Τελευταία Νέα
Κοινωνία

ΠΟΕΔΗΝ: Δεκάδες διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ χάνουν τη ζωή τους - Το 80% των ασθενών καταλήγει εκτός ΜΕΘ

ΠΟΕΔΗΝ: Δεκάδες διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ χάνουν τη ζωή τους - Το 80% των ασθενών καταλήγει εκτός ΜΕΘ
Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ απευθύνει έκκληση για εμβολιασμό
Σχετικά Άρθρα
Τραγική είναι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα νοσοκομεία λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.
Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, κάνει λόγο για δεκάδες διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ, οι οποίοι χάνουν τη ζωή τους.
Όπως υποστηρίζει στο ΑΧΕΠΑ νοσηλεύονται 15 διασωληνωμένοι στις κλινικές, ενώ στον Βόλο μέσα σε ένα τετραήμερο έχουν σημειωθεί 17 θάνατοι εκτός ΜΕΘ.
Όπως αναφέρει ο ίδιος, παραθέτοντας σχετικά στοιχεία, «δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψεις τη τραγικότητα της κατάστασης».

Τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

Στα Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης το 1/3 των ασθενών είναι με μηχανήματα High Flow. Ενα βήμα πριν τη διασωλήνωση. Δεκάδες διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ χάνουν τη ζωή τους. Το 80% των ασθενών καταλήγει εκτός ΜΕΘ.
Στο ΑΧΕΠΑ, σύμφωνα πάντα με την ΠΟΕΔΗΝ, από τους 180 νοσηλευόμενους ασθενείς, οι 50 με 60 είναι με μηχανήματα High Flow.
«12 διασωληνωμένοι ασθενείς ήταν πριν λίγο διασκορπισμένοι στις κλινικές. Παρατημένοι χωρίς εξοπλισμό και προσωπικό. Ούτε καν τους συγκεντρώνουν σε ένα χώρο όπως τα χειρουργεία, ΜΑΦ» καταγγέλλει ο κ. Γιαννάκος και προσθέτει: «Ούτως ή άλλως τα τακτικά χειρουργεία τα έκλεισαν. Αν και έλεγαν μέχρι χθες δεν θα κάνουμε μονοθεματικά τα νοσοκομεία. Το σύστημα κοιμάται ήσυχο. Τουλάχιστον θα πεθάνουν διασωληνωμένοι. Τελικά διασωληνώθηκαν τώρα 3 ακόμη στις κλινικές και έγιναν 15».

Νοσοκομείο Βόλου

Από την Παρασκευή, όπως αναφέρει ο κ. Γιαννάκος, σε ένα τετραήμερο πέθαναν 17. «Όλοι στις κλινικές. Κανένας από τους 17 δεν ήταν τυχερός να βρεθεί σε ΜΕΘ. Μεταξύ αυτών διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, πέθανε ένας 51χρονος και μία 56χρονη.

Νίκαια

Στη Νίκαια, οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ είναι 8.
«Χθες εφημέρευε και δεν είχε χώρο για εισαγωγή περιστατικών. Τους έδιωχναν σπίτι τους».

Έκκληση για εμβολιασμό

Πάντως, ο κ. Γιαννάκος απευθύνει έκκληση σε όλους να εμβολιαστούν.
«Εμβολιαστείτε…. Διπλές μάσκες παντού. Όταν αρρωστήσετε από κοροναϊό να πάτε αμέσως στο νοσοκομείο. Το ζήτημα βέβαια είναι πού θα βρείτε γιατρό πρωτοβάθμιας περίθαλψης να σας παρακολουθεί σπίτι. Πάτε και ξαναπάμε σε εφημερεύοντα νοσοκομεία εάν δεν περνάνε τα συμπτώματα» καταλήγει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης