Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Προς νέα μέτρα πριν τα Χριστούγεννα, ερωτηματικό το lockdown – Αγωνία για το ΕΣΥ, στους 18.000 οι νεκροί

Προς νέα μέτρα πριν τα Χριστούγεννα, ερωτηματικό το lockdown – Αγωνία για το ΕΣΥ, στους 18.000 οι νεκροί
Ανησυχία για την εξάπλωση της Omicron – Συσκέψεις στο Μαξίμου
Σχετικά Άρθρα

(upd9) Δεδομένα θα πρέπει να θεωρούνται τα νέα μέτρα για την αναχαίτιση της επιδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα, ιδιαίτερα ύστερα από τον παγκόσμιο συναγερμό που έχει σημάνει η εξάπλωση της νέας παράλλαξης Omicron, η οποία αναγκάζει τη μια χώρα μετά την άλλη να ανακοινώσει αυστηρά περιοριστικά μέτρα, ταξιδιωτικούς περιορισμούς ακόμα και κλείσιμο των συνόρων.
Αν και η κυβέρνηση εξακολουθεί να επιμένει στον αρχικό σχεδιασμό της που προβλέπει ότι δεν πρόκειται να υπάρξει νέο lockdown αλλά και περιοριστικά μέτρα στους εμβολιασμένους και ότι τα όποια μέτρα, εάν χρειαστεί, θα αφορούν μόνο τους ανεμβολίαστους, η παράλλαξη Omicron δεν αποκλείεται να αλλάξει τα δεδομένα και τους συσχετισμούς.
Μέχρι να αποδειχθεί – και επισήμως – το κατά πόσο σοβαρή είναι η νέα παράλλαξη, η κυβέρνηση διαμηνύει πως παρακολουθεί την πορεία της πανδημίας και ανάλογα με τις εξελίξεις, θα πράττει, υπογραμμίζοντας πως αυτή τη στιγμή στοχεύει στους αυστηρούς ελέγχους για την τήρηση των μέτρων, στην αύξηση των εμβολιασμών και στην ενίσχυση του συστήματος υγείας.
Σε κάθε περίπτωση διαμηνύει πως είμαστε σε επιφυλακή και παρακολουθούμε τις εξελίξεις.
Μια πρώτη αποτίμηση της κατάστασης έγινε σήμερα Δευτέρα 29/11 στην καθιερωμένη σύσκεψη υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη ενώ αύριο Τρίτη 30/11 θα συνεδριάσει και η επιτροπή των ειδικών, όπου και εκεί θα συζητηθούν τα νέα μέτρα που - ενδεχομένως - να εφαρμοστούν στην επόμενη φάση.
Ανάμεσα σε αυτά δεν αποκλείεται να είναι η επαναφορά της χρήσης μάσκας παντού για όλους, η αύξηση των rapid test στους ανεμβολίαστους εργαζομένους και ενδεχομένως η απαγόρευση για τους ανεμβολίαστους και στους εξωτερικούς χώρους της εστίασης και της ψυχαγωγίας.
Σε κάθε περίπτωση, το μεγάλο ερωτηματικό είναι αν θα επιβληθεί lockdown εντός των επόμενων εβδομάδων, κάτι που μάλλον θα κριθεί από το πόσο σοβαρή είναι η νέα παράλλαξη, και το κυριότερο εάν αυτή διαφεύγει της προστασίας των εμβολίων.
Πάντως, το ΕΣΥ παραμένει σε ασφυξία και λειτουργεί ήδη εδώ και πολλές εβδομάδες στα όρια του, τη στιγμή που οι ειδικοί εκτιμούν πως η πίεση με διασωληνωμένους και θανάτους θα συνεχιστεί τουλάχιστον έως τα μέσα Δεκεμβρίου, τη στιγμή που οι νεκροί αναμένεται να ξεπεράσουν σήμερα τους 18.000.
3_112.JPG

Οικονόμου: Δεν θα πάμε σε lockdown – Κανένας περιορισμός στους εμβολιασμένους

Την θέση πως δεν πρόκειται να πάμε σε lockdown και ότι δεν θα επιβληθεί κανένας περιορισμός στους εμβολιασμένους διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Οικονόμου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.
Ο κ.Οικονόμου είπε με κατηγορηματικό τρόπο πως η χώρα δεν πρόκειται να ξανακλείσει.
«Δε θα πάμε σε lockdown και κάνουμε ό,τι είναι δυνατό να περιορίσουμε τη διασπορά της πανδημίας, να ενισχύσουμε το ΕΣΥ και να επιταχύνουμε την εμβολιαστική κάλυψη.
Τα μέτρα που έχουν ληφθεί έχουν ως στόχο να κρατήσουν ανοιχτή την κοινωνία, την οικονομία και την εκπαίδευση» υποστήριξε ο κ.Οικονόμου.
«Η Κυβέρνηση συνεχίζει την πολυμέτωπη προσπάθεια για την ανάσχεση της πανδημίας, προκειμένου να σωθούν ανθρώπινες ζωές, να στηριχθεί το Σύστημα Υγείας και να παραμείνουν ανοιχτές η οικονομία, η εκπαίδευση και η κοινωνία μας.
Η Κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις διεθνείς και εγχώριες εξελίξεις και συνεχίζει την εφαρμογή της δυναμικής στρατηγικής που έχει χαράξει.
Εστιάζει στην ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, στην εφαρμογή των μέτρων που ήδη ισχύουν και στην επέκταση της εμβολιαστικής κάλυψης τόσο με την πρώτη όσο και με την τρίτη δόση» είπε ο κ.Οικονόμου.

Πάνω από 7,135 εκατομμύρια οι εμβολιασμένοι άνω των 12

«Ήδη μετά τα πρόσφατα μέτρα υπάρχει σημαντική αύξηση των εμβολιασμών.
Τις τελευταίες 16 μέρες είχαμε αύξηση 10% στους συμπολίτες μας που επιλέγουν να κάνουν το εμβόλιο.
Πλέον 7.135.000 πολίτες άνω των 12 ετών έχουν κάνει το εμβόλιο.
Σημειώνεται ότι πέρα από τα στοιχεία των νοσοκομείων, που επισημαίνουν ότι στη συντριπτική πλειοψηφία τους οι διασωληνωμένοι στις Μ.Ε.Θ. είναι ανεμβολίαστοι, πρόσφατη μελέτη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας κατέδειξε ότι χάρη στους εμβολιασμούς αποφεύχθηκαν στη χώρα μας, στο διάστημα Δεκεμβρίου 2020- Νοεμβρίου 2021, πάνω από 12 χιλ. θάνατοι.
Σε ό,τι αφορά το νέο παραλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού «Όμικρον», που εντοπίστηκε σε χώρες της Νότιας Αφρικής και προκαλεί ανησυχία σε ολόκληρο τον πλανήτη, αποφασίστηκαν ήδη -ύστερα από εισήγηση της Υγειονομικής Επιτροπής- και εφαρμόζονται αυστηρά μέτρα περιορισμού και ελέγχου των πολιτών που σκοπεύουν να ταξιδέψουν προς τη χώρα μας, από αυτές τις περιοχές.
Σημειώνεται ότι η Ελλάδα δεν διαθέτει απευθείας πτήσεις από τις χώρες αυτές» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Πλεύρης (υπ.Υγείας): Σε 10 με 15 ημέρες θα ξέρουμε για την Omicron – Είμαστε σε επιφυλακή


Τη θέση πως μέσα στις επόμενες 10 με 15 ημέρες θα ξέρουμε εάν και τι είδους κίνδυνο σηματοδοτεί η παράλλαξη Omicron διατύπωσε ο υπουργός Υγείας, Θ. Πλεύρης, ο οποίος είπε πως η Ελλάδα έχει λάβει μέτρα.
«Είμαστε σε επιφυλακή, καθώς η μετάλλαξη κινείται σε διαφορετικές χώρες.
Μόλις υπάρχουν τα πρώτα στοιχεία θα γίνουν ανακοινώσεις.
Αυτή τη στιγμή κυρίαρχη στην χώρα μας είναι η μετάλλαξη Delta» υποστήριξε ο κ.Πλεύρης, ο οποίος αναφερόμενος στο εμβολιαστικό πρόγραμμα, είπε ότι η χώρα κινείται σε επίπεδα Μαρτίου σε ότι άφορα τα ραντεβού και τις καθημερινές δόσεις.
Ο κ.Πλεύρης υποστήριξε ότι πλέον πολλοί συμπολίτες μας σπεύδουν να κάνουν την πρώτη η την τρίτη δόση και έχουν πειστεί ότι πρέπει να εμβολιαστούν, ενώ επιβεβαίωσε ότι έχουν ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο όσοι έχουν κλείσει ραντεβού ή έχουν κάνει την τρίτη δόση.
Ο κ. Πλεύρης έκανε γνωστό ότι ενδεχομένως μέσα στη βδομάδα να ανοίξει η ειδική ψηφιακή πλατφόρμα, η οποία θα χορηγεί ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού και σε πολίτες, οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί σε τρίτες χώρες.

Γεωργιάδης: Δεν υπάρχει περίπτωση να κλείσει η αγορά τα Χριστούγεννα

Την θέση ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να κλείσει η αγορά τα Χριστούγεννα διατύπωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος απέρριψε το σενάριο ενός lockdown.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ και αναφερόμενος στη νέα παράλλαξη Omicron ο κ.Γεωργιάδης είπε ότι είναι πάρα πολύ νωρίς για να εκτιμήσουμε τι σηματοδοτεί αυτή η παράλλαξη και εάν τελικά αυτή θα επικρατήσει.
Όπως είπε, σε περίπτωση που υπάρχει «ξέσπασμα» της πανδημίας λόγω της Omicron, η κυβέρνηση ήδη επεξεργάζεται ένα σχέδιο.
«Προς το παρόν δεν έχει αλλάξει κάτι στην Ελλάδα.
Η πανδημία σταδιακά ξεφουσκώνει, αυτό σημαίνει ότι τα μέτρα που έχουμε λάβει δουλεύουν, ο στόχος μας είναι να έχουμε γιορτές με ανοιχτά καταστήματα και ανοιχτά εστιατόρια για να δουλέψει ο κόσμος και να κινηθεί η οικονομία» υπογράμμισε ο κ.Γεωργιάδης.

Τι είπε για rapid

Ερωτηθείς αν εξετάζεται αύξηση των rapid test o κ.Γεωργιάδης είπε ότι δεν εξετάζονται νέα μέτρα αυτή τη στιγμή.
«Είναι λάθος με το που ξεκινάνε κάποια μέτρα, την επομένη να συζητάμε για νέα μέτρα.
Πρώτα πρέπει να εφαρμόσεις τα μέτρα που πήρες, ξέρουμε ότι θες 14 μέρες για να μετρήσεις την πραγματική επίπτωση του μέτρου που λαμβάνεις, άρα στα μέσα της εβδομάδας θα ξέρουμε πόσο απέδωσαν.
Αν συνεχίσει η πτωτική πορεία του Covid, δεν έχουμε κανέναν λόγο να ταλαιπωρήσουμε κανέναν συμπολίτη μας» υποστήριξε ο κ.Γεωργιάδης.

Γιατί έχουμε πολλούς θανάτους

Σχετικά με τον υψηλό αριθμό νεκρών που καταγράφει η Ελλάδα, ο κ.Γεωργιάδης τον απέδωσε στο γεγονός ότι οι πολίτες ηλικίας άνω των 60 ετών δεν είναι εμβολιασμένοι σε μεγάλο ποσοστό.
«Ο λόγος που έχουμε υπερβολικά περισσότερους θανάτους από ότι για παράδειγμα η Αυστρία ή η Γερμανία, είναι τα ποσοστά εμβολιασμού στις ηλικίες 60 ετών και άνω.
Σε αυτές τις χώρες το ποσοστό εμβολιασμού είναι στο 90% κι εμείς είμαστε στο 70%.
Γι’ αυτό και λέμε διαρκώς να εμβολιαστούν.
Το 20% των ηλικιωμένων που θα κολλήσουν, θα καταλήξουν στο νοσοκομείο» τόνισε ο κ.Γεωργιάδης.

Καπραβέλος: Rapid test στα μέσα μεταφοράς – Να γίνουν υποχρεωτικοί οι εμβολιασμοί στους άνω των 60

Την ανάγκη λήψης πρόσθετων μέτρων για την αντιμετώπιση της τεράστιας διασποράς του κορωνοϊού επεσήμανε ο διευθυντής της Β' ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Καπραβέλος είπε να γίνονται rapid test για την επιβίβαση στα μέσα μαζικής μεταφοράς ενώ ζήτησε για ακόμα μια φορά να γίνουν υποχρεωτικοί οι εμβολιασμοί στους άνω των 60 ετών.
«Η πρότασή μου για να μην κλείσει η αγορά και κάνουμε μαύρα Χριστούγεννα είναι να γίνουν κάποιες παρεμβάσεις που έγιναν και στην Ευρώπη.
Να κλείσουν τα σχολεία για μια εβδομάδα, κάτι σαν χειμερινές διακοπές, και να αυστηροποιηθεί το πρωτόκολλο για το πότε θα κλείνει ένα τμήμα όταν έχει κρούσματα κορωνοϊού, να μην είναι το 50%.
Οι Γερμανοί λένε αν δεν έχεις rapid test δεν μπαίνεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και λέω να εφαρμοστεί και στην Ελλάδα τώρα.
Το να κλειστούμε μέσα, ενώ έχουμε διαθέσιμο εμβόλιο θα ήταν γελοίο» είπε ο κ.Καπραβέλος, επισημαίνοντας την ανάγκη της επέκτασης της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών, κυρίως στους πολίτες άνω των 60 ετών.
«Με 96 νεκρούς την ημέρα και τη νέα μετάλλαξη Omicron που έρχεται είναι ανάγκη να ληφθούν αυτά τα μέτρα.
Η Omicron είναι υπερμεταδοτική και η ανησυχία του επιστημονικού κόσμου είναι αν καλύπτεται από τα εμβόλια» υποστήριξε ο κ.Καπραβέλος, ο οποίος είπε πως και η χθεσινή εφημερία του νοσοκομείου «Παπανικολάου» ήταν πάρα πολύ δύσκολη, αν και καταγράφηκαν λιγότερες εισαγωγές, γύρω στις 50 σε σχέση, σε σχέση με την προηγούμενη εφημερία που άγγιζε τις 70.
«Οι προσελεύσεις όμως είναι πάνω από 110 σε συνεχόμενη ροή που σημαίνει ότι η διασπορά στην κοινότητα είναι τεράστια.
Δεν βλέπουμε να έχει ανακοπεί αυτό το κύμα.
Γυρίσαμε πολλά χρόνια πίσω όταν διασωληνώναμε ασθενείς εκτός ΜΕΘ» τόνισε ο κ.Καπραβέλος.

Θωμαΐδης (ΕΚΠΑ): Υπό έλεγχο η πανδημία, καλοί οι δείκτες – Εξαίρεση οι διασωληνωμένοι

Την εκτίμηση πως η πανδημία στην Ελλάδα τελεί υπό έλεγχο καθώς οι περισσότεροι δείκτες είναι καλοί – με εξαίρεση αυτούς των διασωληνωμένων και των θανάτων – διατύπωσε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Νίκος Θωμαΐδης.
«Εδώ και δύο εβδομάδες τα κρούσματα έχουν σταθεροποιηθεί.
Το ίδιο και το ιικό φορτίο στα λύματα.
Ωστόσο, στην Αττική και Θεσσαλονίκη παραμένει υψηλό.
Η κατάσταση έχει ελεγχθεί και ο ρυθμός αναπαραγωγής είναι γύρω στο 1 και η θετικότητα είναι 1,2-1,5.
Είναι καλοί οι δείκτες, ενώ αυξάνει και ο ρυθμός εμβολιασμού», ανέφερε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Θωμαΐδης, υπογραμμίζοντας πως ο μόνος ανησυχητικός δείκτης είναι ο δείκτης των διασωληνωμένων και των θανάτων.
«Θέλει ένα μήνα μετά τη μείωση των κρουσμάτων για να υποχωρήσει.
Η μεγάλη εικόνα λέει ότι έχουμε έναν ρυθμό αύξησης των απωλειών, ο οποίος βαίνει μειούμενος.
Δεν έχει την τάση που είχε την προηγούμενη εβδομάδα.
Φαίνεται ότι πάμε σε έναν κυλιόμενο μέσο όρο εβδομάδας που θα είναι γύρω στο 90-95 και κάποιες μέρες ίσως δούμε και 100» είπε ο καθηγητής, ο οποίος υποστήριξε πως θα έπρεπε ίσως να ληφθούν κάποια επιπλέον μέτρα για τους ανεμβολίαστους σε «κόκκινες» περιοχές, ενώ κάλεσε τον κόσμο να εμβολιαστεί τονίζοντας ότι η τρίτη δόση παρέχει σημαντική προστασία μέσα σε μια εβδομάδα από τη χορήγησή της.
Όπως είπε, τα μέτρα λειτουργούν και εκτίμησε ότι θα κάνουμε Χριστούγεννα με κάποιους περιορισμούς μεν, πολύ καλύτερα όμως από πέρυσι.

Παγώνη: Εάν χρειαστεί, θα κάνουμε επιπλέον δόση για την Omicron - Όχι σε lockdown

Τη θέση πως εάν χρειαστεί θα κάνουμε μια επιπλέον δόση εμβολίου διατύπωσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη αναφερόμενη στην εξάπλωση της παράλλαξης Omicron και στην ανησυχία αυτή να διαφεύγει των εμβολίων.
Σε δηλώσεις της στο ΣΚΑΪ, η κα.Παγώνη είπε πως ενδεχομένως να χρειαστεί επαναπροσαρμογή του εμβολίου, η οποία θα ολοκληρωθεί σε 100 ημέρες, εξήγησε.
Η κα.Παγώνη συνέστησε ψυχραιμία καθώς για την ώρα δεν έχουν απαντηθεί κρίσιμα ερωτήματα που αφορούν την μετάλλαξη Omicron.
«Να είμαστε ψύχραιμοι, υπάρχει ένας πανικός.
Ακόμα δεν έχουν απαντηθεί δυο βασικά ερωτήματα που είναι σημαντικά για τους επιστήμονες.
Πρώτα από όλα δεν ξέρουμε άμα την πιάνει το εμβόλιο.
Είναι πολύ πιθανό να την καλύπτει.
Επίσης, δεν ξέρουμε πόσο μεταδοτική είναι επειδή έχει 32 μεταλλάξεις σε σχέση με την Δέλτα που έχει 16» ανέφερε η κα.Παγώνη, τονίζοντας πως δεν δείχνει να είναι πιο θανατηφόρα από άλλες μεταλλάξεις.
Για το αν αυτή η παραλλαγή του ιού θα έρθει και θα επικρατήσει στην Ελλάδα εξήγησε πως αν γίνουν πλήρεις ταξιδιωτικοί έλεγχοι και τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, η κατάσταση μπορεί να ελεγχθεί.

Δεν θα κάνουμε ωραία Χριστούγεννα

Όσον αφορά την πανδημία και την κατάσταση εν όψει των εορτών, η κα.Παγώνη τόνισε ότι με τον αριθμό των κρουσμάτων, των διασωληνωμένων και των θανάτων που έχουμε και θα έχουμε, δεν θα κάνουμε ωραία Χριστούγεννα.
«Τα Χριστούγεννα θα είναι με περιορισμούς.
Πρέπει να υπάρχει υπευθυνότητα από τον καθέναν από εμάς» τόνισε η κα.Παγώνη.

Τα μέτρα

Για τα επιπλέον μέτρα που βρίσκονται στο τραπέζι της κυβέρνησης ως προς την αναχαίτιση της πανδημίας τόνισε ότι συμφωνεί τόσο με την αύξηση των rapid test σε ανεμβολίαστους, από 2 σε 3 την εβδομάδα, όσο και με την καθολική χρήση μάσκα σε εξωτερικούς χώρους.
Επίσης δήλωσε πως επιμένει στη διενέργεια rapid test για την είσοδο στα σούπερ μάρκετ.
«Πολλοί μπορεί να είναι ασυμπτωματικοί και να μην το καταλαβαίνουμε» είπε η κα.Παγώνη, η υποστήριξε πως θα είναι μεγάλο λάθος της κυβέρνησης σε περίπτωση που προχωρήσει σε lockdown.
Όπως είπε, το ενδεχόμενο αυτό απορρίπτεται και δεν υφίσταται με το 67% του πληθυσμού να έχει εμβολιαστεί.

Σε ισχύ έκτακτα μέτρα για την παράλλαξη Omicron

Κατόπιν σχετικής εισήγησης των εμπειρογνωμόνων, η κυβέρνηση προχώρησε στη λήψη νέων μέτρων προστασίας αναφορικά με τις πτήσεις από εννέα χώρες της Αφρικής (Νότια Αφρική, Μποτσουάνα, Ναμίμπια, Λεσότο, Ζιμπάμπουε, Μοζαμβίκη, Εσουατίνι, Ζάμπια, Μαλάουι) τα οποία ισχύουν από το Σάββατο 27 Νοεμβρίου και ώρα 06.00 π.μ. και προβλέπουν:
• είσοδο στη χώρα αποκλειστικά για Έλληνες υπηκόους και άλλους υπηκόους μόνο για απολύτως απαραίτητες (essential) μετακινήσεις με την προϋπόθεση μοριακού ελέγχου (PCR) 72 ωρών ανεξαρτήτως της εμβολιαστικής τους κατάστασης
• απαραίτητη άδεια από τις κατά τόπους Πρεσβείες, Προξενεία και Προξενικές Αρχές άλλων χωρών, που εκπροσωπούν τη χώρα μας σε περίπτωση απουσίας Ελληνικής Πρεσβείας
• καθολικό έλεγχο με ταχύ αντιγονικό τεστ (Rapid Antigen Test) κατά την είσοδο στη χώρα
μετά την άφιξη, απομόνωση για δέκα ημέρες σε ξενοδοχεία καραντίνας και επανέλεγχο μετά τη λήξη της καραντίνας με την προϋπόθεση αρνητικού μοριακού ελέγχου (PCR τεστ).

Στους 17.959 οι νεκροί

Στους 17.959 ανέρχονται οι νεκροί στην Ελλάδα από την επιδημία του κορωνοϊού.
Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Κυριακή (28/11/2021), 3.823 επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid , εκ των οποίων 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 924.506 (ημερήσια μεταβολή +0.4%), εκ των οποίων 50.6% άνδρες.
Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 115 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.490 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Oι νέοι θάνατοι ασθενών με Covid είναι 96, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 17.959 νεκροί.
Το 95.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
2_154.JPG1_168.JPG

Στους 647 οι διασωληνωμένοι

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 647 (59.8% άνδρες).
Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 80.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 522 (80.68%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 125 (19.32%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.
3_111.JPG
Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.499 ασθενείς.
Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 502 (ημερήσια μεταβολή +11.31%).
Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 462 ασθενείς.
Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 38 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

5_56.JPG4_88.JPG
6_49.JPG
epiptosi_9.JPG

ΕΟΔΥ: 973 μολύνσεις στην Αττική, 703 στη Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η Αττική το τελευταίο 24ωρο κατέγραψε 973 μολύνσεις από τις συνολικά 3823, η Θεσσαλονίκη 703 και η Θεσσαλία 312.

Ειδικότερα στην Αττική τα κρούσματα κατανέμονται ως εξής:

• Ανατολική Αττική 118
• Βόρειος Τομέας Αθήνας 116
• Δυτική Αττική 49
• Δυτικός Τομέας Αθήνας 139
• Κεντρικός Τομέας Αθήνας 276
• Νήσων 25
• Νότιος Τομέας Αθήνας 112
• Πειραιάς 138

Αναλυτικά τα κρούσματα σε ολόκληρη την Ελλάδα:
krousmata_ellada.JPG

www.bankingnews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης