Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ετήσιο GNCCT Investment Forum - Ενίσχυση των επενδύσεων μεταξύ Νιγηρίας και Ελλάδας

Ετήσιο GNCCT Investment Forum - Ενίσχυση των επενδύσεων μεταξύ Νιγηρίας και Ελλάδας

Το ετήσιο investment Forum θα διοργανώσουν, στις 30 Νοεμβρίου 2021, το Ελληνο-Νιγηριανό Επιμελητήριο σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Νιγηρίας στην Αθήνα.
Στο φόρουμ, με θέμα «Ενίσχυση των Επενδύσεων μεταξύ Νιγηρίας και Ελλάδας» θα παρουσιαστούν το επενδυτικό υπόβαθρο και οι προοπτικές της νιγηριανής οικονομίας καθώς επίσης και οι τομείς στους οποίους η κυβέρνηση της χώρας δίνει έμφαση.
Στο Φόρουμ θα συμμετάσχουν βασικοί παράγοντες της βιομηχανίας, συμπεριλαμβανομένων policymakers και εκπροσώπων της κυβέρνησης της Νιγηρίας, υποψηφίων επενδυτών, εμπειρογνωμόνων και αρμόδιων στελεχών σε επίπεδο λήψης αποφάσεων.
Η ημερίδα θα περιλαμβάνει αλληλεπίδραση με φορείς του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα και παρουσιάσεις από εκπροσώπους της κυβέρνησης της Νιγηρίας σχετικά με τις αναπτυξιακές προτεραιότητες της χώρας και projects που βρίσκονται υπό δρομολόγηση. Οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν σε τομείς με σημαντικές ευκαιρίες, όπως η γεωργία και οι υδατοκαλλιέργειες, τα λιμάνια και οι τερματικοί σταθμοί, η εκπαίδευση, η στέγαση και οι κατασκευές και η κυκλική οικονομία.
Ο Πρόεδρος του Ελληνο-Νιγηριανού Επιμελητηρίου κ. Μιχάλης Η. Οικονομάκης δήλωσε τα εξής: «Κατά τη διάρκεια μιας περιόδου με χαρακτηριστικές δυνατότητες ανάπτυξης και για τις δύο χώρες, το φόρουμ είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τους επιχειρηματικούς φορείς στην Ελλάδα και τη Νιγηρία να ενισχύσουν τη συνεργασία τους, καθώς και να εντοπίσουν νέες ευκαιρίες για συνέργειες».
Η Πρέσβης της Νιγηρίας στην Ελλάδα Opunimi Akinkugbe σημείωσε: «Είμαι πολύ ικανοποιημένη, καθώς δεδομένου του επιπέδου ενδιαφέροντος, αυτό το φόρουμ αποτελεί μία σημαντική και δυναμική πλατφόρμα, η οποία μπορεί να οδηγήσει στην ανάδειξη ευκαιριών. Είμαστε ενθουσιασμένοι που με αυτό ξεκινά μια νέα εποχή στη συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Νιγηρίας. Η Νιγηρία, η μεγαλύτερη οικονομία της Αφρικής, είναι ένας από τους πιο ελκυστικούς επενδυτικούς προορισμούς της ηπείρου και ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε τους ενδιαφερόμενους φορείς στην Αθήνα και διαδικτυακά από ολόκληρο τον κόσμο».
Σημειώνεται ότι το forum θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Kastri Domotel, στην Αθήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης