Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Θωμαΐδης (ΕΚΠΑ): Τεράστια αύξηση κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες στην Αττική – Πάνω από 20.000

Θωμαΐδης (ΕΚΠΑ): Τεράστια αύξηση κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες στην Αττική – Πάνω από 20.000
Μέσα σε 20 ημέρες έχει πενταπλασιαστεί το ιικό φορτίο στα λύματα της Αττικής υποστήριξε ο κ.Θωμαΐδης
Σχετικά Άρθρα

Για τεράστια αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική τις επόμενες ημέρες έκανε λόγο ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Ν. Θωμαΐδης, ο οποίος υποστήριξε πως ο αριθμός τους μπορεί να ξεπεράσει τα 20.000 στο Λεκανοπέδιο, ακόμα και σήμερα.
«Οι μετρήσεις στα λύματα δείχνουν μια πολύ μεγάλη αύξηση, καθώς μέσα σε 20 μέρες έχει πενταπλασιαστεί το ιικό φορτίο στα λύματα της Αττικής, κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί.
Δεν μπορούμε να προβλέψουμε πόσα θα είναι τα κρούσματα στην Αττική, αλλά σίγουρα θα αυξηθούν το επόμενο διάστημα.
Είναι πιθανό να υπερβούν και τις 20.000, ακόμα και σήμερα.
Η διασπορά ξεκίνησε στις 16 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τα δείγματα των λυμάτων και μέσα στην εβδομάδα προ Χριστουγέννων έγινε η πρώτη αύξηση, που κορυφώθηκε το τριήμερο των Χριστουγέννων» σημείωσε μιλώντας στο Mega ο κ. Θωμαΐδης, υπογραμμίζοντας ότι η έκρηξη αυτή οφείλεται κυρίως στην ηλικιακή ομάδα 18 – 30 ετών, κάτι που αποτυπώνεται και στην «ταυτότητα» των κρουσμάτων.
«Αυτή τη στιγμή είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς με ακρίβεια πότε θα γίνει η κορύφωση του κύματος, αλλά φαίνεται ότι όπως εξελίσσεται μπορεί να είναι περίπου στις 20 Ιανουαρίου, αλλά μπορεί να έρθει και πιο γρήγορα, γιατί έχει γρήγορη εξέλιξη» είπε ο κ. Θωμαΐδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης