Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μανωλόπουλος: Μέχρι τις 10/1 θα δούμε το αποτύπωμα της Πρωτοχρονιάς στα κρούσματα - Αξιόπιστα τα μορικά τεστ

Μανωλόπουλος: Μέχρι τις 10/1 θα δούμε το αποτύπωμα της Πρωτοχρονιάς στα κρούσματα - Αξιόπιστα τα μορικά τεστ
"Θα έχουμε αύξηση κρουσμάτων, ελπίζουμε μικρή και ελεγχομένη", ανέφερε ο Ευ. Μανωλόπουλος

«Μέχρι τις 10 Ιανουάριου θα δούμε το αποτύπωμα της Πρωτοχρονιάς όσον αφόρα τον αριθμό των κρουσμάτων, πιο σύντομα θα δούμε τι συμβαίνει στο ΕΣΥ, που ήδη υπάρχει πίεση. Θα έχουμε αύξηση κρουσμάτων, ελπίζουμε μικρή και ελεγχομένη», τόνισε ο καθηγητής Φαρμακολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, Ευάγγελος Μανωλόπουλος.
Ο κ. Μανωλόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε ότι η μετάλλαξη Omicron έχει και ταχύτερη επώαση και γρήγορα αποσύρεται.
Υπογράμμισε πως είναι ακόμα ανοιχτή η συζήτηση για τα σχολεία και η απόφαση θα ληφθεί προς το τέλος της εβδομάδας όταν «θα αρχίσει να φαίνεται τι συμβαίνει με την Omicron και τι επιβάρυνση θα φέρει».

Για τα τεστ

Σχετικά με την αξιοπιστία των τεστ, ο κ. Μανωλόπουλος τόνισε ότι τα μοριακά έχουν απόλυτη αξιοπιστία στη μετάλλαξη Omicron, ενώ τα self tests και τα rapid tests έχουν λίγο μικρότερη αξιοπιστία.
Όπως εξήγησε, τα rapid test είναι λίγο λιγότερο αξιόπιστο, καθώς έχει αξιοπιστία, αλλά δεν έχει 80%, είναι λίγο λιγότερο στην Omicron.
Για το self test σημείωσε πως έχει αξιοπιστία όσο και το rapid test, τονίζοντας πως η διαφορά είναι να το κάνουμε σωστά.
Όπως είπε, «υπάρχουν περιπτώσεις, σπάνιες, που το rapid θα βγει αρνητικό, ενώ έχεις συμπτώματα. Τότε πρέπει να συμπεριφερθείς σαν να είσαι θετικός».
Τέλος, σχολιάζοντας τις ουρές των πολιτών που σπεύδουν να κάνουν rapid test, ανέφερε ότι φοβούνται από τα ρεβεγιόν, καθώς η έκθεση σε μεγάλο βαθμό προκαλεί ανησυχία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης