Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κόπτσης (γ.γ. υπουργείου Παιδείας): Είμαστε έτοιμοι να καλύψουμε κενά – Δωρεάν όλα τα τεστ στους μαθητές

Κόπτσης (γ.γ. υπουργείου Παιδείας): Είμαστε έτοιμοι να καλύψουμε κενά – Δωρεάν όλα τα τεστ στους μαθητές
Κανένας προβληματισμός για το πρωτόκολλο του 50% συν 1 είπε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας
Σχετικά Άρθρα

Διαβεβαιώσεις πως το υπουργείο Παιδείας είναι έτοιμο να καλύψει όλα τα κενά που τυχόν παρουσιαστούν στην εκπαιδευτική διαδικασία σε περίπτωση έξαρσης των κρουσμάτων λόγω της Omicron στα σχολεία παρείχε ο γ.γ. του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης, ο οποίος σημείωσε ότι «υπάρχουν σενάρια κάλυψης των κενών».
Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 και ερωτηθείς για το εάν υπήρξε προβληματισμός για τη διατήρηση του πρωτοκόλλου του 50+1% στις τάξεις, ο κ.Κόπτσης απάντησε αρνητικά, αναφέροντας ότι «μέχρι τώρα, όπου υπήρχε κρούσμα, δεν υπήρχε δεύτερο κρούσμα».
Στην επισήμανση ότι τώρα τα κρούσματα έχουν κάνει αλματώδη αύξηση, ο κ.Κόπτσης υπενθύμισε ότι, η Επιτροπή αποφασίζει με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν κάθε φορά.

Δωρεάν τεστ

Ο κ.Κόπτσης είπε ότι εντός των επόμενων ωρών θα υπάρξει ενημέρωση σχετικά με όλα τα μέτρα που ανακοινώθηκαν, όμως ειδικά για το πώς θα εξετάζονται οι μαθητές είπε πως «όλες οι δομές θα είναι ανοιχτές για την υποβολή των μαθητών σε rapid».
«Θα κινητοποιηθεί ακόμα και ο Στρατός.
Υπάρχει συνεργασία με το υπουργείο Υγείας.
Όλα τα τεστ θα είναι δωρεάν για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους μαθητές» υποστήριξε ο κ.Κόπτσης, ο οποίος σχετικά με rapid των ανεμβολίαστων εκπαιδευτικών είπε πως, πληρώνουν τα συνήθη τους , όταν όμως υπάρξει κρούσμα, «τα δύο είναι δωρεάν».
Τέλος, ερωτηθείς για το αν υπάρχει ετοιμότητα για το ενδεχόμενο τηλεκπαίδευσης, είπε πως «είμαστε έτοιμοι, αν χρειαστεί κάνουμε τηλεκπαίδευση την επομένη μέρα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης