Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παυλάκης: Ανεύθυνες οι θέσεις ότι η Omicron μπορεί να είναι το τέλος της πανδημίας

Παυλάκης: Ανεύθυνες οι θέσεις ότι η Omicron μπορεί να είναι το τέλος της πανδημίας
Όλοι όσοι έρχονται σε επαφή με πολύ κόσμο πρέπει να εμβολιαστούν είπε ο κ.Παυλάκης
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως είναι τελείως ανεύθυνες οι θέσεις ότι ενδεχομένως η παράλλαξη Omicron να είναι το τέλος της πανδημίας διατύπωσε ο ιατρός-ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης, ο οποίος υπογράμμισε πως δεν μπορεί να ειπωθεί με βεβαιότητα πόσο ακριβώς παθογόνο είναι το νέο στέλεχος.
«Θα το μάθουμε το επόμενο διάστημα όπου δυστυχώς θα έχουμε πάρα πολλές μολύνσεις τις οποίες θα μπορούμε να τις παρατηρήσουμε σε βάθος χρόνου.
Την αλήθεια θα την μάθουμε σε λίγες εβδομάδες.
Η Ευρώπη κλείνει, έχει χτυπήσει μεγάλο καμπανάκι, σε πολλές χώρες θα δούμε και περισσοτέρους περιορισμούς και πολύ σωστά» επισήμανε ο κ. Παυλάκης, υποστηρίζοντας πως είναι ντροπή να έχουμε τόσους υγειονομικούς που να αντιστέκονται στον εμβολιασμό.

Να εμβολιαστούν όσοι έχουν επαφή με πολύ κόσμο

«Όλοι όσοι έρχονται σε επαφή με πολύ κόσμο, είτε υγειονομικοί, αστυνομικοί, εργαζόμενοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος πρέπει να εμβολιαστούν.
Είναι φανερό πως ακόμα δεν έχουμε κατανοήσει τι αντιμετωπίζουμε, πώς το αντιμετωπίζουμε και οχυρωνόμαστε πίσω από συνήθειες ή και από συμφέροντα που δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν όταν κινδυνεύει η κοινωνία να κλείσει ή από δοξασίες που έπρεπε να τις έχουμε αφήσει στο παρελθόν.
Η πρότασή μου να περιοριστεί η διάρκεια του σχολείου ενόψει των γιορτών των Χριστουγέννων δεν εισακούστηκε.
Όταν βλέπεις ένα κακό να έρχεται, όσο πιο γρήγορα το σταματήσεις, τόσο πιο ανώδυνα και εύκολα θα το αντιμετωπίσεις.
Το Λονδίνο και η Μ. Βρετανία από μερικά δεκάδες κρούσματα, πέρασαν στα εκατοντάδες, στα χιλιάδες και στα δεκάδες χιλιάδες.
Ακριβώς αυτό θα συμβεί και σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που θα υπάρξει αστραπιαία εξάπλωση.
Kάθε κρούσμα που αναχαιτίζεται σήμερα, αντιστοιχεί σε χίλια στο αμέσως επόμενο διάστημα» είπε μιλώντας στην ΕΡΑ ο κ.Παυλάκης.

Είμαστε σε τσουνάμι

«Εξίσου σημαντικό είναι ότι στην Ελλάδα βρισκόμαστε στη μέση της μεγάλης επιδημίας της μεταλλαγής Delta και ναι μεν μπορεί να μειώνονται τα κρούσματα, αλλά η συνθήκη είναι σαν το τσουνάμι.
Όπου μπορεί μεν να υποχωρεί η θάλασσα, αλλά πρέπει να έχει κάποιος κατά νου, ότι μπορεί ξανά να γιγαντωθεί το κύμα.
Αυτό μπορεί να συμβεί γιατί στη περίοδο των γιορτών θα αυξήσουμε τις επαφές μας και θα έχουμε αύξηση των κρουσμάτων και της Delta και της Omicron.
Επεκτείνοντας αυτό που είπε ο Πρωθυπουργός, θα πρέπει ως υπεύθυνοι πολίτες να σπεύσουμε να εμβολιαστούμε.
Η τρίτη δόση είναι πολύ σημαντική για την αντιμετώπιση της Omicron.
Όσο για αυτούς που δεν έχουν εμβολιαστεί ή έχουν αφήσει ημιτελή τον εμβολιασμό, θα βρεθούν αντιμέτωποι με δύσκολες συνθήκες» υποστήριξε ο κ.Παυλάκης. αναφέροντας πως «η πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, που εγώ το λέω ως το τείχος των σωφρόνων, έσωσε την κατάσταση τα τελευταία δύο χρόνια, γιατί υπάκουσαν στα πάντα και αυτό φαίνεται εκ του αποτελέσματος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης