Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Θωμαΐδης (ΕΚΠΑ): Συναγερμός για Κρήτη – Δεν μειώνεται το ιικό φορτίο ίσως λόγω Omicron

Θωμαΐδης (ΕΚΠΑ): Συναγερμός για Κρήτη – Δεν μειώνεται το ιικό φορτίο ίσως λόγω Omicron
Σημαντική μείωση του ιικού φορτίου στα λύματα στην Αττική υποστήριξε ο κ.Θωμαΐδης
Σχετικά Άρθρα

Συναγερμός έχει σημάνει στους ειδικούς για την Κρήτη, η οποία είναι η μόνη περιοχή της Ελλάδας που δεν μειώνεται το επιδημιολογικό φορτίο της covid.
Ο Ν. Θωμαΐδης, καθηγητής Αναλυτικής Χημείας στο πανεπιστήμιο Αθηνών, υποστηρίζει ότι «η Κρήτη είναι αυτή τη στιγμή η μόνη περιοχή της Ελλάδας που δεν μειώνεται το επιδημιολογικό φορτίο όπως καταγράφεται από τις αναλύσεις στα λύματα».
«Πάει ανάποδα από τις υπόλοιπες περιοχές.
Ενδεχομένως στο νησί να υπάρχουν περισσότερες περιπτώσεις του στελέχους Omicron» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Θωμαΐδης, ο οποίος τόνισε ωστόσο ότι στην Αττική καταγράφεται σημαντική μείωση του ιικού φορτίου στα λύματα.
Όπως είπε, οι αναλύσεις δείχνουν ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει ύφεση του κύματος ενώ οι λεγόμενοι «σκληροί» δείκτες αναμένεται να αρχίσουν να υποχωρούν μετά την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου.
Ωστόσο, προειδοποίησε για το επόμενο διάστημα, επικαλούμενος αφενός τις λοιμώξεις που αυξάνονται τέλη Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου και αφετέρου την παράλλαξη Omicron, η οποία φαίνεται πως μεταδίδεται ταχύτατα και δεν λαμβάνει υπόψη τον εμβολιασμό στην τρέχουσα κατάσταση.
Ο κ.Θωμαΐδης είπε πως με την τρίτη δόση εμβολίου αυξάνεται σημαντικά η προστασία και ως προς την Omicron και συνεπώς, όπως υπογράμμισε, θα πρέπει να «τρέξει» ο εμβολιασμός για να αποφευχθεί οποιαδήποτε επιβάρυνση την επόμενη περίοδο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης