Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Θωμαΐδης (ΕΚΠΑ): Ίσως χρειαστούν τοπικοί περιορισμοί τις επόμενες δύο εβδομάδες - Σταθεροποίηση του ιικού φορτίου στην Αττική

Θωμαΐδης (ΕΚΠΑ): Ίσως χρειαστούν τοπικοί περιορισμοί τις επόμενες δύο εβδομάδες - Σταθεροποίηση του ιικού φορτίου στην Αττική
"Oι πρώτες ενδείξεις της Omicron δείχνουν ότι είναι πολύ πιο μεταδοτική από τη Delta", ανέφερε ο Ν. Θωμαΐδης

«Ίσως χρειαστούν τοπικοί περιορισμοί τις επόμενες δύο εβδομάδες, ώστε να μην έχουμε μετάδοση τα Χριστούγεννα», ανέφερε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας στο ΕΚΠΑ, Ν. Θωμαΐδης, ο οποίος και έκανε λόγο για σταθεροποίηση του ιικού φορτίου στα λύματα της Αττικής.
Ο κ. Θωμαΐδης μιλώντας στον ΑΝΤ1 υπογράμμισε ότι συγκριτικά με άλλες χώρες «δεν είμαστε άσχημα, η θετικότητα είναι στο 1,5 και στις κόκκινες περιοχές φαίνεται να επιβραδύνεται».
Πρόσθεσε ότι «ο μόνος δείκτης που ανεβαίνει είναι οι νεκροί και οι διασωληνωμένοι» και εξήγησε πως «οι εισαγωγές αφορούν κυρίως ανθρώπους άνω των 60 και στις ΜΕΘ άνω των 70 ετών, η πλειονότητα των οποίων είναι ανεμβολίαστοι».

Για μετάλλαξη Omicron

Κάνοντας αναφορά στη μετάλλαξη Omicron, αφού παρατήρησε πως «περιμέναμε επικράτηση της Delta τον Αύγουστο και μέσα στον Ιούλιο είχε επικρατήσει», τόνισε ότι «οι πρώτες ενδείξεις της Omicron δείχνουν ότι είναι πολύ πιο μεταδοτική από τη Delta. Δεν ξέρουμε αν θα επικρατήσει, ξέρουμε ότι είναι πολύ πιο μεταδοτική» και «σε αυτό το σημείο είναι πολύ σημαντική η ιχνηλάτιση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης