Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι γιατροί: Τα νοσοκομεία γίνονται μονοθεματικά, λόγω Covid

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι γιατροί:  Τα νοσοκομεία γίνονται μονοθεματικά, λόγω Covid
Τα νοσοκομεία τείνουν να γίνουν μονοθεματικά, λόγω των αυξημένων νοσηλειών και των διασωληνώσεων, εξηγούν οι γιατροί
Σχετικά Άρθρα

Συνεχώς κλιμακούμενη είναι η πίεση στο σύστημα υγείας και αυξάνονται οι διασωληνώσεις ενώ παράλληλα συνεχίζεται η κοινωνική ζωή οπότε υπάρχουν και άλλες αυξημένες ανάγκες στα νοσοκομεία, για παράδειγμα λόγω ατυχημάτων, ανέφερε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Νίκος Νίτσας.
«Δε θέλουμε να γίνουν τα νοσοκομεία μονοθεματικά, τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΙ 100.3.
Ο κ. Νίτσας σημείωσε ότι η Θεσσαλονίκη δεν έχει φτάσει στο σημείο του περσινού Νοεμβρίου, ωστόσο το νοσοκομείο Άγιος Παύλος έχει μετατραπεί σε Covid νοσοκομείο, οι ΜΕΘ είναι γεμάτες και γεμίζουν και άλλες αίθουσες που μπορούν να νοσηλεύσουν διασωληνωμένους ασθενείς, όπως είναι τα χειρουργεία .
Σχετικά με το κάλεσμα σε ιδιώτες γιατρούς, τόνισε ότι γίνονται προσπάθειες να βρεθούν εκείνοι που θα στελεχώσουν το σύστημα, ωστόσο δεν είναι μόνο θέμα θέλησης των επιστημόνων.
Πολλοί παρακολουθούν ασθενείς στο σπίτι, ώστε να μη χρειαστεί να μεταβούν στα νοσοκομεία.

Δύσκολη η κατάσταση

Η κατάσταση θα παραμείνει δύσκολη και για τουλάχιστον 2-3 εβδομάδες ακόμη ενώ όλες οι κλίνες ΜΕΘ είναι κατειλημμένες και υπάρχουν και 4 διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ, εκτίμησε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο διευθυντής παθολογικής κλινικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας Γιώργος Νταλέκος.
Εξήγησε ότι νοσηλεύεται ένα ποσοστό 20% εμβολιασμένων πολιτών, καθώς επικρατεί το μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού και για αυτό είναι σημαντική η αναμνηστική δόση.
Τάχθηκε μάλιστα υπέρ της άμεσης χορήγησής της.
Ωστόσο όπως σημείωσε, αυτό είναι κάτι που θα αποφασίσει η επιτροπή Εμβολιασμού.
Αναφερόμενος στη σύμπραξη του ιδιωτικού τομέα, τόνισε ότι αυτό που χρειάζεται είναι κλίνες σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης