Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τζανάκης: Το 90% όσων πεθαίνουν από covid είναι ανεμβολίαστοι

Τζανάκης: Το 90% όσων πεθαίνουν από covid είναι ανεμβολίαστοι
Θα πάμε σε 750 διασωληνωμένους, στα τέλη Δεκεμβρίου θα αρχίσουν να μειώνονται σε 70 με 80 οι θάνατοι είπε ο κ.Τζανάκης
Σχετικά Άρθρα
Τη θέση πως το 90% όσων πεθαίνουν από covid είναι ανεμβολίαστοι διατύπωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο πανεπιστήμιο της Κρήτης, Ν. Τζανάκης, ο οποίος απέρριψε κατηγορηματικά ότι υπάρχει μεγάλη θνησιμότητα ανάμεσα στους εμβολιασμένους πολίτες.
«Το 90% όσων πεθαίνουν είναι ανεμβολίαστοι.
Εάν το εμβόλιο δεν επιδρούσε να μειώσει την θνησιμότητα, οι θάνατοι θα ήταν όλοι σε εμβολιασμένους, ενώ τώρα, το 20% του πληθυσμού που είναι ανεμβολίαστο «δίνει» το 90% των ημερήσιων θανάτων, ενώ τα 8 εκατομμύρια εμβολιασμένοι «δίνουν» το 10% των θανάτων, γεγονός που δείχνει την σημασία και την προστασία των εμβολίων» είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ.Τζανάκης.

Θα φτάσουμε στους 750 διασωληνωμένους

«Εκείνο που έχει σημασία είναι να δούμε ότι τα κρούσματα έχουν επιπεδωθεί, έχουμε τις τελευταίες ημέρες μείωση κατά περίπου 500 κρούσματα λιγότερα την ημέρα σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.
Θα φτάσουμε μέχρι τα Χριστούγεννα τους 750 διασωληνωμένους και προς το τέλος του μήνα θα δούμε τους θανάτους να μειώνονται κλιμακωτά και να είναι γύρω στους 80-70, εκτός αν η κινητικότητα του πληθυσμού φέρει άλλα δεδομένα» είπε ο κ.Τζανάκης, ο οποίος υποστήριξε πως «έχουμε μια γκάμα μέτρων που αν τα τηρήσουμε σωστά θα έχουμε μείωση των κρουσμάτων».

Μέτρα τοπικού χαρακτήρα

«Ίσως σε κάποιες «κόκκινες» περιοχές να χρειάζονται μέτρα τοπικού χαρακτήρα» τόνισε ο κ.Τζανάκης, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της διεύρυνσης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού «στους πολίτες από 50 ετών και άνω σε πρώτη φάση «και μετά να γίνει διαβάθμιση για υποχρεωτικό εμβολιασμό από τους 40 και πάνω και μετά από 18 και πάνω»
«Παρακαλώ και καλώ τις εγκύους και τις λεχώνες να σπεύσουν να εμβολιαστούν και πρέπει να τους δίνεται προτεραιότητα από την πλατφόρμα.
Είναι πάρα πολύ επικίνδυνο για τις ίδιες και τα έμβρυα τους και τα βρέφη, να είναι ανεμβολίαστες» υπογράμμισε ο κ.Τζανάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης