Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τζανάκης: Άλλοι 1.800 νεκροί λόγω covid έως τα Χριστούγεννα

Τζανάκης: Άλλοι 1.800 νεκροί λόγω covid έως τα Χριστούγεννα
Υψηλό το επιδημιολογικό φορτίο αλλά δεν παρουσιάζει περαιτέρω αύξηση είπε ο κ.Τζανάκης
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως αναμένονται άλλοι 1.500 με 1.800 νεκροί έως τα Χριστούγεννα διατύπωσε ο καθηγητής πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης, ο οποίος είπε πως ο δείκτης που θα κρίνει αν θα πρέπει να πάμε σε ρηξικέλευθες αποφάσεις, όπως π.χ σε ένα lockdown, είναι ο αριθμός των εισαγωγών στα νοσοκομεία.
«Εάν οι καθημερινές εισαγωγές στα νοσοκομεία ξεπεράσουν τις 550 θα χρειαστούν ρηξικέλευθες αποφάσεις.
Ωστόσο, απέχουμε από αυτό.
Τώρα γίνονται κατά μέσο όρο 440 εισαγωγές την ημέρα.
Με 600 και 700 νέες νοσηλείες, τα νούμερα των διασωληνωμένων θα είναι δύσκολα διαχειρίσιμα χωρίς και την καθοριστική συμβολή του ιδιωτικού τομέα» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Τζανάκης, ο οποίος παραδέχθηκε πως «το lockdown είναι πάντα στο πίσω μέρος του κεφαλιού μας», αν και σημείωσε πως «μέχρι η κατάσταση να φτάσει στο απροχώρητο υπάρχουν πολλά άλλα μέτρα που μπορούν να εφαρμοστούν και βέβαια πρέπει να τηρηθούν όσα ήδη ισχύουν».

Αύξηση θανάτων

Ο κ.Τζανάκης τόνισε ότι τις επόμενες δύο με τρεις εβδομάδες, σχεδόν έως τις 25 Δεκεμβρίου, οι ημερήσιοι θάνατοι θα συνεχίσουν να κινούνται σε υψηλά διψήφια νούμερα, μεταξύ 79 και 95, ενώ δεν απέκλεισε ορισμένες ημέρες ο αριθμός των νεκρών να είναι τριψήφιος.
Όπως είπε, παρότι είναι πολύ υψηλός ο επιδημιολογικός φόρτος στη χώρα μας, είναι αισιόδοξο ότι δεν παρουσιάζει περαιτέρω αύξηση και παρατηρείται οριζοντιοποίηση της καμπύλης.
«Είναι σίγουρο πως θα υπάρξουν νεκροί και διασωληνωμένοι καθώς είναι πολύ υψηλό το επιδημιολογικό φορτίο» ανέφερε ο καθηγητής, τονίζοντας ότι από 1.000 επιπλέον κρούσματα κορωνοϊού, αναμένονται 10 νεκροί και επιπλέον 50 με 70 διασωληνωμένοι ασθενείς.
«Κάτι που επιβεβαιώθηκε όταν η χώρα μας έφτασε από τους 30 νεκρούς στους 90 όταν τα κρούσματα από 2.000 ανέβηκαν στις 7.000» υπογράμμισε ο κ.Τζανάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης