Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Στοιχεία σοκ – Το 31% των κρουσμάτων στο Ισραήλ είναι τριπλά εμβολιασμένοι – Βρετανία: Η Omicron χτυπάει εμβολιασμένους

Στοιχεία σοκ – Το 31% των κρουσμάτων στο Ισραήλ είναι τριπλά εμβολιασμένοι – Βρετανία: Η Omicron χτυπάει εμβολιασμένους
Για παράδειγμα, από τα 1.306 άτομα που βρέθηκαν θετικά στον COVID στις 20 Δεκεμβρίου 2021 στο Ισραήλ, το 31% ή 405 άτομα είχαν λάβει ενισχυτική 3η δόση
Σχετικά Άρθρα

Τα στοιχεία είναι συγκλονιστικά και επιβεβαιώνουν ότι η Omicron εξελίσσεται σε μετάλλαξη των εμβολιασμένων, όχι δεν αποτελεί μια προσέγγιση αντιεμβολιαστών… αλλά τα στοιχεία από το Ισραήλ και την Βρετανία αποδεικνύουν ότι οι εμβολιασμένοι έχουν έως και 4,5 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να κολλήσουν την Omicron από τους… ανεμβολίαστους.

Τι αποκαλύπτουν τα στοιχεία σοκ από το Ισραήλ;

Η 3η δόση των εμβολίων στο Ισραήλ, αρχίζει να ξεθωριάζει αν και πρόσφατα ξεκίνησε εξέλιξη που σίγουρα προβληματίζει.
Κορυφαίοι επιστήμονες αναφέρουν ότι οι ενισχυτικές δόσεις δεν είναι περισσότερο από 75% αποτελεσματικές έναντι της Omicron.
Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει 25% ή 1 στις 4 πιθανότητες να μολυνθεί ένας εμβολιασμένος υγειονομικός σε σχέση με έναν ασθενή της Omicron.
Το μέλος του προσωπικού μπορεί να μην αναπτύξει σοβαρή ασθένεια, επειδή οι γιατροί και οι νοσηλευτές είναι εμβολιασμένοι, αλλά θα μπορούσαν να αποδεκατίσουν ένα ολόκληρο τμήμα καθώς όλα τα κρούσματα πρέπει να απομονωθούν.
Ο καθηγητής Eran Segal, ένας βιολόγος και στατιστικολόγος από το Ινστιτούτο Επιστημών Weizmann που συμβουλεύει την κυβέρνηση, είπε ότι αναμένει 10.000 κρούσματα ημερησίως κάποια στιγμή τον Ιανουάριο του 2022.
«Όλοι ελπίζαμε ότι δεν θα συμβεί, αλλά με τον καιρό η ανοσία που προσφέρει η τρίτη δόση μειώνεται», σημείωσε ο Dagan, ο οποίος είναι καθηγητής παιδιατρικής και μολυσματικών ασθενειών στο Πανεπιστήμιο Ben-Gurion του Negev.

Συγκλονίζουν τα στοιχεία

Σύμφωνα με αναφορές του Υπουργείου Υγείας του Ισραήλ, τα νέα κρούσματα μεταξύ των ατόμων που εμβολιάστηκαν και με τρίτη δόση έχουν αυξηθεί σημαντικά εσχάτως.
Για παράδειγμα, από τα 1.306 άτομα που βρέθηκαν θετικά στον COVID στις 20 Δεκεμβρίου 2021 στο Ισραήλ, το 31% ή 405 άτομα είχαν λάβει ενισχυτική 3η δόση.
Μια εβδομάδα νωρίτερα, ήταν το 21% των 744 κρουσμάτων ή 156 άτομα.
Για ορισμένους επιστήμονες η μεγαλύτερη αποτυχία θα μπορούσε να είναι ότι το τέταρτο εμβόλιο να αποδειχθεί ότι δεν είναι χρήσιμο, αλλά η μεγαλύτερη επιτυχία θα μπορούσε να είναι η μείωση του κινδύνου μόλυνσης για έναν πληθυσμό 900.000 ατόμων συν το ιατρικό προσωπικό που είναι πολύ εκτεθειμένο και, εάν είναι άρρωστο, θα μπορούσε να οδηγήσει τα νοσοκομεία του Ισραήλ σε κατάρρευση.

Σοκ και από την Βρετανία… για τους εμβολιασμένους

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου μέσω της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, τα άτομα που υποβάλλονται σε τριπλό εμβολιασμό εμφανίζουν 4,5 φορές περισσότερες πιθανότητες να είναι θετικά στην Omicron σε σχέση με εκείνους που δεν έχουν εμβολιαστεί.
Οι αριθμοί δείχνουν επίσης πώς οι διπλά εμβολιασμένοι έχουν 2,3 φορές περισσότερες πιθανότητες να μολυνθούν με την Omicron από εκείνους που δεν έχουν εμβολιαστεί καθόλου.
Τα δεδομένα, δείχνουν ότι η παραλλαγή Omicron είναι ικανή να ξεπερνάει τα εμβόλια.
«Αυτό σημαίνει ότι τα εμβόλια χειροτερεύουν τα πράγματα συνολικά, αλλά προκύπτει ότι καθιστούν πολύ πιο πιθανό ένα εμβολιασμένο άτομο να μολυνθεί από την μετάλλαξη Omicron.
Το γεγονός ότι οι τριπλά εμβολιασμένοι έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες να μολυνθούν με τhn Omicron από τους διπλά εμβολιασμένους είναι ένα σοβαρό στοιχείο.
221221-Omicron-infection-by-vaxx-status-ONS.jpg

Επιδημία των εμβολιασμένων

Η Omicron είναι σε μεγάλο βαθμό μια επιδημία των εμβολιασμένων, τα στοιχεία στην Βρετανία δείχνουν ότι οι διπλά και τριπλά εμβολιασμένοι είναι αυτοί που κολλούν και μεταδίδουν και όχι οι ανεμβολίαστοι.
Τα δεδομένα επίσης καταρρίπτουν εντελώς τους ισχυρισμούς ότι η νέα μετάλλαξη της Omicron είναι μια «πανδημία των μη εμβολιασμένων».

Η μετάλλαξη Omicron έχει υψηλή μετάδοση αλλά χαμηλή θνητότητα 

Το θετικό με την Omicron είναι ότι ενώ είναι 10 φορές πιο μεταδοτική και κολλάνε και οι εμβολιασμένοι, εντούτοις τα ποσοστά νοσηρότητας και θνητότητας είναι πολύ μικρότερα σε σχέση με την Delta.
Έχει εκτιμηθεί ότι είναι από 7 έως 8 φορές μικρότερης θνητότητας η Omicron από την Delta.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης