Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Γαλιατσάτος (Έλληνας καθηγητής του John Hopkins): Σε 6-8 μήνες το τέλος της πανδημίας – Σε κάποια μέρη θα παραμείνει κορωνοϊός

Γαλιατσάτος (Έλληνας καθηγητής του John Hopkins): Σε 6-8 μήνες το τέλος της πανδημίας – Σε κάποια μέρη θα παραμείνει κορωνοϊός

"Πιστεύω ότι η πανδημία θα φύγει σε 6-8 μήνες", ανέφερε ο Π. Γαλιατσάτος

Σχετικά Άρθρα

Την εκτίμησή του ότι η πανδημία θα λάβει τέλος σε 6 με 8 μήνες, εξέφρασε ο Έλληνας καθηγητής Πνευμονολογίας στο πανεπιστήμιο John Hopkins, Παναγιώτης Γαλιατσάτος.
«Έχουμε το εμβόλιο, θεραπείες, τα φάρμακα της Merck και της Pfizer, οπότε πιστεύω ότι η πανδημία θα φύγει σε 6-8 μήνες», ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Γαλιατσάτος, εκτιμώντας ωστόσο ότι ο κορωνοϊός θα μείνει σε κάποια μέρη του κόσμου.

Κλειδί ο εμβολιασμός

Κλειδί για τη λήξη της πανδημίας, σύμφωνα με τον κ. Γαλιατσάτο, αποτελεί ο εμβολιασμός που είναι υψίστης σημασίας σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα μέτρα προστασίας.
Όπως ανέφερε «πρέπει να εμβολιστούμε ώστε ο οργανισμός μας να είναι πιο «έξυπνος» απέναντι στον ιό. Έτσι θα είμαστε έτοιμοι απέναντι στο κίνδυνο και μαζί με τις μάσκες, η πανδημία θα φύγει».
«Βλέπω τους ασθενείς που θέλουν να ζήσουν, θα νικήσει ο άνθρωπος γιατί έχουμε την απάντηση απέναντι στο μικρόβιο», είπε χαρακτηριστικά.
Κατά τον ίδιο, για την εντατικοποίηση των εμβολιασμών πρέπει οι γιατροί να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του κόσμου προκειμένου να μεταβεί μαζικότερα στα εμβολιαστικά κέντρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης