Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παγώνη: Θα γεμίσει ο κόσμος με Omicron, είναι πολύ μεταδοτική – Ο πραγματικός αριθμός κρουσμάτων μπορεί να φθάνει και τις 100.000

Παγώνη: Θα γεμίσει ο κόσμος με Omicron, είναι πολύ μεταδοτική – Ο πραγματικός αριθμός κρουσμάτων μπορεί να φθάνει και τις 100.000
«Δεν μπορούμε να κλείσουμε τον κόσμο μέσα, άρα πρέπει να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί και η τρίτη δόση», ανέφερε η Μ. Παγώνη

«Η Omicron είναι πολύ μεταδοτική και θα γεμίσει ο κόσμος με τη μεταδοτικότητα που υπάρχει», ανέφερε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, τονίζοντας ότι ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων COVID μπορεί να φθάνει και τις 100.000.
«Τα δύσκολα περιστατικά είναι της Delta,  αυτά είναι που δημιουργούν τα σοβαρά προβλήματα και τις επιπλοκές, όμως η Omicron είναι πολύ μεταδοτική, και θα γεμίσει ο κόσμος με τη μεταδοτικότητα που υπάρχει», υπογράμμισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ η κα Παγώνη.
Όπως είπε, «δεν περιμέναμε να είναι τόσο μεταδοτική η Omicron, πριν βγεις κανείς κάνει rapid test και μετά ξανακάνεις μετά από 1 – 2 μέρες».
Η ίδια σημείωσε ότι «δεν μπορούμε να κλείσουμε τον κόσμο μέσα, άρα πρέπει να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί και η τρίτη δόση», η οποία «θα μας εξασφαλίσει και για την Omicron σε καλά ποσοστά».

Η πληρότητα

«Ευχόμαστε τα περιστατικά COVID με Omicron που είναι πάρα πολλά, να μη φτάνουν ούτε στις απλές κλίνες ούτε στις μονάδες, για να μπορέσουμε να τα βγάλουμε πέρα», ανέφερε η κα Παγώνη.
Όπως εξήγησε, «αυτή τη στιγμή το πρόβλημα εντοπίζεται περισσότερο στις απλές κλίνες COVID στην Αττική που έχουν πληρότητα 67% συγκριτικά με τη Βόρεια Ελλάδα που είναι στο 52%. Οι ΜΕΘ σε Αττική και Θεσσαλονίκη είναι στο 88 – 89% πληρότητα».
Τέλος, αναφερόμενη στο περιστατικό της 16χρονης στη Θεσσαλονίκη, προέτρεψε τους γονείς να εμβολιάζουν τα παιδιά.
Όπως είπε, «υπάρχει πολύ μεγάλη ασφάλεια βάσει μελετών, ήδη στο εξωτερικό έχουν προχωρήσει πολύ οι εμβολιασμοί και η ηλικία 5- 7 έχει προχωρήσει σε πολύ μεγάλο ποσοστό… Να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί ώστε και τα παιδιά να είναι ασφαλή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης