Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κιουμής: Χάσαμε ανθρώπους άδικα - Υπερβολικός ο αριθμός των θανάτων από covid

Κιουμής: Χάσαμε ανθρώπους άδικα - Υπερβολικός ο αριθμός των θανάτων από covid
Δημόπουλος: Στον μεγάλο αριθμό ανεμβολίαστων άνω των 60 οφείλονται οι πολλοί θάνατοι
Σχετικά Άρθρα
«Υπερβολικό» χαρακτήρισε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Ιωάννης Κιουμής τον αριθμό των θανάτων που έχουν καταγραφεί στη χώρα μας από την πανδημία του κορωνοϊού συγκριτικά με τα συνολικά κρούσματα και λαμβάνοντας υπόψει τους αντίστοιχους αριθμούς σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Όπως τόνισε ο καθηγητής, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή του OPEN, Ώρα Ελλάδος, «αυτό γεννά πολλά ερωτήματα και κάποια στιγμή θα πρέπει να συζητηθεί με εκείνους που έχουν την ευθύνη της λήψης αποφάσεων». Επιπλέον, ο κ. Κιουμής σημείωσε πως κατά τη γνώμη του υπάρχουν άνθρωποι που χάθηκαν άδικα από επιπλοκές της νόσου.

«Ζούμε σε μία χώρα με πιο γηρασμένο πληθυσμό σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Είμαστε μία χώρα που ακόμα έχουμε ένα σημαντικό ποσοστό ανεμβολίαστων στην ηλικιακή ομάδα άνω των 60 ετών». Αυτά τα δύο αποτελούν σημαντικούς παράγοντες σύμφωνα με τον καθηγητή, ωστόσο όπως τόνισε θα πρέπει να εξεταστούν και πιο εσωτερικοί παράγοντες όπως η κατάσταση στα νοσοκομεία και στις ΜΕΘ, τα μηχανήματα και οι γνώσεις.
«Η προσπάθεια γιατρών και νοσηλευτών είναι σημαντική αλλά το θέμα είναι αν πράγματι υπήρξαν πάντα και παντού οι προϋποθέσεις», σχολίασε.
Εν συνεχεία σε ερώτησή αν χάθηκαν άδικα άνθρωποι από την πανδημία στη χώρα μας ο κ. Κιουμής απάντησε: «Ναι χάσαμε ανθρώπους άδικα».

Δημόπουλος: Στον μεγάλο αριθμό ανεμβολίαστων άνω των 60 οφείλονται οι πολλοί θάνατοι

Από την πλευρά του ο καθηγητής του ΕΚΠΑ Αθανάσιος Δημόπουλος σχολίασε στην ίδια εκπομπή ότι η πανδημία δημιούργησε μία νέα πραγματικότητά στα Εθνικά Συστήματα Υγείας σε όλον τον κόσμο.
Συγκριτικά με την Πορτογαλία, δηλαδή μία χώρα με αντίστοιχο πληθυσμό και υποδομές, έχουμε σαφώς μεγαλύτερο αριθμό θανάτων, επεσήμανε ο καθηγητής και όπως εκτίμησε αυτό οφείλεται στον μεγάλο αριθμό ανεμβολίαστων ιδιαίτερα στις μεγαλύτερες ηλικίες, δηλαδή στους άνω των 60.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης