Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τζανάκης: Crash test τα Χριστούγεννα για την Πρωτοχρονιά – Αποκλιμακώνεται η πανδημία

Τζανάκης: Crash test τα Χριστούγεννα για την Πρωτοχρονιά – Αποκλιμακώνεται η πανδημία
Από αυτήν την εβδομάδα θα αρχίσει και η μείωση του αριθμού των θυμάτων είπε ο κ.Τζανάκης
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως τα Χριστούγεννα θα αποτελέσουν crash test για την Πρωτοχρονιά και για το εάν θα χρειαστεί να ληφθούν επιπλέον μέτρα για την ανάσχεση της πανδημίας διατύπωσε ο καθηγητής πνευμονολογίας στο πανεπιστήμιο της Κρήτης, Νίκος Τζανάκης.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ και ερωτηθείς για το εάν και πότε θα χρειαστούν νέα μέτρα ο κ.Τζανάκης είπε πως θα πρέπει να σημάνει «καμπανάκι» πως κάτι πρέπει να γίνει, εάν οι νοσηλευόμενοι υπερβούν τις 6.000 και οι διασωληνωμένοι αρχίσουν να ανεβαίνουν προς τους 800.
«Ο αριθμός των κρουσμάτων δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο ειδικά τώρα που οι περισσότεροι είναι εμβολιασμένοι και δεν καταλήγουν σε νοσηλεία πιέζοντας το υγειονομικό σύστημα» είπε ο κ.Τζανάκης, ο οποίος ερωτηθείς για το εάν θα ήταν σκόπιμο να αποφασιστούν αυστηρά περιοριστικά μέτρα για ένα διάστημα 10 -15 ημερών, τόνισε ότι μπορεί να βοηθούσε αλλά η εξίσωση είναι δύσκολη.
Όπως είπε, δεν είναι σίγουρο ότι θα τηρηθούν τα αυστηρά μέτρα από όλους, ενώ μπορεί να είναι τελικά σε βάρος όλων η κοινωνική και η οικονομική διαταραχή που θα προκληθεί.
Όσον αφορά την πορεία της πανδημίας, ο κ.Τζανάκης είπε πως τα στοιχεία δείχνουν πως βρισκόμαστε σε μια συνεχιζόμενη αποκλιμάκωση της πανδημίας και ότι δεν εμφανίζεται κάποια αστάθεια.
Μάλιστα εκτίμησε ότι από αυτήν την εβδομάδα θα αρχίσει να μειώνεται και ο αριθμός των ημερήσιων θανάτων, σε 50 με 60 από 90 και 100 που ήταν τις προηγούμενες εβδομάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης