Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παυλάκης: Έρχεται τσουνάμι μολύνσεων και θανάτων λόγω της Omicron – Όσο νωρίτερα γίνει το κλείσιμο, τόσο πιο αποτελεσματικό

Παυλάκης: Έρχεται τσουνάμι μολύνσεων και θανάτων λόγω της Omicron –  Όσο νωρίτερα γίνει το κλείσιμο, τόσο πιο αποτελεσματικό
Η μετάλλαξη Omicron τους επηρεάζει όλους, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, ανέφερε ο Γ. Παυλάκης

«Αυτή τη στιγμή έρχεται τσουνάμι μολύνσεων και επειδή το ¼ των πολιτών είναι απροστάτευτοι τελείως, θα υπάρξει και τσουνάμι θανάτων και τα νοσοκομεία ζήτημα είναι να αντέξουν άλλες δύο εβδομάδες», τόνισε ο γιατρός-ερευνητής από τις ΗΠΑ, Γ. Παυλάκης.
Ο κ. Παυλάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε ότι η μετάλλαξη Omicron θα προκαλέσει ένα τεράστιο “τσουνάμι” τον Ιανουάριο και πρόσθεσε πως «το μόνο πράγμα που δουλεύει είναι να σταματήσουν οι ανθρώπινες επαφές, δηλαδή κλείσιμο», το οποίο όσο νωρίτερα γίνει, τόσο πιο αποτελεσματικό θα είναι.
Όπως είπε χαρακτηριστικά, «ο κοινός πολίτης δεν καταλαβαίνει τι έρχεται. Υπάρχουν δύο καινούριοι, φοβεροί ιοί και δεν είναι ίδια η κατάσταση σε σχέση με μερικούς μήνες πριν. Η Ελλάδα έχει καλούς ειδικούς, η κυβέρνηση μπορεί να τους συμβουλευτεί και να βγάλει συμπέρασμα για το τι πρέπει να γίνει».

Τους επηρεάζει όλους η Omicron

Η μετάλλαξη Omicron τους επηρεάζει όλους, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, ανέφερε ο κ. Παυλάκης και σημείωσε ότι πέρυσι η Ελλάδα δεν είχε 130 νεκρούς και φέτος κατέγραψε νέο ρεκόρ με καθημερινά περίπου 100 θανάτους.
Ο ίδιος έκρουσε το «καμπανάκι» λέγοντας πως «αυτή τη στιγμή έρχεται τσουνάμι μολύνσεων κι επειδή το ¼ των πολιτών είναι απροστάτευτοι τελείως, θα υπάρξει και τσουνάμι θανάτων και τα νοσοκομεία ζήτημα είναι να αντέξουν άλλες δύο εβδομάδες».
Όπως εξήγησε, «τα ελληνικά νοσοκομεία αντέχουν 400-500 διασωληνώσεις. Από εκεί και πέρα είναι ζήτημα χρόνου πότε θα τα "παίξουν" οι γιατροί».
Ο ίδιος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να παρατηρηθούν και προβλήματα εφοδιασμού, όπως να μην υπάρχουν αρκετά rapid test ή άλλα υλικά.
«Τώρα είναι τελευταία ευκαιρία πριν τις γιορτές να κοπούν τα κρούσματα ώστε μετά να μην υπάρχει ανάγκη από lockdown διαρκείας», υπογράμμισε ο κ. Παυλάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης