Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Διενέργεια δωρεάν rapid tests σε δήμους της Περιφέρειας Αττικής

Διενέργεια δωρεάν rapid tests σε δήμους της Περιφέρειας Αττικής
Ο Γιώργος Πατούλης προανήγγειλε τη διάθεση περισσότερων rapid tests για την αύξηση των ελέγχων
Τη διενέργεια δωρεάν rapid test σε δήμους συνεχίζει η Περιφέρεια Αττικής και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών λαμβάνοντας υπόψη τα τρέχοντα επιδημιολογικά δεδομένα.

Στο πλαίσιο αυτό κλιμάκια του Επιχειρησιακού Κέντρου Περιφέρειας και του ΙΣΑ διενεργούν σήμερα (10.00 π.μ.-2.00 μ.μ.) δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης Covid-19 (rapid tests) στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στον Δήμο Μεγαρέων ενώ χθες στον ναό της Παναγίας Φανερωμένης του Δήμου Παπάγου-Χολαργού διενεργήθηκαν 344 τεστ.
Ο περιφερειάρχης, Γιώργος Πατούλης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση και τη συνεργασία των δημοτικών αρχών, αλλά και για την αθρόα προσέλευση του κόσμου, όπως είπε, παρά την σχετική κακοκαιρία χθες. Προανήγγειλε δε τη διάθεση περισσότερων rapid tests για την αύξηση των ελέγχων. Υπογράμμισε ότι η αντιμετώπιση της κατάστασης απαιτεί κοινό σχεδιασμό και ενίσχυση του συντονισμού όλων των φορέων και υπηρεσιών, που αναλαμβάνουν το έργο της δημόσιας υγείας και δεσμεύτηκε για τη σταθερή αρωγή της Περιφέρειας «στο πλευρό των κατοίκων κάθε γειτονιάς, εντείνοντας δυναμικά τις παρεμβάσεις για την υγειονομική πρόληψη και προστασία όλων των συμπολιτών μας».
Στην ίδια κατεύθυνση, ο αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας και συντονιστής της δράσης, Γιάννης Κεχρής, επεσήμανε: «Με συγκεκριμένες ενέργειες συμβάλλουμε έμπρακτα στην ασφάλεια του πληθυσμού, μέσω του προσδιορισμού ασυμπτωματικών ή προσυμπτωματικών κρουσμάτων, για τον περιορισμό και την ιχνηλάτησή τους και προκρίνουμε τη δημιουργία εκτεταμένου δικτύου πρωτοβάθμιας φροντίδας, ώστε όσοι πολίτες νοσούν από τον ιό να έχουν ισότιμη πρόσβαση σε θεράποντες ιατρούς».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης