Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Συρογιαννόπουλος: «Τα παιδιά 5-11 ετών δεν εμφανίζουν παρενέργειες από τον εμβολιασμό»

Συρογιαννόπουλος: «Τα παιδιά 5-11 ετών δεν εμφανίζουν παρενέργειες από τον εμβολιασμό»
Για το βαθμό προστασίας των παιδιών από τη λοίμωξη μέσω των εμβολίων, ο κ. Συρογιαννόπουλος ανέφερε ότι οι μελέτες έδειξαν αποτελεσματικότητα κατά 90,7%, προσθέτοντας ότι τα παιδιά που συμμετείχαν στη βασική μελέτη δεν εμφάνισαν ανεπιθύμητες παρενέργειες

Mετά την ανακοίνωση ανοίγματος της πλατφόρμας στις 10 Δεκεμβρίου για τον εμβολιασμό των παιδιών 5-11 ετών, ο λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής εμβολιασμού Γεώργιος Συρογιαννόπουλος, ξεκαθάρισε ότι το ενέσιμο σκευάσμα της Pfizer είναι ασφαλές για παιδιά.
Όπως τόνισε ο κ. Συρογιαννόπουλος στο Mega, «πέραν της βασικής μελέτης που έχει γίνει, ο εμβολιασμός των παιδιών συνεχίζεται στις ΗΠΑ, στον Καναδά και το Ισραήλ».
Ο καθηγητής Παιδιατρικής σημείωσε πως το δείγμα όσων έχουν εμβολιαστεί στις Ηνωμένες Πολιτείες φτάνει πλέον τα 4 εκατ. παιδιά.
Για το βαθμό προστασίας των παιδιών από τη λοίμωξη μέσω των εμβολίων, ο κ. Συρογιαννόπουλος ανέφερε ότι οι μελέτες έδειξαν αποτελεσματικότητα κατά 90,7%, προσθέτοντας ότι τα παιδιά που συμμετείχαν στη βασική μελέτη δεν εμφάνισαν ανεπιθύμητες παρενέργειες.
«Πράσινο φως» για τον εμβολιασμό παιδιών ηλικίας 5-11 ετών άναψε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.
Ειδικότερα, στις 10 Δεκεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα, ενώ από τις 15 Δεκεμβρίου ξεκινά η χορήγηση του εμβολίου της Pfizer και σε δοσολογία μικρότερη απ' αυτή που λαμβάνουν οι μεγαλύτεροι.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης