Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Επίδομα 150 ευρώ: Παράταση έξι μηνών λαμβάνει η χρήση του Freedom Pass

Επίδομα 150 ευρώ: Παράταση έξι μηνών λαμβάνει η χρήση του Freedom Pass
Αυτό σημαίνει ότι όσοι κάνουν την πρώτη δόση του εμβολίου από 1η Ιανουαρίου του 2022 δεν θα μπορούν να εκδώσουν το freedom pass

Οι νέοι 18-25 ετών που έχουν προχωρήσει στον εμβολιασμό τους κατά του κορωνοϊού, έστω και με την πρώτη δόση του εμβολίου θα έχουν το δικαίωμα να απολαμβάνουν τη χρήση των 150 ευρώ του Freedom Pass για έξι ακόμα μήνες.
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, την απόφαση αυτή έλαβαν οι συναρμόδιοι υπουργοί κ.κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης, Αθανάσιος Πλεύρης, Άδωνις Γεωργιάδης, και Κυριάκος Πιερρακάκης, για δύο λόγους.
Αφενός για να δώσουν τη δυνατότητα σε όσους νέους δεν πρόλαβαν να το αξιοποιήσουν επειδή νόσησαν και δεν πρόλαβαν να εμβολιαστούν, να το κάνουν.
Αφετέρου, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής κρίνουν πως αποτελεί ένα ακόμα κίνητρο προκειμένου να εμβολιαστούν ακόμα περισσότεροι νέοι 18-25 ετών έως το τέλος του χρόνου, καθώς θα μπορούν να ξοδέψουν τα 150 ευρώ μέχρι και το τέλος του ερχόμενου Ιουνίου.
Σημειώνεται ότι η παράταση δεν θα αφορά στην έκδοση του πιστοποιητικού, αλλά μόνο στη χρήση.
Αυτό σημαίνει ότι όσοι κάνουν την πρώτη δόση του εμβολίου από 1η Ιανουαρίου του 2022 δεν θα μπορούν να εκδώσουν το freedom pass.
Υπενθυμίζεται ότι η ψηφιακή χρεωστική κάρτα αξίας 150€ που προορίζεται για αγορές σε συγκεκριμένες ελληνικές επιχειρήσεις του τουριστικού και πολιτιστικού κλάδου έληγε κανονικά στις 31 Δεκεμβρίου 2021.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης