Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τζανάκης: Μέχρι την Πρωτοχρονιά θα φτάσουμε τους 25.000 θανάτους – Δημόπουλος: Σταδιακά προβλήματα με την Omicron

Τζανάκης: Μέχρι την Πρωτοχρονιά θα φτάσουμε τους 25.000 θανάτους – Δημόπουλος: Σταδιακά προβλήματα με την Omicron
Mέχρι την Πρωτοχρονιά «θα έχουμε 4.500- 5.500 κρούσματα» και «θα φτάσουμε 25.000 θανάτους», σύμφωνα με τον Ν. Τζανάκη

Αργή αποκλιμάκωση των κρουσμάτων μετά τις 10 Δεκεμβρίου προβλέπει ο καθηγητής πνευμονολογίας στο πανεπιστήμιο Κρήτης, Νίκος Τζανάκης, ενώ ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θ. Δημόπουλος, τόνισε ότι η μετάλλαξη Omicron «σίγουρα έχει βαριά μεταδοτικότητα» και θα έχουμε σταδιακά προβλήματα.
Ειδικότερα, ο κ. Τζανάκης μιλώντας στο Open για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, εκτίμησε ότι μέχρι την Πρωτοχρονιά «θα έχουμε 4.500- 5.500 κρούσματα» και «θα φτάσουμε 25.000 θανάτους».
Κατά τον ίδιο, θα υπάρξει αύξηση των «κρεβατιών της ΜΕΘ με ταβάνι τα 750 μετά τις 20/12 και 70-85 θανάτους ανά μέρα», χωρίς να αποκλείεται να «δούμε και τριψήφιο αριθμό».

Δημόπουλος: Δεν έχουμε δεδομένα ακόμη ότι διαφεύγει των εμβολίων η νέα μετάλλαξη

Ο κ. Δημόπουλος μιλώντας επίσης στο Open ανέφερε πως «σταδιακά θα έχουμε προβλήματα από την Omicron. Και με έντονες ψυχολογικές επιπτώσεις λόγω των εορτών».
«Όταν πολυπληθή κράτη είναι ανεμβολίαστα, εμφανίζονται μεταλλάξεις», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «ίσως άτομο την Μποτσουάνα που είχε aids να μολύνθηκε και να δημιουργήθηκε η μετάλλαξη Omicron».
Συμπλήρωσε πως «υπάρχει ανησυχία ότι θα επικρατήσει σιγά -σιγά Δεν έχουμε δεδομένα ακόμη ότι διαφεύγει των εμβολίων. Πρέπει να δούμε αν καλύπτεται από μονοκλωνικά και χάπια που έχουμε».
Τέλος, ο κ. Δημόπουλος ανέφερε για τους εμβολιασμούς ότι «είναι δύσκολο να εφαρμοστεί υποχρεωτικότητα στους άνω των 60 ετών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης