Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Επεισόδια με «βροχή» από μολότοφ έξω από το Αριστοτέλειο στη Θεσσαλονίκη

Επεισόδια με «βροχή» από μολότοφ έξω από το Αριστοτέλειο στη Θεσσαλονίκη
Κουκουλοφόροι άναψαν βόμβες μολότοφ μπροστά στη Θεολογική Σχολή και τις εκτόξευσαν εναντίον αστυνομικών δυνάμεων

Επεισόδια ξέσπασαν έξω από το ΑΠΘ στη Θεσσαλονίκη αμέσως μετά την λήξη της πορείας για την 48η επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου.
Μόλις οι κουκουλοφόροι έφτασαν έφτασαν μπροστά στη Θεολογική Σχολή άναψαν βόμβες μολότοφ και τις εκτόξευσαν εναντίον αστυνομικών δυνάμεων.
Οι αστυνομικοί των ΜΑΤ απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και δακρυγόνα, ενώ μεμονωμένοι κουκουλοφόροι συνέχιζαν για αρκετή να εκοτξεύουν πέτρες εναντίον τους.

Έκαψαν την αμερικανική σημαία

Την αμερικανική σημαία έκαψαν νωρίτερα, μπροστά στο προξενείο των ΗΠΑ, στη Θεσσαλονίκη, στο περιθώριο της μεγάλης πορείας που πραγματοποιήθηκε για την 48η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.
Η πορεία ξεκίνησε, σύμφωνα με το Thestival, από την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ. Όταν έφτασε μπροστά στην είσοδο του αμερικανικού προξενείου, πραγματοποίησε ολιγόλεπτη στάση.
Εκεί οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα κατά των ΗΠΑ, τραγούδησαν το «Πότε θα κάνει ξαστεριά» και στη συνέχεια έκαψαν τη σημαία των ΗΠΑ.
Η πορεία συνεχίστηκε σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Καπνογόνα και δυναμιτάκια στην πορεία στην Πάτρα

Καπνογόνα και δυναμιτάκια έριξαν, σύμφωνα με το pelop.gr, συμμετέχοντες στην πορεία για το Πολυτεχνείο, στην οδό Γούναρη στην Πάτρα.
Αρχικά και ενώ το τέλος της πορείας βρισκόνταν στο ύψος της οδού Ρήγα Φεραίου, διαδηλωτές άναψαν καπνογόνα και χτυπουσαν μα δοκάρια, ενώ στο ύψος των Δικαστηρίων έριξαν δυναμιτάκια.
Η πορεία στην οποία συμμετείχαν περί τα 400 άτομα, ανέβηκε τη λεωφόρο Γούναρη για να φτάσει στο μνημείο Τεμπονέρα στην οδό Βύρωνος, αποτίοντας φόρο τιμής στον Νίκο Τεμπονέρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης