιθανότητες να νοσήσει κάποιος βαριά αφού έχει κάνει την τρίτη δόση είναι ελάχιστες, μεταξύ 0 και 2%-3%, ενώ οι πιθανότητες να πεθάνει κάποιος είναι απειροελάχιστες.
Εκτίμησε ότι «με αύξηση του ποσοστού εμβολιασμένων θα αποκλιμακωθεί η κατάσταση και με την προϋπόθεση να μην έχουμε ακόμα πιο επικίνδυνη παραλλαγή από τη Δέλτα, δίνω όμως μικρές πιθανότητες για πιο επικίνδυνη παραλλαγή».
Όπως σημείωσε, ο μίσος πληθυσμός του πλανήτη, 1 στους 2 έχουν εμβολιαστεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης