Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Εξαδάκτυλος: Η Omicron θα εκτοπίσει τη Delta - Μέσα στο 2022 η πανδημία θα μετατραπεί σε ενδημία

Εξαδάκτυλος: Η Omicron θα εκτοπίσει τη Delta - Μέσα στο 2022 η πανδημία θα μετατραπεί σε ενδημία
"Οι άνθρωποι με την τρίτη δόση θα θα περάσουν ελαφρά αδιαθεσία όταν θα συναντηθούν με την Omicron",  σημείωσε ο Αθ. Εξαδάκτυλος

«Είναι βέβαιο ότι η νόσος κάποια στιγμή θα γίνει ενδημική. Σε αυτό βοηθάει ο εμβολιασμός και η εξάπλωση της νόσους με τις διάφορες μορφές της. Η Omicron προκαλεί αναστάτωση, αλλά όλα συντείνουν ότι μέσα στο 2022 η πανδημία θα μετατραπεί σε ενδημία», ανέφερε ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθ. Εξαδάκτυλος.
Ο κ. Εξαδάκτυλος μιλώντας στο mega τόνισε πως η μόνη πρόβλεψη που μπορεί να γίνει για την πορεία της μετάλλαξης Omicron στη χώρα, είναι ότι το φαινόμενο αυτό θα εξελιχθεί γρήγορα και θα δούμε υψηλές «κορυφές» που θα μας τρομάξουν, ενώ θεωρείται αναμενόμενο ότι θα πιεστεί το σύστημα υγείας.
Όπως είπε ο κ. Εξαδάκτυλος, «η Omicron θα εκτοπίσει τη Delta, αν δεν την έχει ήδη εκτοπίσει», αν και δίνει ελαφρές νοσήσεις και μπορεί να προκαλέσει προβλήματα σε κάποιους.
Υπογράμμισε πως «θα πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι» και εξήγησε ότι «ο κύκλος της ανόδου και της καθόδου με την Omicron, επειδή διασπείρεται ταχύτατα, θα εξελιχτεί γρήγορα. Είναι θέμα εβδομάδων»
Πρόσθεσε πως «η πίεση στα νοσοκομεία θα προέλθει από ανεμβολίαστους άνω των 50 ετών».

Θα γίνει ενδημικός ο ιός

Σύμφωνα με τον κ. Εξαδάκτυλο, ο κορωνοϊός θα γίνει ενδημική νόσος.
Όπως είπε, «είναι βέβαιο ότι η νόσος κάποια στιγμή θα γίνει ενδημική. Σε αυτό βοηθάει ο εμβολιασμός και η εξάπλωση της νόσους με τις διάφορες μορφές της. Η Omicron προκαλεί αναστάτωση, αλλά όλα συντείνουν ότι μέσα στο 2022 η πανδημία θα μετατραπεί σε ενδημία. Εδώ θα ήταν καλό να βάλουμε το χεράκι μας και να εμβολιαστούμε».

Για τα εμβόλια

«Τα εμβόλια παρέχουν προστασία σε βαριά νόσο και σε πιθανότητα νόσου. Οι άνθρωποι με την τρίτη δόση θα  περάσουν ελαφρά αδιαθεσία όταν θα συναντηθούν με την Omicron», σημείωσε ο κ. Εξαδάκτυλος.
Πρόσθεσε πως «οι άνθρωποι με τα πολύ ελαφρά συμπτώματα θα πρέπει να έχουν το νού τους και να κάνουν test, γιατί μπορεί να κολλήσουν άλλους ανθρώπους».

Ξέσπασμα για αποτροπή εμβολιασμών

Τέλος, ο κ. Εξαδάκτυλος ξέσπασε εναντίον όσων απέτρεπαν πολίτες να εμβολιαστούν και έθεσαν τη ζωή τους σε κίνδυνο.
«Πιστεύω ότι αυτοί που απέτρεψαν ανθρώπους να εμβολιαστούν όλο αυτό το χρονικό διάστημα, χθες και προχθές που ήταν η αλλαγή του χρόνου να κοιτάχτηκαν στον καθρέφτη και βαθιά μέσα στη ψυχή τους, να δουν τι έκαναν όλους αυτούς τους μήνες. Απέτρεψαν ανθρώπους από το να εμβολιαστούν και τους οδήγησαν στις εντατικές. Ελπίζω χθες και προχθές να κοιτάχτηκαν βαθιά μέσα στη ψυχή τους και να αλλάξουν πορεία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης