Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Φρούριο η Αθήνα για την επέτειο του Πολυτεχνείου - Άρχισε η πορεία - Το μπλόκο σε βουλευτές ΝΔ και στελέχη ΣΥΡΙΖΑ

Φρούριο η Αθήνα για την επέτειο του Πολυτεχνείου - Άρχισε η πορεία - Το μπλόκο σε βουλευτές ΝΔ και στελέχη ΣΥΡΙΖΑ
Tο πρωί, σημειώθηκε ένταση έξω από το Πολυτεχνείο, όταν ομάδα φοιτητών έστησε «μπλόκο» σε βουλευτές της ΝΔ αλλά και σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που πήγαν να καταθέσουν στεφάνι

Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου με την Αθήνα να έχει μετατραπεί σε... φρούριο.
Λίγο μετά τις 15.00 το μεσημέρι ξεκίνησε η πορεία της ΠΑΣΠ από τις οδούς Ακαδημίας και Ιπποκράτους και με συνθήματα κατευθύνονται προς το Πολυτεχνείο.
Έξω από το Πολυτεχνείο ανοίχθηκε και η αιματοβαμμένη σημαία ενώ πλήθος κόσμου ακολουθούσε την πορεία φωνάζοντας συνθήματα μεταξύ άλλων και για το Νίκο Τεμπονέρα και τραγουδώντας το «Πότε θα κάνει ξαστεριά».
Η μεγάλη πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία θα ξεκινήσει στις 16.30 το απόγεμα.
simaia.webp
Ωστόσο, σήμερα το πρωί σημειώθηκε ένταση έξω από το Πολυτεχνείο, όταν ομάδα φοιτητών έστησε «μπλόκο» σε βουλευτές της ΝΔ αλλά και σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που πήγαν να καταθέσουν στεφάνι. Από τα επεισόδια τραυματίστηκε ελαφρά ο Νίκος Μανιός, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην βουλευτής Κυκλάδων, ο οποίος είχε πάρει μέρος στην εξέγερση των φοιτητών το 1973.
politeee.JPG

Η Αθήνα έχει μετατραπεί σε... φρούριο

Γενικότερα, στους εορτασμούς του Πολυτεχνείου τα μέτρα της Ελληνικής Αστυνομίας περιλαμβάνουν τη συμμετοχή 5.000 αστυνομικών, ελικόπτερα, «Αίαντες» και drones.
Επίσης, έχουν προγραμματιστεί μεταβολές και τροποποιήσεις στα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς. Ειδικότερα, σύμφωνα με τη ΣΤΑΣΥ, και με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας, ο σταθμός του μετρό «Μέγαρο Μουσικής» έχει κλείσει από τις 15:00 και οι σταθμοί «Σύνταγμα» και «Ευαγγελισμός» θα κλείσει από τις 16:30. Οι συρμοί θα διέρχονται από τους σταθμούς αυτούς χωρίς να πραγματοποιούν στάσεις.
Τροποποιήσεις θα υπάρξουν και σε δρομολόγια των γραμμών λεωφορείων και τρόλεϊ σε οδούς περιμετρικά του Πολυτεχνείου και στο κέντρο της πόλης, σύμφωνα με τις υποδείξεις της αστυνομίας.
Σε ισχύ έχουν τεθεί άλλωστε από τη Δευτέρα έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την ΕΛ.ΑΣ., οι οποίες θα ισχύουν μέχρι τις 6.00 της Πέμπτης, 18 Νοεμβρίου.

Ο τραυματισμός του Νίκου Μανιού

Από τα επεισόδια, σήμερα το πρωί, τραυματίστηκε ελαφρά ο Νίκος Μανιός, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην βουλευτής Κυκλάδων, ο οποίος είχε πάρει μέρος στην εξέγερση των φοιτητών το 1973.
Ο κ. Μανιός συμμετείχε στην αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ που κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο.
manios_1.png


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης