Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Καταγγελία από ΠΟΕΔΗΝ: Κρατούν κενές ΜΕΘ για VIP ασθενείς - Προνομιακή μεταχείριση για τους... επώνυμους

Καταγγελία από ΠΟΕΔΗΝ: Κρατούν κενές ΜΕΘ για VIP ασθενείς - Προνομιακή μεταχείριση για τους... επώνυμους
Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, το 80% των ασθενών με κορωνοΪό πεθαίνει εκτός ΜΕΘ
Σχετικά Άρθρα

(upd 2) Αποτροπιασμό προκαλεί η καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ περί προνομιακής μεταχείρισης των... επώνυμων ασθενών με κορωνοϊό.
Ειδικότερα, τη στιγμή που περισσότερα από 100 άτομα είναι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ότι κρεβάτια ΜΕΘ κρατούνται «καβάτζα» για VIP ασθενείς. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Μητροπολίτη Κοσμά, ο οποίος αν και αρνούταν να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, όταν πείστηκε, βρέθηκε κρεβάτι σε ΜΕΘ του «Ευαγγελισμού».
Επίσης η ΠΟΕΔΗΝ κάνει ειδική αναφορά και στην περίπτωση πολιτικού, ο οποίος βρίσκεται σε ΜΕΘ του νοσοκομείου «Σωτηρία» μη διασωληνωμένος σε σοβαρή κατάσταση.
«Είχαν άλλοι σειρά που περιμένουν πολλές ημέρες σε θαλάμους διασωληνωμένοι σε πιο σοβαρή κατάσταση και νεότεροι. Τέτοια ζητήματα τροφοδοτούν την αναξιοπιστία του συστήματος και την καχυποψία του κόσμου» υπογραμμίζει η ΠΟΕΔΗΝ.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, στη λίστα αναμονής για ΜΕΘ δεν υπάρχουν μητροπολίτες, πολιτικοί ή εκδότες.

Αποκαλυπτικοί αριθμοί

Μιλώντας στο Kontra Channel, ο κ. Γιαννάκος σημείωσε ότι οι κλίνες ΜΕΘ που λειτουργούν, μαζί με του ιδιωτικού τομέα, σύμφωνα με το πληροφοριακό σύστημα του υπουργείου Υγείας, είναι 1.250. Οι 300 είναι του ιδιωτικού τομέα, για γενικά περιστατικά. Πολλές τις χρησιμοποιούν για δικές τους ανάγκες, δεν τις δίνουν στο σύστημα. Οι δημόσιες κλίνες ΜΕΘ είναι 950. Από αυτές, οι 647 δίνονται για περιστατικά covid-19. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ, την Τρίτη, ήταν εντός ΜΕΘ (διασωληνωμένοι και μη) 600 ασθενείς. Άρα, ακόμη και όλοι διασωληνωμένοι να ήταν, από τους 714 μένουν 114 διασωληνωμένοι με covid-19 που βρίσκονται εκτός. Οι κλίνες ΜΕΘ για covid-19 είναι 647, αλλά μέσα είναι 600. Οι 47 κλίνες είναι κενές...
Μάλιστα, μιλώντας στον Σκάι, ο κ. Γιαννάκος ανέφερε ότι χθες το βράδυ ενώ υπήρχαν 2 κενές κλίνες στο ΚΑΤ, δεν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ένα ανδρόγυνο, 58 και 59 ετών αντίστοιχα, που νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ στη Νίκαια από την προηγούμενη μέρα.
Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, το 80% των ασθενών με κορωνοΪό πεθαίνει εκτός ΜΕΘ.

Μπουλμπασάκος: Δεν μπορεί να παραβιάζεται η σειρά 

Στο θέμα του Μητροπολίτη Κοσμά αναφέρθηκε και ο διευθυντής Πνευμονολογικής Κλινικής του «Ευαγγελισμού», Γιώργος Μπουλμπασάκος. Ο ίδιος σημείωσε -μιλώντας στον Σκάι- υπογράμμισε ότι ο τρόπος διαχείρισης ήταν «τουλάχιστον απαράδεκτος, δεν μπορεί να παραβιάζεται η σειρά».
«Πολύ ατυχής ο χειρισμός και ευλόγως δημιούργησε αυτά τα ερωτήματα και το υπουργείο Υγείας πρέπει να απαντήσει» σημείωσε και επισήμανε ότι στον «Ευαγγελισμό» δεν υπάρχει κενή κλίνη.
«Το συμβάν δημιούργησε θέματα που πρέπει να απαντηθούν» κατέληξε.

Οικονόμου: Τα κριτήρια για μια ΜΕΘ είναι αποκλειστικά και μόνο υγειονομικά

Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, απέφυγε να διαψεύσει την καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ, και επανέλαβε την πάγια θέση της κυβέρνησης ότι τα κριτήρια για μια ΜΕΘ είναι αποκλειστικά και μόνο υγειονομικά.
Ειδικότερα, μιλώντας στον Σκάι, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «αν υπάρχουν στοιχεία, πρέπει να καταγγελθούν και να διερευνηθούν χωρίς καμία αμφιβολία. Είναι αποκλειστικά και μόνο υγειονομικοί οι λόγοι, με τους οποίους οι πολίτες που διασωληνώνονται και χρειάζονται ΜΕΘ να πηγαίνουν σε κρεβάτια ΜΕΘ».
Ερωτηθείς για τον χειρισμό της υπόθεσης του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, Κοσμά, ανέφερε ότι είναι αδιαπραγμάτευτη η θέση της κυβέρνησης ότι τα κριτήρια για μια ΜΕΘ είναι αποκλειστικά και μόνο υγειονομικά. «Είναι άλλο να λέμε ότι πολίτες που διασωληνώνονται εκτός ΜΕΘ να μην μπορούν να μεταφερθούν σε μεγάλες αποστάσεις που υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες και άλλο να λέμε ότι γίνεται προνομιακή μεταχείριση», επισήμανε ο κ. Οικονόμου.

Ηλιόπουλος: Μισόλογα από Γιάννη Οικονόμου

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο εκπρόσωπος Τύπου, Νάσος Ηλιόπουλος, ζητά από την κυβέρνηση να δώσει εδώ και τώρα απαντήσεις, ενώ σχολιάζει ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν διέψευσε τις καταγγελίες.
«Όταν ακόμα και η πρόσβαση σε μία κλίνη ΜΕΘ μετατρέπεται σε προνόμιο των φίλων της πολιτικής εξουσίας είναι φανερό ότι μιλάμε για καθεστώς» αναφέρει σε ανάρτηση του στα κοινωνικά δίκτυα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης