Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Η μεγάλη κινητοποίηση της εστίασης απόδειξη ότι τα μέτρα διαχωρισμού της κοινωνίας… δεν αποδίδουν – Μήνυμα της μεσαίας τάξης

Η μεγάλη κινητοποίηση της εστίασης απόδειξη ότι τα μέτρα διαχωρισμού της κοινωνίας… δεν αποδίδουν – Μήνυμα της μεσαίας τάξης
Το μέτρο διαχωρισμού της κοινωνίας και ελέγχων όχι μόνο δεν αποδίδει αλλά μεγάλο μέρος της κοινωνίας αποφεύγει τις εξόδους με αποτέλεσμα μεγάλη πτώση του τζίρου
Σχετικά Άρθρα

Η μεγάλη κινητοποίηση στον κλάδο της εστίασης που περιλαμβάνει εστιατόρια, καφέ και bar που για μια ημέρα σήμερα 16 Νοεμβρίου 2021 θα παραμείνουν κλειστά… δεν αποτελεί μόνο μια συμβολική κίνηση αν και πρωτοφανή καθώς ουδέποτε ο κλάδος έκλεισε τις τελευταίες 10ετίες.
Είναι ένα σαφές μήνυμα προς την κυβέρνηση ότι η συνταγή των μέτρων δεν αποδίδει, αποτελεί απόδειξη ότι η μετατροπή των εστιατορίων και καφέ σε μηχανισμούς ελέγχου της κοινωνίας πέραν από απαράδεκτος είναι και μη λειτουργικός.
Είναι όχι επιστημονική αλλά πολιτική απόφαση να χωρίσουν την κοινωνία σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους και μάλιστα να επιβάλλουν αυστηρότατα μέτρα ελέγχου στους ανεμβολίαστους.
Είναι μια συνταγή του λάθους… που κανείς εστιάτορας ή ιδιοκτήτης καφέ δεν θέλει να συμμετέχει αλλά υπό τον φόβο των προστίμων, υποχρεώνεται.
Έχουν συμβεί τα εξής παράδοξα.
Οι εμβολιασμένοι μπορούν να εισέρχονται σε ένα χώρο με την προσκόμιση του πιστοποιητικού εμβολιασμού και με επιβεβαίωση της γνησιότητας με ταυτότητα.
Από πότε ένα καφέ ή ένα εστιατόριο μπορεί να επιτελεί τον ρόλο της αστυνομίας ή μιας δημόσιας υπηρεσίας για να επιβεβαιώνεται η ταυτοπροσωπία;
Ενώ στους ανεμβολίαστους δεν επιτρέπεται η είσοδος ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους χωρίς rabid test… o covid 19 συνεχίζεται να αυξάνεται… γιατί οι εμβολιασμένοι είναι φορείς υπερμετάδοσης.

Τα δεδομένα στον κλάδο εστίασης δείχνουν ότι

1)Το μέτρο διαχωρισμού της κοινωνίας και ελέγχων όχι μόνο δεν αποδίδει αλλά μεγάλο μέρος της κοινωνίας αποφεύγει τις εξόδους με αποτέλεσμα μεγάλη πτώση του τζίρου.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στα καφέ της Νέας Σμύρνης αποδεικνύεται ότι προσέξτε όλοι – όχι σχεδόν όλοι – διαμαρτύρονται, δεν τους αρέσει ο ρόλος του αστυνομικού – ελεγκτή.

2)Ο κλάδος της εστίασης από την πρώτη στιγμή δεν έπρεπε να δεχθεί να επιτελέσει τον ρόλο του αστυνομικού ελεγκτή καθώς δεν είναι αυτός ο ρόλος ενός ιδιοκτήτη καφέ ή ενός εστιάτορα.
Το κράτος για να μεταφέρει την ευθύνη στην κοινωνία… υποχρέωσε το καφέ ή το εστιατόριο να πραγματοποιούν ελέγχους κάτι που είναι παράνομο και ασύμβατο με την λογική…

3)Η πτώση του τζίρου που φθάνει το 30% με 50% σε ορισμένες περιπτώσεις είναι απόδειξη ότι όλα αυτά τα μέτρα αποτελούν χτύπημα στην κοινωνία.
Πάντως είναι πρωτοφανές, η κυβέρνηση αντί να αναλάβει τις ευθύνες της μεταφέρει το πρόβλημα στην κοινωνία και καθιστά την κοινωνία υπόλογο της λάθος συνταγής και των λάθος μέτρων.

4)Ένα ακραίο παράδοξο το οποίο βίωσαν πολλοί πολίτες συνέβη στον Μαραθώνιο.
Η συμμετοχή του κόσμου μεγάλη όχι μόνο σε δρομείς αλλά και στον κόσμο που κατέφθασε στο Καλλιμάρμαρο αλλά και στην διαδρομή για να ενθαρρύνει τους αθλητές.
Ποιο ήταν το παράδοξο;
Έξω από το Καλλιμάρμαρο, πλήθος συνωστισμένου κόσμου εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων… ενώ για να εισέλθεις στο Καλλιμάρμαρο που είναι ανοικτός χώρος χρειαζόταν υποχρεωτικά πιστοποιητικό εμβολιασμού και όχι rabid test.
Πλήθος ανθρώπων διαμαρτυρήθηκαν για αυτό το φιάσκο και σχεδόν το 60% του Σταδίου ήταν άδειο…
Ο παραλογισμός έχει γίνει η νέα λογική, το λάθος έχει γίνει το νέο σωστό και η συνταγή της αποτυχίας έχει γίνει η νέα κανονικότητα.
Οι πολίτες πλέον αντιλαμβάνονται ότι όλα αυτά τα μέτρα όχι μόνο διαχωρίζουν άδικα τους πολίτες αλλά αποτελούν μια αποδεδειγμένα λανθασμένη συνταγή που δεν επιλύουν το πρόβλημα.

5)Ο κλάδος της εστίασης – κατά βάση – αποτελεί μέρος της μεσαίας αστικής τάξης.
Αποτελεί τον προνομιακό χώρο της Νέας Δημοκρατίας που βλέπει ότι με όλα αυτά τα μέτρα σημειώνεται πτώση τζίρου.
Εδώ και δύο χρόνια ο κλάδος της εστίασης δεν έχει ανακάμψει, προσπαθεί να ορθοποδήσει αλλά το αποτέλεσμα είναι μια συνεχής μετριότητα.
Η συμμετοχή του κλάδου εστίασης σε μια συμβολική αλλά ταυτόχρονα και σημαντική κίνηση – μήνυμα στην κυβέρνηση ότι η χώρα έχει πάρει λάθος πορεία…
Η κυβέρνηση καλό θα ήταν να μην υποτιμήσει το μήνυμα.... οι πολίτες αδιαφορούν για τα κόμματα... ενδιαφέρονται για το πως θα επιβιώσουν....

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης