Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πέθανε σε ηλικία 72 ετών ο Γιώργος Τράγκας – Νοσηλευόταν με κορωνοϊό στη ΜΕΘ του Σωτηρία - Τι αναφέρει το νοσοκομείο

Πέθανε σε ηλικία 72 ετών ο Γιώργος Τράγκας – Νοσηλευόταν με κορωνοϊό στη ΜΕΘ του Σωτηρία - Τι αναφέρει το νοσοκομείο
Δεν είχε εμβολιαστεί κατά της covid
Σχετικά Άρθρα

(upd) Έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό σε ηλικία 72 ετών σήμερα Τρίτη 14/12 τα ξημερώματα ο δημοσιογράφος και εκδότης Γιώργος Τράγκας, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Σωτηρία».
Τα τελευταία 24ωρα η κατάσταση της υγείας του ήταν εξαιρετικά κρίσιμη και σοβαρή.
Ο κ.Τράγκας δεν είχε εμβολιαστεί κατά της covid.
Ο γνωστός δημοσιογράφος, ο οποίος νοσηλευόταν στο Σωτηρία από τις 4 Δεκεμβρίου, διασωληνώθηκε αργά τη νύχτα της Πέμπτης προς ξημερώματα Παρασκευής, καθώς προέκυψαν επιπλοκές στην καρδιά του.
Συγκεκριμένα, υπέστη οξύ καρδιακό επεισόδιο (έμφραγμα) και κρίθηκε απαραίτητη η τοποθέτηση stents.
Υπενθυμίζεται πως έως την περασμένη Τετάρτη ο κ Τράγκας συνέχιζε να υποστηρίζεται αναπνευστικά με χορήγηση οξυγόνου, χωρίς όμως να είναι διασωληνωμένος.
Λάμβανε εναλλάξ οξυγόνο μέσω δύο διαφορετικών συσκευών.
Πληροφορίες αναφέρουν πως ο λόγος για τον οποίο δεν είχε εμβολιαστεί, ήταν επειδή είχε σάκχαρο και φοβόταν μήπως εμφανίσει κάποια παρενέργεια.

Η ανακοίνωση του Νοσοκομείου

«Κατέληξε σήμερα, 14.12.2021, και ώρα 03.10 πρωινή, ο δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας και επικεφαλής του κινήματος “Ελεύθεροι Άνθρωποι” σε ΜΕΘ του νοσοκομείου “Η Σωτηρία”. 
Ανεμβολίαστος, εισήχθη με βαριά αναπνευστική ανεπάρκεια, λόγω λοίμωξης  covid19 στις  04.12.2021 σε κλινική του νοσοκομείου “Η Σωτηρία”, ενώ λίγες ώρες αργότερα, λόγω της σοβαρής κατάστασής του διεκομίσθη σε ΜΕΘ του ιδίου νοσοκομείου» αναφέρει στην ανακοίνωση του το νοσοκομείο.

Κουρτζίδης: Πραγματικός φίλος, δεν ήταν αντιεμβολιαστής

Στην απώλεια του Γ. Τράγκα αναφέρθηκε ο Πάρις Κουρτζίδης, στενός συνεργάτης του και εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Ελεύθεροι Άνθρωποι Πάρις Κουρτζίδης.
«Ήταν ένας πραγματικός φίλος, τον έζησα πολλά δευτερόλεπτα από κοντά.
Όσο τον έζησα ίσως και να αδικήθηκε αρκετά, ακόμα και με τον τρόπο που έφυγε.
Ήταν τόσο μαχητής και ήθελε τόσο πολύ να τελειώσουμε μια δουλειά όπως έλεγε κι εκείνος.
Η σύζυγός του, από πλευράς κορωνοϊού είναι καλά, αλλά είναι συντετριμμένη», είπε σε δηλώσεις του ο κ. Κουρτζίδης, o οποίος υποστήριξε πως ο Γ. Τράγκας δεν ήταν αρνητής του εμβολίου.
«Ο Γιώργος Τράγκας ήθελε να εμβολιαστεί κι έδινε μάχη με τον εαυτό του, με την ψυχολογία του, με τις φοβίες του, γιατί ήξερε ότι, όπως και να ‘χει, όσο καλό ή κακό εμβόλιο και αν είναι, σε έναν βαθμό θα τον προστατεύσει.
Όποιος σας πει κάτι άλλο, δε λέει την αλήθεια», είπε ο κ.Κουρτζίδης, τονίζοντας ότι ο εκλιπών δεν εμβολιάστηκε γιατί είχε κάποια αλλεργία και του είχε δημιουργηθεί φοβία.
Ερωτηθείς σχετικά με το πολιτικό κίνημα «Ελεύθεροι Άνθρωποι» που είχε ιδρύσει και την αντιεμβολιαστική του δράση, ο κ. Κουρτζίδης τόνισε ότι ο Γιώργος Τράγκας δεν ήταν αντιεμβολιαστής και ποτέ δεν είπε σε κάποιον να μην κάνει το εμβόλιο.
«Ανησυχούσε για το τί είδους εμβόλιο είναι, αλλά δεν έλεγε επουδενί να μην το κάνει κάποιος.
Έλεγε να το κάνει με τη βούλησή του» ανέφερε ο κ.Κουρτζίδης.

Η ζωή και η σταδιοδρομία του

Ο Γιώργος Τράγκας γεννήθηκε στις 30 Ιουλίου 1949, στο Μεταξουργείο.
Άρχισε να αρθρογραφεί σε τοπικά μέσα από μικρή ηλικία και εργάσθηκε στο περιοδικό «Εικόνες» της Ελένης Βλάχου, ενώ συνέχισε να εργάζεται στις αθλητικές σελίδες της Μεσημβρινής καλύπτοντας ποδοσφαιρικούς αγώνες.
Βασικός σταθμός στην πορεία του ήταν η εφημερίδα «Βραδυνή», στην οποία και εργάστηκε επί σειρά ετών.
Υπήρξε και αστυνομικός ρεπόρτερ, πριν ασχοληθεί με το πολιτικό ρεπορτάζ.
Εκτός από δημοσιογράφος, στο χώρο του Τύπου έχει διατελέσει και εκδότης των εντύπων «Χώρα», «Crash» και «Ανεξαρτησία».
Στο τηλεοπτικό πεδίο υπήρξε παρουσιαστής πολλών εκπομπών.
Χωρίς Αναισθητικό, Viva, Ελεύθερος Σκοπευτής ήταν κάποιες από τις εκπομπές που παρουσίαζε ενώ συμμετείχε και σε κεντρικά δελτία ειδήσεων διάφορων τηλεοπτικών σταθμών (κυρίως του Alter, του Extra Channel, του Action 24, Epsilon TV) ως πολιτικός σχολιαστής.
Έγινε ιδιαίτερα γνωστός το 1988 από τις ανταποκρίσεις του από το Λονδίνο για την κατάσταση της υγείας του τότε πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου που νοσηλευόταν εκεί, που έμειναν αξέχαστες, κυρίως για τον τρόπο που σχολίαζε τη σχέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με την Δήμητρα Λιάνη.
Τον Φεβρουάριο του 2021 αποφάσισε να μπει ενεργά στην πολιτική με την ίδρυση του κόμματος «Ελεύθεροι Άνθρωποι».
Ήταν παντρεμένος με τη Μαρία Καρά, η οποία νοσεί και αυτή με κορωνοϊό.
Ο Γιώργος Τράγκας είχε δύο παιδιά από προηγούμενους γάμους του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης