Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Καπραβέλος: Βλέπω μαύρα Χριστούγεννα - Πρέπει να είναι πιο αποφασιστική η πολιτεία

Καπραβέλος: Βλέπω μαύρα Χριστούγεννα - Πρέπει να είναι πιο αποφασιστική η πολιτεία
«Αν μας άκουγε από το καλοκαίρι η πολιτεία δεν θα είχαμε αυτή τη σφοδρότητα του 4ου κύματος», τόνισε ο Ν. Καπραβέλος

«Έχουμε εξαντλήσει όλες τις δυνατότης σαν ΕΣΥ ζητάμε έκτακτα μέτρα που θα πρέπει να εφαρμοστούν μέχρι τα Χριστούγεννα, γιατί προβλέπω επιδείνωση της πίεσης στα νοσοκομεία, βλέπω μαύρα Χριστούγεννα», ανέφερε ο διευθυντής της Β' ΜΕΘ Νοσοκομείου «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη, Νίκος Καπραβέλος.
Ο κ. Καπραβέλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε πως «πρέπει να είναι πιο αποφασιστική η πολιτεία, μάσκες παντού εμβολιασμένοι – ανεμβολίαστοι, lockdown των ανεμβολίαστων, “πράσινο πάσο” σε όλους τους κλειστούς χώρους. Ακόμα και τα παιδιά μας να κάνουν περισσότερες διακοπές, η μόλυνση είναι τεράστια και το ΕΣΥ δεν αντέχει».
«Επιτέλους η πολιτεία άλλαξε το επιχειρησιακό της σχέδιο αυτή είναι η μεγάλη μας ελπίδα. Η υποχρεωτικότητα είναι το μεγάλο μας όπλο, είναι η μόνη μας ελπίδα να ελέγξουμε την πανδημία», είπε χαρακτηριστικά.
«Αν μας άκουγε από το καλοκαίρι η πολιτεία δεν θα είχαμε αυτή τη σφοδρότητα του 4ου κύματος», σημείωσε ο ίδιος.

Ασθενείς εκτός ΜΕΘ

Ο κ. Καπραβέλος σημείωσε ότι «η νύχτα για μια ακόμα φορά στο Παπανικολάου ήταν εφιαλτική παρόλο που δεν εφημερεύαμε».
Εξήγησε ότι «μεγάλος όγκος των ασθενών είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Ασθενείς εκτός ΜΕΘ. Οι συνάδελφοί μου δώσανε μεγάλη μάχη να τους κρατήσουν στη ζωή» και πρόσθεσε πως «δεν δεχόμαστε ασθενείς εκτός ΜΕΘ. Έχουμε πληρότητα 110%».
Προειδοποίησε πως θα πρέπει να δώσουμε και άλλες κλίνες ΜΕΘ σε βάρος των υπόλοιπων νοσημάτων σε σοβαρά προβλήματα δυσλειτουργίας όλου του ΕΣΥ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης