Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παγώνουν τα μέτρα για ανεμβολίαστους, επιστρατεύουν ιδιώτες γιατρούς - Ογκολογική κλινική μετατρέπεται σε covid

Παγώνουν τα μέτρα για ανεμβολίαστους, επιστρατεύουν ιδιώτες γιατρούς - Ογκολογική κλινική μετατρέπεται σε covid
Φρένο από την κυβέρνηση στα σενάρια για νέα περιοριστικά μέτρα
Σχετικά Άρθρα

(upd 7) Θέμα ωρών είναι η επιστράτευση περίπου 80 με 100 ιδιωτών γιατρών, οι οποίοι θα κληθούν να συνδράμουν το ΕΣΥ και τα νοσοκομεία κυρίως της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας που αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουν και τα μεγαλύτερα προβλήματα και ελλείψεις στη διαχείριση ασθενών με covid.
Με την πληρότητα στις ΜΕΘ να έχει ξεπεράσει το 91% σε όλη την χώρα και με την επιδημία να εξελίσσεται ανεξέλεγκτα, καθώς οι προβλέψεις των ειδικών κάνουν λόγο ακόμα και για 10.000 κρούσματα ημερησίως στα τέλη Νοεμβρίου, έχει σημάνει συναγερμός για το κατά πόσο το σύστημα υγείας θα καταφέρει να σταθεί όρθιο και σε αυτό το τέταρτο κύμα της πανδημίας. Χαρακτηριστικό της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στη Βόρεια Ελλάδα, είναι το Ογκολογικό του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης μετατρέπεται σε Covid.
Ήδη για να κρατηθεί όρθιο το ΕΣΥ, ο ιδιωτικός τομέας συνδράμει σε αρκετές περιοχές της χώρας με παροχή κλινών τόσο για covid όσο και για non covid περιστατικά.
Απέναντι σε αυτήν την κρίσιμη κατάσταση, η κυβέρνηση διά στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου έβαλε φρένο στη σεναριολογία νέων μέτρων και στο ενδεχόμενο να καταστεί υποχρεωτική η γ’ δόση του εμβολίου στους άνω των 65 ετών, υποστηρίζοντας πως αυτό που προέχει τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι η τήρηση των μέτρων και η αύξηση των εμβολιασμών.
Η κυβέρνηση επιμένει να διαμηνύει πως κοινωνία και οικονομία δεν ξανακλείνουν, και ότι αν είναι να επιβληθούν νέα περιοριστικά μέτρα, αυτά θα αφορούν πρωτίστως τους ανεμβολίαστους, αν και πολλοί επιστήμονες υποστηρίζουν πως τα μέτρα πρέπει να αφορούν τους πάντες είτε έχουν εμβολιαστεί είτε όχι, καθώς και οι εμβολιασμένοι νοσούν και μεταδίδουν τον ιό.
Υπό αυτά τα δεδομένα, η κυβέρνηση περιμένει να δει πως θα εξελιχθεί το κύμα της πανδημίας, έτσι ώστε να αποφασίσει εάν θα προχωρήσει σε κάποιες τροποποιήσεις μέτρων, όπως για παράδειγμα η εφαρμογή κυλιόμενου ωραρίου στις δημόσιες υπηρεσίες ή περισσότερα τεστ στους ανεμβολίαστους πολίτες, ενώ ποντάρει πολλά στην αύξηση των εμβολιασμών.
Είναι χαρακτηριστικό πως από την ερχόμενη Παρασκευή 19/11 ανοίγει η πλατφόρμα για το κλείσιμο ραντεβού για την γ' δόση του εμβολίου.
2_147.JPG

Ογκολογική κλινική μετατρέπεται σε covid

Σε κλινική Covid μετατρέπεται το Ογκολογικό του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των αυξανόμενων κρουσμάτων κορωνοϊού και τον πολλαπλασιασμό των ασθενών.
«Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα πιεστική και αποφασίστηκε με γνώμονα την αποσυμπίεση να προστεθεί πέμπτη κλινική στις μέχρι πρότινος τέσσερις για περιστατικά covid» αναφέρεται στο GRTimes, ο πρόεδρος των εργαζομένων του Γ.Ν Παπαγεωργίου, Παναγιώτης Τουχτίδης.
Ανησυχητικό είναι ωστόσο -σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης- ότι για να λειτουργήσει καινούρια κλινική για ασθενείς με κορωνοϊό θα αναγκαστεί να κλείσει μια ογκολογική και οι ασθενείς του ογκολογικού και αιματολογικού να μεταφερθούν σε άλλες κλινικές εντός του νοσοκομείου.
Όπως αναφέρει ο κ. Τουχτίδης η κλινική covid έχει δρομολογηθεί να τεθεί σε λειτουργία εντός 48ωρου και να είναι έτοιμη να υποδεχτεί ασθενείς μέχρι την Πέμπτη που έχει εφημερία το Παπαγεωργίου.

Λουκίδης: Να επανέλθει η μάσκα και η τηλεργασία – Πιθανόν ετήσια η δόση του εμβολίου

Να επανέλθει η χρήση μάσκας και η τηλεργασία προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του ιού ζητά ο Σταύρος Λουκίδης, καθηγητής Πνευμονολογίας, ο οποίος υποστηρίζει πως αυτή τη στιγμή υπάρχει μια σταθεροποίηση στον αριθμό των κρουσμάτων και των εισαγωγών στα νοσοκομεία.
Σε δηλώσεις του στην ΕΡΑ ο κ.Λουκίδης είπε πως δεν περιμένει πολλά στη μείωση της διασποράς του ιού από τα μέτρα που έχουν ήδη υιοθετηθεί.
«Η εφαρμογή της μάσκας μάς βοήθησε πέρυσι να απομειώσουμε σημαντικά και όλες τις ιώσεις.
Θα πρέπει, επίσης, σε κάποιες υπηρεσίες, να επανέλθει η τηλεργασία γιατί, και θα μειώσει την κινητικότητα ,και συγχρόνως θα απομειώσει την κίνηση στους δρόμους και στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Δεν μπορεί να κλείσει η κοινωνία ξανά, αλλά δεν μπορεί και το σύστημα υγείας να παραμείνει σε πίεση όλων των περιστατικών.
Έχουμε να αντιμετωπίσουμε πλέον και τα περιστατικά και τα non Covid, τα οποία εμπιστεύονται και πάλι το ΕΣΥ» υποστήριξε ο κ.Λουκίδης.

Η γ’ δόση

Απαντώντας για το τι επιπτώσεις θα έχει κάποιος πλήρως εμβολιασμένος που δεν κάνει την τρίτη δόση του εμβολίου ο κ. Λουκίδης τόνισε ότι δεν γνωρίζει τι πρόκειται να συμβεί.
«Σύμφωνα με τη βιβλιογραφία, αλλά και με την κλινική εικόνα των αρρώστων, βλέπουμε ότι μετά το εξάμηνο υπάρχει σχετικά μια φθίνουσα ανοσία, η οποία είναι πιο ιδιαίτερη σε κάποιες ειδικές ομάδες: άνθρωποι που παίρνουν φάρμακα, άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας και όσοι έχουν χρόνια, υποκείμενα νοσήματα» είπε ο κ.Λουκίδης, ο οποίος χαρακτήρισε θετική την απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξει νωρίτερα την πλατφόρμα στους 5,5 μήνες για την τρίτη δόση που θα γίνεται μετά την παρέλευση του εξαμήνου.
«Έτσι όπως φαίνεται από τη βιβλιογραφία, μπορεί να γίνει και ετήσια ενδημική ώστε κάθε χρόνο να προστατευόμαστε στο κομμάτι της μόλυνσης από τον Covid» τόνισε ο καθηγητής, αναφέροντας πως «θα πρέπει να ενισχύσουμε με την τρίτη δόση τους ανθρώπους που εμβολιάστηκαν Μάρτιο, Απρίλιο, Μάιο».

Καπραβέλος: Πεθαίνουν διασωληνωμένοι και εκτός ΜΕΘ – Εφημερίες και τα ιδιωτικά νοσοκομεία

Τη θέση πως η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι εφιαλτική και ότι πεθαίνουν διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ διατύπωσε ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος, ο οποίος είπε ότι η εφημερία αρχίζει με ασθενείς διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ.
«Δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει την πόρτα του νοσοκομείου ασθενής και να τον διώξουμε.
Πεθαίνουν και άνθρωποι εκτός ΜΕΘ, γιατί το σύστημα έχει φτάσει στα όρια του και δεν μπορούμε να κλιμακώσουμε τη θεραπεία...
Είναι εφιάλτης να έχουμε ασθενή με δύσπνοια, να μην έχει οξυγόνο και να του λέμε ότι δεν έχει κρεβάτι στην εντατική» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Καπραβέλος.

Εφημερίες και τα ιδιωτικά

Ερωτηθείς για την επιστράτευση ιδιωτών γιατρών, ο κ. Καπραβέλος δήλωσε ότι δε θα βοηθήσει και αυτό που απαιτείται είναι να ξεκινήσουν εφημερίες και τα ιδιωτικά νοσοκομεία.
«Το σύστημα υγείας ήταν υποστελεχωμένο χρόνια.
Δεκτή κάθε βοήθεια, αλλά αυτή γίνεται χωρίς πρόγραμμα.
Αν καλέσω κάποιον να έρθει σε μια μονάδα εξειδικευμένη, όπως είναι ένα πνευμονολογικό τμήμα, λίγο θα προσφέρει.
Όταν λέμε επιστράτευση, εννοούμε όλο το σύστημα, ιδιωτικός και δημόσιος τομέας, να γίνει ένα» υπογράμμισε ο κ.Καπραβέλος.

Lockdown στους ανεμβολίαστους

Ο κ.Καπραβέλος είπε ότι κάτι πρέπει να γίνει με τα σχολεία, τα οποία χαρακτήρισε ως έναν κρίκο στην αλυσίδα της διασποράς.
«Η ιχνηλάτηση που έχουμε είναι ότι οι οικογένειες μολύνονται από τα παιδιά τους» είπε ο κ.Καπραβέλος, ο οποίος όσον αφορά τους ανεμβολίαστους, σημείωσε ότι πρέπει να περιοριστεί η κινητικότητά τους με lockdown, καλώντας την κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα.
Τέλος, επανέλαβε την ανάγκη επέκτασης υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και σε άλλους κλάδους, όπως για παράδειγμα η εστίαση.

Παναγιωτόπουλος: Δεν στέκει επιστημονικά πως μεταδίδουν μόνο οι ανεμβολίαστοι

Τη θέση πως δεν στέκει επιστημονικά πως η διασπορά του ιού γίνεται μόνο από τους ανεμβολίαστους διατύπωσε ο καθηγητής Δημόσιας Υγείας και μέλος της Επιτροπής Τάκης Παναγιωτόπουλος, ο οποίος ζήτησε να εφαρμοστούν περιοριστικά μέτρα για όλους και όχι για τους μη εμβολιασμένους.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Παναγιωτόπουλος στάθηκε στην ανάγκη για μείωση του συγχρωτισμού σε χώρους όπως η διασκέδαση, τα ΜΜΜ ή τα αμφιθέατρα, πρότεινε να αναθεωρηθεί η αναστολή εργασίας για τους 6.000 ανεμβολίαστους υγειονομικούς και να εξεταστούν άλλες ποινές όπως η παρακράτηση μέρους του μισθού τους, ενώ στάθηκε και στη σημασία της ενίσχυσης των εμβολιασμών.
«Από τις αρχές του φθινοπώρου δόθηκε το μήνυμα ότι μπήκαμε σε κανονικότητα χωρίς αυτό να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα καθώς και ότι η διασπορά γίνεται μόνο από τους ανεμβολίαστους κάτι που δεν στέκει επιστημονικά δυστυχώς» είπε ο κ.Παναγιωτόπουλος, επισημαίνοντας πως τα εμβόλια προστατεύουν από σοβαρή νόσο και θάνατο αλλά παραμένει υπαρκτή αν και χαμηλότερη η πιθανότητα απλής νόσησης για τους εμβολιασμένους, οι οποίοι μπορούν να μεταδώσουν.

Μέτρα για όλους

«Δεν χρειάζονται εμμονές για τους ανεμβολίαστους.
Τα μέτρα πρέπει να αφορούν όλη την κοινωνία.
Ο υπερβολικός τονισμός ότι οι ανεμβολίαστοι μεταδίδουν περισσότερο, δίνει την αίσθηση στους εμβολιασμούς ότι είναι προστατευμένοι» ανέφερε ο κ.Παναγιωτόπουλος, ο οποίος πρόσθεσε ότι τα περί επιδημίας ανεμβολίαστων δεν ανταποκρίνονται στα επιστημονικά δεδομένα.
«Δεν είναι καιρός ούτε για διθυραμβικό ούτε για καταγγελτικό λόγο.
Μας χρειάζεται να σκύψουμε στα πραγματικά δεδομένα και προβλήματα και να υπάρξει μια συστράτευση και όλου του πολιτικού συστήματος και φορέων της κοινωνίας μόνο έτσι θα πειστεί ο κόσμος για όλα και για τον εμβολιασμό και για τα μέτρα.
Να φύγουμε από τυπικές εμμονές» είπε ο κ.Παναγιωτόπουλος, ο οποίος πρότεινε μέτρα για να μειωθεί ο συγχρωτισμός στη διασκέδαση και την ψυχαγωγία, στα αμφιθέατρα και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ενώ χαρακτήρισε «ενδιαφέρον μέτρο» τη χρήση διπλής μάσκας στα ΜΜΕ.
Σε κάθε περίπτωση ανέφερε ότι δεν νοείται να γίνονται μεγάλες εκδηλώσεις.

Να αναθεωρηθεί η αναστολή στα νοσοκομεία

Σχολιάζοντας την πίεση στο σύστημα υγείας, ο κ. Παναγιωτόπουλος εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει να αναθεωρηθεί η αναστολή εργασίας για τους 6.000 ανεμβολίαστους υγειονομικούς.
Όπως είπε θα μπορούσαν να επιστρέψουν σε εργασίες που δεν θα είναι της πρώτης γραμμής με τεστ τρείς ημέρες την εβδομάδα ή και καθημερινά και με άλλες ποινές όπως για παράδειγμα κατακράτηση μέρους του μισθού τους.
«Το κρίσιμο είναι να ενισχυθεί το ΕΣΥ από κάθε πλευρά και από τον ιδιωτικό τομέα και με κάθε τρόπο» είπε ο κ.Παναγιωτόπουλος.

Βασιλακόπουλος: Να ανοίξει για όλους η γ’ δόση μετά το τετράμηνο

Την θέση πως πρέπει να ανοίξει για όλους η γ’ δόση του εμβολιασμού μετά τη συμπλήρωση τεσσάρων μηνών από τον πλήρη εμβολιασμό τους διατύπωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας- Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.
«Η επιστήμη είναι κάτι δυναμικό, συνεχώς από τη μελέτη μαθαίνουμε καινούργια πράγματα.
Ο εμβολιασμένος είναι πλήρως προστατευμένος για 4 μήνες, και μετά η προστασία από το εμβόλιο μειώνεται, και για αυτό πρέπει να κάνει την επαναληπτική δόση.
Πρέπει η 3η δόση να ανοίξει, για να μπορεί να το κάνει οποιοσδήποτε μετά τους 4 μήνες» τόνισε μιλώντας στο Mega ο κ.Βασιλακόπουλος, ο οποίος ζήτησε να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στους ανθρώπους άνω των 60 ετών.
«Η άποψή μου είναι ότι πρέπει να υπάρξουν αυστηρότερα μέτρα και να αυξηθεί με κάποιο τρόπο το ποσοστό εμβολιασμού.
Έχω πει πολλές φορές να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός.
Να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους άνω των 60 ετών.
Οποιοδήποτε μέτρο μειώνει την πιθανότητα μετάδοσης, είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.
Το αρνητικό rapid test σε μια εποχή με μεγάλη έξαρση, δε μας εξασφαλίζει ότι κάποιος δε μεταδίδει.
Δεν μπορούμε να εξισώσουμε το τεστ με το εμβόλιο», σημείωσε ο κ. Βασιλακόπουλος, ο οποίος επεσήμανε πως πρέπει όλες οι έγκυες να εμβολιαστούν.
«Η επιστήμη το έχει ξεκαθαρίσει.
Πρέπει όλες οι έγκυες γυναίκες, και οι γυναίκες που προσπαθούν να κάνουν παιδί να εμβολιάζονται κανονικά.
Ο εμβολιασμός προστατεύει και τη γυναίκα, και το μωρό», τόνισε ο κ. Βασιλακόπουλος.

Τρίτη δόση για όλους από 19/11

Η ραγδαία επέκταση της μετάλλαξης Delta, που ανέτρεψε τα δεδομένα και τις προβλέψεις των επιστημόνων, αναδείχθηκε σε βασικό παράγοντα που οδήγησε στην ανάγκη χορήγησης της αναμνηστικής δόσης του εμβολίου, υποστήριξε κατά την χθεσινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου.
Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι η εν λόγω παραλλαγή του ιού προκάλεσε και αύξηση των περιπτώσεων επαναλοίμωξης σε άτομα που νόσησαν ή έχουν εμβολιαστεί πλήρως.
Όπως επεσήμανε, η αρχική εκτίμηση που ήθελε τα εμβόλια να οδηγούν σε σημαντική μείωση και εξαφάνιση του ιού δεν επιβεβαιώθηκε.
«Μοιάζει ότι ο ιός θα παραμείνει μαζί μας όπως και ο ιός της γρίπης.
Θα είναι δηλαδή άλλος ένας ενδημικός ιός του αναπνευστικού.

Όμως τα εμβόλια ανταποκρίθηκαν πλήρως στην πρόληψη της εργαστηριακά διαπιστωμένης λοίμωξης και στην προστασία από σοβαρή νόσο και θάνατο», τόνισε η πρόεδρος της Επιτροπής.
Ως εκ τούτου, η τρίτη αναμνηστική δόση του εμβολίου τίθεται πλέον στη διάθεση όλων των πολιτών άνω των 18 ετών (2.100.000 δικαιούχοι).
Συγκεκριμένα από το βράδυ της Παρασκευής 19 Νοεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού τρίτης δόσης για όλους τους ενηλίκους που έχουν συμπληρώσει τους 5,5 μήνες από την ολοκλήρωση του αρχικού σχήματος εμβολιασμού των δύο δόσεων, έτσι ώστε να κάνουν την τρίτη ακριβώς μετά το πέρας των έξι μηνών.
Υπενθυμίζεται ότι για όσους έχουν εμβολιαστεί με σκευάσματα των Pfizer, Moderna και AstraZeneca η τρίτη δόση θα γίνει έξι μήνες μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης με εμβόλια Pfizer ή Moderna (μισή δόση), ενώ για όσους έχουν εμβολιαστεί με Johnson & Johnson η τρίτη δόση θα γίνεται στους δύο μήνες με Pfizer, Moderna (μισή δόση) ή Johnson & Johnson.
Για τους ανοσοκατεσταλμένους, τέλος, η τρίτη δόση μπορεί να γίνεται ένα μήνα μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους.

Αυξάνονται, αλλά αργά, οι εμβολιασμοί - Έκρηξη σε κρούσματα και νοσοκομεία

Οι 13.450.000 εμβολιασμοί που έχουν πραγματοποιηθεί τους 11 μήνες από την έναρξη του εμβολιαστικού προγράμματος στη χώρα μας δεν έχουν σταθεί αρκετοί για να αποτρέψουν το νέο σαρωτικό πέρασμα του κορωνοϊού, όπως δείχνουν τα 6.950 που καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).
Έως σήμερα υπολογίζεται πως η ολοκληρωμένη εμβολιαστική κάλυψη του γενικού πληθυσμού ανέρχεται στο 64,8% και του ενήλικου στο 74,3%, κατατάσσοντας την Ελλάδα στην πέμπτη θέση της Ευρώπης στον κυλιόμενο μέσο όρο των τελευταίων επτά ημερών.
Την τελευταία εβδομάδα δε, κλείστηκαν 200.000 ραντεβού πρώτης δόσης.
Την ίδια στιγμή, όμως, διασπορά και «σκληροί δείκτες» μαρτυρούν το πόσο αναγκαία είναι η επιτάχυνση της αύξησης αυτών των ποσοστών.
Το σύνολο των σημερινών κρουσμάτων προέκυψε από μόλις 107.798 διαγνωστικούς ελέγχους, με τη μεγαλύτερη επιβάρυνση να παρατηρείται στην Αττική (1.522 νέες λοιμώξεις), στη Θεσσαλονίκη (1.226), στη Λάρισα (289), στην Αχαΐα (220), στην Κοζάνη (207) και στη Μαγνησία (205).
Επιπλέον, 10 Περιφερειακές Ενότητες (ΠΕ) ξεπερνούν τα 100 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο και 17 ακόμα κινούνται μεταξύ 50-100.
Τέλος, εντύπωση προκαλούν σήμερα οι 24 διαγνώσεις που καταγράφηκαν στη Θάσο, η οποία σημειώνει τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων ανά 100.000 πληθυσμό (174,29).
Εξίσου αποκαρδιωτική είναι η εικόνα και από τα νοσοκομεία της χώρας, με την κάλυψη των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στην επικράτεια να έχει φτάσει πλέον στο 91,1% και των απλών κλινών COVID στο 60,55%.

Στους 16.838 οι νεκροί

Στους 16.838 ανέρχονται οι νεκροί στην Ελλάδα από την επιδημία του κορωνοϊού.
Τα νέα 15/11 εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 6.950, εκ των οποίων 15 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 838.824, εκ των οποίων 50,7% άνδρες.
Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 105 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.727 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Το τελευταίο 24ωρο έγινε μικρός αριθμός τεστ, 107.798, εκ των οποίων 7.091 μοριακά και 100.707 rapid.
Στο σύνολο η θετικότητα εκτοξεύτηκε στο 6,45%.
Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 72, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 16.838 θάνατοι.
eod1_15.jpg
Το 95,4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 551 (χθες 536).
Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη.
To 84,2% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 460 (83,48%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 91 (16,52%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.
eod2_14.jpg
Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.404 ασθενείς.
Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 365 (ημερήσια μεταβολή -12.89%).
Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 410 ασθενείς.
Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 38 έτη, ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη.
xartis15.webp
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης