Κοινωνία

Ψαλτοπούλου (ΕΚΠΑ): Κατά 90% προστατευμένος από τη βαριά νόσηση με την τρίτη δόση

Ψαλτοπούλου (ΕΚΠΑ): Κατά 90% προστατευμένος από τη βαριά νόσηση με την τρίτη δόση
"Είναι σημαντικό να προσπαθήσουμε να έχουμε τα σχολεία ανοιχτά, αλλά να γίνονται και αλλαγές για το όφελος των παιδιών", τόνισε η Θ. Ψαλτοπούλου

«Οι ανεμβολίαστοι έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να νοσήσουν βαριά αν κολλήσουν τον ιό. Οι επιστήμονες βρήκανε ότι με την τρίτη δόση είσαι κατά 90% προστατευμένος από τη βαριά νόσηση», ανέφερε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής – ΕΚΠΑ, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου.
Η κα Ψαλτοπούλου μιλώντας στο MEGA σημείωσε ότι «τα σχολεία δεν είχαν ανοίξει ποτέ με την Omicron, ότι δεδομένα είχαμε ήταν με την Delta. Είναι σημαντικό να προσπαθήσουμε να έχουμε τα σχολεία ανοιχτά, αλλά να γίνονται και αλλαγές για το όφελος των παιδιών».
Αναφερόμενη στην πενθήμερη καραντίνα, τόνισε πως είναι κάτι θετικό όταν τα συμπτώματα είναι ελαφριά και οι εμβολιασμένοι περνούν τη νόσο σε 2 με 3 ημέρες.
Πρόσθεσε ωστόσο πως«αν κάποιος έχει πυρετό βήχει, φτερνίζεται, έχει συμπτώματα του ανώτερου αναπνευστικού, δεν υπάρχουν σταθερά δεδομένα ότι απαραίτητα την πέμπτη ημέρα θα είσαι καλά και δεν θα μεταδίδεις».
Όπως ανέφερε η κα Ψαλτοπούλου, «το πρόβλημα με την Omicron δεν είναι η μεγάλη νοσηρότητα, αλλά πλέον επειδή πολύς κόσμος νοσεί, πολλά καίρια του δημόσιου και ιδιωτικού συστήματος μένουν ακάλυπτα, και πάνω απ’ όλα οι υγειονομικοί».
Για τα νοσοκομεία, όπου οι εφημερίες στη σκιά της Omicron είναι εφιαλτικές, καθώς εκατοντάδες είναι και οι υγειονομικοί που νοσούν, αλλά και με αφορμή την κατάσταση του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» όπου πάνω από 100 υγειονομικοί βρίσκονται σε καραντίνα και είναι σε αναστολή 90 υγειονομικοί, η κα Ψαλτοπούλου ανέφερε ότι «σίγουρα χρειάζεται περισσότερο κόσμο για να μπορεί να βοηθήσει, όχι μόνο τις μονάδες, αλλά και τους χώρους που βρίσκονται και άλλοι ασθενείς».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης