Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παγώνη: Το ΕΣΥ είναι σε πόλεμο – Δύσκολα έως τα τέλη Δεκεμβρίου

Παγώνη: Το ΕΣΥ είναι σε πόλεμο – Δύσκολα έως τα τέλη Δεκεμβρίου
Σαν ντόμινο οι δείκτες της πανδημίας, ο ένας παρασύρει τον άλλο είπε η κα.Παγώνη

Τη θέση πως το ΕΣΥ είναι «σε πόλεμο» με την πανδημία διατύπωσε η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά, Ματίνα Παγώνη.
Σε δηλώσεις της στο ΣΚΑΪ η κα.Παγώνη κάλεσε τους ιδιώτες συναδέλφους της να πάρουν κι αυτοί από ένα «όπλο» και να συνδράμουν το ΕΣΥ, εκφράζοντας παράλληλα τον προβληματισμό της για τους διψήφιους αριθμούς θανάτων των τελευταίων ημερών.
Όπως είπε, οι δείκτες της πανδημίας είναι σα «ντόμινο» που παρασύρει τα πάντα και όταν αρχίζει ο ένας να ανεβαίνει, μετά ανεβαίνει και ο άλλος.
«Όταν ανεβαίνουν τα κρούσματα, είναι λογικό ένα ποσοστό από αυτούς να διασωληνωθεί και να πεθάνει» υπογράμμισε η κα.Παγώνη, η οποία εκτίμησε ότι η κατάσταση θα παραμείνει δύσκολη έως τα τέλη Δεκεμβρίου και πως καθώς τα περιστατικά της γρίπης θα αρχίσουν να αυξάνονται χρειάζεται να χτιστεί ένα τείχος ανοσίας για να είμαστε προετοιμασμένοι για τους επόμενους μήνες.
Σε ερώτηση για το τι θα γίνει τα Χριστούγεννα, η κα.Παγώνη διερωτήθηκε πως μπορεί κάποιος να επιθυμεί ένα μεγάλο ρεβεγιόν με τόσα κρούσματα, θανάτους και διασωληνωμένους.
«Από την εμπειρία των τελευταίων δύο χρόνων δεν χρειάζονται οι πολίτες κανέναν να τους υποδείξει πώς πρέπει να γιορτάσουν.
Δεν μπορούμε.
Βαρεθήκαμε.
Κουραστήκαμε» τόνισε η κα. Παγώνη, η οποία συνέστησε προσοχή σε όλους και κυρίως να συνειδητοποιήσουν ότι πρέπει να εμβολιαστούν ώστε να γυρίσουμε σελίδα και να πάμε μπροστά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης