Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σάλος στο twitter για την συγκέντρωση Πακιστανών στο Σύνταγμα - Τι έγραψαν Μπογδάνος, Πετράκος

Σάλος στο twitter για την συγκέντρωση Πακιστανών στο Σύνταγμα - Τι έγραψαν Μπογδάνος, Πετράκος
Άμεσα κυκλοφόρησαν ερασιτεχνικά βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα οποία δείχνουν τους αλλοδαπούς να διασκεδάζουν χωρίς μάσκες και γενικότερα μέτρα προφύλαξης, ενώ, κάποιος ακούγεται να βρίζει τον πρωθυπουργό

ΠρωτοχρονιΌλα ξεκίνησαν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και μόλις λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση των προστίμων αλλά και των εντολών για αυστηρούς ελέγχους από την αστυνομία για την τήρηση των μέτρων προστασίας αππό τον κορονοϊό. Εκατοντάδες αλλοδαποί, κυρίως Πακιστανοί, συνωστίστηκαν χωρίς το παραμικρό μέτρο προστασίας.

Άμεσα κυκλοφόρησαν ερασιτεχνικά βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα οποία δείχνουν τους αλλοδαπούς να διασκεδάζουν χωρίς μάσκες και γενικότερα μέτρα προφύλαξης, ενώ, κάποιος ακούγεται να βρίζει τον πρωθυπουργό.

Η αστυνομία εν τέλει παρενέβη επί τόπου και επέβαλε δεκάδες πρόστιμα στους συγκεντρωμένους, με τον Πολιτιστικό Σύνδεσμο Ελλάδος-Πακιστάν να στέλνει ανοιχτή επιστολή στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αναφέροντας:

"Ως Πολιτιστικός Σύνδεσμος Ελλάδος-Πακιστάν θέλουμε να σας γνωρίσουμε ότι η συγκέντρωση Πακιστανών υπηκόων την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο Σύνταγμα ήταν αυθόρμητη και όχι οργανωμένη. Δεν ήταν σε γνώση μας ότι οι εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων, δεν θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία Συντάγματος, όπως κάθε χρόνο. Τα μέλη μας, μόλις ενημερώθηκαν από τις Αστυνομικές αρχές αποχώρησαν αμέσως ειρηνικά. Θα θέλαμε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη να δείξει επιείκεια στα πρόστιμα που επιβλήθηκαν, για την ακύρωσή τους. Ως Πολιτιστικός Σύνδεσμος Ελλάδος-Πακιστάν θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι ενεργούμε σύμφωνα με τους νόμους και τις αρχές του Ελληνικού Κράτους. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. Να είστε πάντα καλά. Με εκτίμηση Syed Mohammad Jamil, πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Ελλάδος-Πακιστάν".

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος απάντησε ότι δεν πρόκειται να δείξει την επιείκεια που ζητά ο κος Jamil και άρα τα πρόστιμα θα πρέπει να πληρωθούν κανονικά.

"Πάρτι" στα social media

Ήταν σχεδόν αναμενόμενο πως στα social media θα γινόταν "πάρτι", όπως και συνέβη.

Στο Twitter άλλοι έκαναν ακραίες ρατσιστικές αναρτήσεις, και άλλοι έσπευσαν να δικαιολογήσουν τη συμπεριφορά των αλλοδαπών, κυρίως Πακιστανών. Δεν άργησε να ξεκινήσει μία τεράστια διαμάχη.

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, πρώην βουλευτής της ΝΔ έγραψε στο Twitter:

Η χθεσινή εικόνα μαρτυρά: 1) Το μέγεθος της εισβολής 2) Ότι οι εισβολείς απολαμβάνουν πιο πολλά δικαιώματα από τους γηγενείς. Ό,τι για σένα απαγορεύεται δια προστίμου ή ροπάλου, για αυτούς επιτρέπεται άνευ οχλήσεως. Το 22 δείχνει ήδη τον δρόμο: Για την Ελλάδα και την Ελευθερία!"

Θέση πήρε και ο γνωστός αντιεμβολιαστής Γρηγόρης Πετράκος ο οποίος απαίτησε την παραίτηση της κυβέρνησης. Μάλιστα προχώρησε σε έναν δικό του, ξεχωριστό συλλογισμό, σχολιάζοντας πως "αν σε μια εβδομάδα τα νοσοκομεία δεν είναι γεματα με διασωληνωμένους Πακιστανούς θα ήθελα την παραίτηση της επιτροπής και της κυβέρνησης για εμπαιγμό και εξαπάτηση."

www.bankingnews.gr 

 
 
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης