Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τζανάκης: Παρακινδυνευμένες οι πολυήμερες σχολικές εκδρομές - Πληθαίνουν οι κόκκινες περιοχές

Τζανάκης: Παρακινδυνευμένες οι πολυήμερες σχολικές εκδρομές - Πληθαίνουν οι κόκκινες περιοχές
Δεν είναι απαραίτητα κακή εξέλιξη η αύξηση κρουσμάτων σε παιδιά είπε ο κ.Τζανάκης
Σχετικά Άρθρα
Τη θέση πως είναι παρακινδυνευμένες οι πολυήμερες σχολικές εκδρομές διατύπωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Ν. Τζανάκης, ο οποίος υπογράμμισε πως η αύξηση των κρουσμάτων σε παιδιά δεν συνιστά απαραίτητα κακή εξέλιξη.
Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο κ.Τζανάκης υπογράμμισε ότι με τις δύο δόσεις του εμβολίου, επιτυγχάνεται ανοσία 6 - 8 μηνών, τονίζοντας ότι το εμβόλιο δεν αποστειρώνει, δεν προστατεύει από τη μόλυνση αλλά αποτρέπει τη βαριά νόσο σε ποσοστό 90%.
«Δεν είναι η πρώτη φορά που εμβόλιο χρειάζεται επαναληπτικότητα, αφού ακόμη και για τα παιδιά υπάρχει τριπλό ανά δίμηνο.
Φαίνεται ότι μεγάλη μερίδα εμβολιασμένων ηλικίας πάνω από 70 ετών με υποκείμενα νοσήματα είναι επίνοσοι ξανά στο πεντάμηνο μέχρι και επτάμηνο.
Κατά κανόνα εξελίσσονται καλά αλλά πρέπει να νοσηλευτούν.
Γνώμη μου είναι να ενεργοποιηθεί η πλατφόρμα ώστε να υπάρχει ραντεβού για τρίτη δόση μετά τους πεντέμισι μήνες» τόνισε ο κ.Τζανάκης.

Εκδρομές

Ο κ.Τζανάκης αναφέρθηκε εκτενώς στο θέμα των πολυήμερων σχολικών εκδρομών, χαρακτηρίζοντας τες παρακινδυνευμένες μια και πληθαίνουν οι επιδημιολογικά κόκκινες περιοχές.
«Εάν υπάρξει περιστατικό συρροής 10 - 15 παιδιών θα πρέπει να απομονωθούν στο εκδρομικό σημείο, ενώ ως προς τη διάδοση, μπορεί να φέρουν τον ιό μέσα στο σπίτι τους» είπε ο κ.Τζανάκης, ο οποίος ερωτηθείς για τα 10.000 κρούσματα σε παιδιά 4 ως 18 ετών που αντιστοιχούν στο 23% των μολύνσεων την τελευταία εβδομάδα, είπε ότι «αυτό και καλό σημείο αφού δε νοσηλεύονται κι έτσι λοιπόν αν προστεθούν και 2.000 άλλοι νοσούντες που επίσης δε δίνουν νοσηλείες, πάμε σε 3.000 κρούσματα, όσοι είναι ακριβώς οι ανεμβολίαστοι».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης