Τελευταία Νέα
Κοινωνία

David Gortler (ειδικός για την ασφάλεια φαρμάκων της FDA): Δεν είναι επαρκείς οι προειδοποιήσεις για τον κίνδυνο μυοκαρδίτιδας

David Gortler (ειδικός για την ασφάλεια φαρμάκων της FDA): Δεν είναι επαρκείς οι προειδοποιήσεις για τον κίνδυνο μυοκαρδίτιδας
Είναι πολύ απίθανο αυτοί οι θάνατοι που σχετίζονται με την καρδιά σε νεαρά υγιή άτομα να είναι τυχαία φαινόμενα
Σχετικά Άρθρα

Η βάση δεδομένων VAERS (σύστημα καταγραφής των ανεπιθύμητων παρενεργειών από εμβόλια) του αμερικανικού Οργανισμού τροφίμων και φαρμάκων (FDA) δείχνει έναν μακρύ και απρόσωπο αριθμό θανάτων από καρδιακές παθήσεις σε νεαρά υγιή άτομα, αναφέρει σε άρθρο του ο David Gortler ειδικός για την ασφάλεια φαρμάκων της FDA.
Με βάση το σύστημα VAERS οι συνολικές ανεπιθύμητες παρενέργειες από τα εμβόλια φθάνουν στα 1.033.992 περιπτώσεις με τους θανάτους που συνδέονται με τα εμβόλια να ανέρχονται σε 21.955
Βέβαια με βάση την έκθεση Lazarus στο σύστημα VAERS δεν καταγράφονται όλες οι παρενέργειες, μάλιστα εκτιμάται ότι αναφέρεται μόνο το 1% των πραγματικών παρενεργειών.

Δεν γνωρίζουμε πάντα τις συγκεκριμένες λεπτομέρειες για όσους πέθαναν, συμπεριλαμβανομένων των ηλικιών τους.
Για να δώσω κάποια προοπτική, έχω συντάξει μια λίστα με φαινομενικά υγιείς ανθρώπους που πέθαναν ή κατέρρευσαν ξαφνικά, από την 1η Δεκεμβρίου 2021.
Οι περισσότεροι είναι νέοι αθλητές στην ακμή της καριέρας τους.
Ο κατάλογος είναι ντροπιαστικά μακρύς και βαθιά καταθλιπτικός.

Αυτό που είναι προφανώς σαφές είναι ότι υπάρχει μια μυστηριώδης αύξηση στους νεότερους αθλητές και στους επαγγελματίες αθλητές που λιποθυμούν, έχουν καρδιακές προσβολές ή πεθαίνουν που πιθανώς σχετίζονται με καρδιαγγειακά ανεπιθύμητα συμβάντα μετά από εμβόλια τύπου mRNA.
Σε πολλές περιπτώσεις, οι αναφορές δεν αναφέρουν την κατάσταση του εμβολίου του αθλητή.
Ομολογουμένως, πρόκειται για ανεπαρκώς τεκμηριωμένες περιπτώσεις, επειδή δεν συλλέγονται από ρυθμιστικές αρχές ή ιατρούς.
Ωστόσο, ο τεράστιος αριθμός των περιπτώσεων, κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί, προκαλεί ανησυχία στους ειδικούς σε θέματα ασφάλειας φαρμάκων όπως εγώ.

Η μυοκαρδίτιδα και η περικαρδίτιδα θεωρούνταν σπάνιες καταστάσεις.
Ορίζονται ως φλεγμονή του καρδιακού μυός ή των στρωμάτων του περικαρδιακού σάκου, αντίστοιχα.
Και οι δύο καταστάσεις προκαλούν είναι εύκολα αναγνωρίσιμες και έχουν μη ειδικά συμπτώματα που περιλαμβάνουν δύσπνοια και πόνο στο στήθος.
Μπορούν εύκολα να διαγνωστούν κλινικά με υπερηχοκαρδιογραφήματα και μπορούν εύκολα να αντιμετωπιστούν με φάρμακα.

Και αυτά είναι απλώς καρδιαγγειακά περιστατικά.
Σύμφωνα με τον Steve Kirsch , οι περιπτώσεις ενδοκρανιακής λοίμωξης έχουν αυξηθεί 60 φορές από τότε που κυκλοφόρησαν τα εμβόλια.
Επιπλέον, έχουν υπάρξει πάνω από 48 περιπτώσεις αιφνίδιας και οξείας εγκάρσιας μυελίτιδας μετά από εμβολιασμό με mRNA COVID-19.

Οι πληροφορίες που συγκέντρωσα για τη λίστα, παρακάτω, είναι μεμονωμένες ιστορίες που κατάφερα να αντλήσω δεδομένα από τις ειδήσεις.
Επιπλέον, υπάρχουν χιλιάδες αναφορές για έμφραγμα, μυοκαρδίτιδα ή περικαρδίτιδα μόνο στις ΗΠΑ.
Επιπλέον, αυτές οι χιλιάδες περιπτώσεις είναι γνωστό ότι αντιπροσωπεύουν μόνο το 1%-10% των ανεπιθύμητων παρενεργειών που συμβαίνουν στην πραγματικότητα.

Είναι πολύ απίθανο αυτοί οι θάνατοι που σχετίζονται με την καρδιά σε νεαρά υγιή άτομα να είναι τυχαία φαινόμενα.
Η Pfizer θα έπρεπε ήδη να έχει τοποθετήσει μια ουσιαστική προειδοποίηση στην ετικέτα των εμβολίων της.
Επιπλέον, ο αμερικανικός FDA, τα συμβούλια για τα εμβόλια των πολιτειών θα πρέπει να έχουν προειδοποιήσει ηχηρά τις φαρμακευτικές εταιρίες να συμμορφωθούν με τις απαιτήσεις του ομοσπονδιακού νόμου Omnibus του 1990 (OBRA-90).
Εάν συμμορφώνονταν, θα είχαν προειδοποιήσει όλους τους ασθενείς τους για δυνητικά θανατηφόρα καρδιαγγειακά ανεπιθύμητα συμβάντα, καθώς και άλλα ανεπιθύμητα συμβάντα με ανοδική τάση στο σύστημα VAERS που σχετίζονται με το εμβόλιο COVID και τη χορήγηση ενισχυτικών δόσεων.

Ο Dr. David Gortler (Ντέιβιντ Γκόρτλερ) είναι φαρμακολόγος και μελετητής της FDA και της πολιτικής υγειονομικής περίθαλψης στο Κέντρο Ηθικής και Δημόσιας Πολιτικής Think Tank στην Ουάσιγκτον.
Ήταν καθηγητής φαρμακολογίας και βιοτεχνολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Yale, όπου υπηρέτησε επίσης στο Yale's Bioethicist Center, και ήταν ιατρός του FDA που αργότερα διορίστηκε από τον Λευκό Οίκο για να υπηρετήσει στην Ανώτερη Εκτελεστική Ηγετική Ομάδα του FDA ως ανώτερος σύμβουλος του Επιτρόπου του FDA για την ασφάλεια φαρμάκων , την επιδημιολογία φαρμάκων, την επιστημονική πολιτική του FDA και τις ρυθμιστικές υποθέσεις του FDA.
Είναι τακτικός αρθρογράφος στο Forbes και γράφει για την ασφάλεια των φαρμάκων, την υγειονομική περίθαλψη και την πολιτική του FDA.

Ξαφνικά, απροσδόκητα καρδιακά επεισόδια και θάνατοι σε φαινομενικά υγιείς ανθρώπους τις τελευταίες 45 ημέρες

1 Δεκεμβρίου 2021, Σκωτία: Πέθανε η Siobhan Cattigan (26 ετών), σκωτσέζα αθλήτρια ράγκμπι. Δεν αναφέρεται η αιτία θανάτου.

1 Δεκεμβρίου 2021, Ρωσία: Η Arina Biktimirova (19 ετών), ερασιτέχνης πρωταθλήτρια του ταεκβοντό πέθανε ξαφνικά στο σπίτι της.

1 Δεκεμβρίου 2021, Βέλγιο: Ο Keanu Breurs (19 ετών) ποδοσφαιριστής και προπονητής νέων πέθανε ξαφνικά το πρωί. Δεν αναφέρεται η αιτία θανάτου.

1 Δεκεμβρίου 2021, Μελβούρνη Αυστραλία: Ben Madgen (36 ετών), μπασκετμπολίστας στο νοσοκομείο με περικαρδίτιδα μετά από 2η δόση Pfizer.

2 Δεκεμβρίου 2021, Αίγυπτος: Ο Adham El-Selhadar (53 ετών), Αιγύπτιος προπονητής ποδοσφαίρου κατέρρευσε και πέθανε στο περιθώριο ενός αγώνα.

3 Δεκεμβρίου 2021, Αυστραλία: Ένας ανώνυμος ποδοσφαιριστής της Adelaide Crows πήγε στο νοσοκομείο με διάγνωση περικαρδίτιδας δύο εβδομάδες μετά την πρώτη του δόση Pfizer.

2 Δεκεμβρίου 2021, Γερμανία: Ο Ugur Tezel (24 ετών), παίκτης της FC Carl Zeiss Jena κατέρρευσε κατά τη διάρκεια ενός αγώνα ποδοσφαίρου.

4 Δεκεμβρίου 2021, Ολλανδία: Ο Wouter Betjes (14 ετών), ένας παίκτης χόκεϋ κατέρρευσε.
Ο γιατρός της ομάδας προσπάθησε να τον επαναφέρει στη σκηνή συνεχίζοντας στο ασθενοφόρο και στο νοσοκομείο του Άμστερνταμ, αλλά δεν τα κατάφεραν και πέθανε.

4 Δεκεμβρίου 2021, Αγγλία: Ο Fabio Pedretti (ηλικίας 24), πέθανε ενώ έτρεχε στο Uno di Monticelli, ένα νυχτερινό αγώνα τρεξίματος. Στο τελευταίο χλμ του αγώνα των 20 χιλιομέτρων, κατέρρευσε και δεν μπόρεσε να ανακάμψει.

5 Δεκεμβρίου 2021, Ιράν: Ο Navid Khosh Hava (30 ετών), πρώην αμυντικός της ιρανικής ομάδας ποδοσφαίρου πέθανε από καρδιακή ανακοπή

5 Δεκεμβρίου 2021, Αλαμπάμα: Πέθανε ο John Wolfe (20 ετών), τρεις φορές πρωταθλητής στο τένις στο γυμνάσιο.

6 Δεκεμβρίου 2021, Αγγλία: Rob Woodward (36 ετών), διπλά εμβολιασμένος. «Με μεγάλη λύπη ο σύλλογος ανακοινώνει ότι ο προπονητής μας Rob Woodward πέθανε ξαφνικά χθες».

6 Δεκεμβρίου 2021, Γαλλία: Ο Xavier Ziani (49 ετών), Γάλλος επαγγελματίας παίκτης βόλεϊ και προπονητής στο Charenton-le-Pont πέθανε μετά από καρδιακή ανακοπή.

7 Δεκεμβρίου 2021, Κροατία: Ο Pavel Karpf (52 ετών), πρώην Ελβετός τερματοφύλακας ποδοσφαίρου βρισκόταν στο ιστιοφόρο του στην Κροατία όταν κατέρρευσε ξαφνικά.
Πέθανε τρεις μέρες αργότερα στο νοσοκομείο.

7 Δεκεμβρίου 2021, ΗΠΑ: Ο Matt Schere (38 ετών), πρώην επαγγελματίας δρομέας των Όρεγκον Ντακς πεθαίνει ξαφνικά και μυστηριωδώς.

10 Δεκεμβρίου 2021, Σερβία: Ο Ricardo Gomes (29 ετών) ποδοσφαιριστής του Πράσινου Ακρωτηρίου κατέρρευσε κατά τη διάρκεια της προπόνησης, 45 ημέρες μετά τον εμβολιασμό του κατά του COVID.

11 Δεκεμβρίου 2021, Αγγλία: Ο Victor Lindelof (27 ετών), ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, κατέρρευσε κρατώντας το στήθος του και δείχνοντας την καρδιά του, παραπονέθηκε για πόνο στο στήθος και ταχυπαλμία.
Η σύζυγός του επιβεβαίωσε ότι και οι δύο ήταν εμβολιασμένοι.

12 Δεκεμβρίου 2021, Πενσυλβάνια: Ο Branson King (23 ετών), παίκτης του Χόκεϊ επί πάγου του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια πέθανε ξαφνικά.
Δεν αναφέρθηκε αιτία θανάτου.

12 Δεκεμβρίου 2021, Πορτογαλία: Ο Edgar Marques (20 ετών), ο ποδοσφαιριστής Pedrógão de São Pedro κατέρρευσε κατά τη διάρκεια ενός αγώνα.

12 Δεκεμβρίου 2021, Ιταλία: Ο Piotr Zielinski (27 ετών), ένας ποδοσφαιριστής 19 λεπτά μετά το παιχνίδι, δυσκολευόταν να αναπνεύσει, δείχνοντας το λαιμό και το στήθος του.

12 Δεκεμβρίου 2021, Γαλλία: Ο Martin Terrier (24 ετών), ποδοσφαιριστής της Ρεν, αντικαταστάθηκε μετά από πόνους στο στήθος στον αγώνα.

12 Δεκεμβρίου 2021, Αυστραλία: Πεθαίνει ο Kane van Dierman παίκτης ράγκμπι των Sydney Convicts.
Ο λόγος του θανάτου δεν ανακοινώθηκε

12 Δεκεμβρίου 2021, Γαλλία: Ένας ανώνυμος ποδοσφαιριστής (34 ετών), που έπαιζε για την Olympique FC de Reims υπέστη καρδιακή ανακοπή στα μέσα του αγώνα.
Έγινε ανάνηψη στον αγωνιστικό χώρο και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο.

13 Δεκεμβρίου 2021, Αγγλία Ο Maxwell Harrison (ηλικίας 21), ένας διεθνής χορευτής, εμφάνισε περικαρδίτιδα πέντε ημέρες μετά το δεύτερο εμβόλιο Pfizer COVID-19 και νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο.

14 Δεκεμβρίου 2021, Μαϊάμι, Φλόριντα, Η.Π.Α.: Ο Andres Melendez (ηλικίας 20), παίκτης του μπέιζμπολ των Cleveland Guardians, πέθανε απροσδόκητα — δεν υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες

14 Δεκεμβρίου 2021, Zinswiller, Αλσατία, Γαλλία: Aurélie Hans (21 ετών), γυναίκα τερματοφύλακας ποδοσφαίρου (από τα 12 της), υπέστη αιφνίδια καρδιακή ανακοπή και πέθανε.

15 Δεκεμβρίου 2021, Ρωσία: Ο Alexander Frolov (ηλικίας 63), ένας παίκτης χόκεϊ επί πάγου ήταν στο περιθώριο κατά τη διάρκεια ενός αγώνα στο ρωσικό πρωτάθλημα ερασιτεχνικού χόκεϋ νυχτερινού χόκεϋ όταν ξαφνικά αρρώστησε και κατέρρευσε.
Πέθανε καθοδόν για την εντατική, με προφανές πρόβλημα καρδιάς.

16 Δεκεμβρίου 2021, Ρόουντ Άιλαντ, ΗΠΑ: Meaghan McGonagle (ηλικίας 41), Cranston High School East.
«Πρόκειται για μια νεαρή γυναίκα, 41 ετών, καλά στην υγεία της, που έκανε τα πρώτα εμβόλια ».
«Είχε νοσηλευτεί για περίπου μια εβδομάδα πριν από τον θάνατό της».

16 Δεκεμβρίου 2021, Νέα Ζηλανδία: Η Taniela Moa (36 ετών), πρώην παίκτρια του ράγκμπι, πέθανε ξαφνικά.
Καμία αιτία θανάτου.

16 Δεκεμβρίου 2021, Μούρθια, Ισπανία: Ο José Javier Ros (γνωστός και ως Monas) (ηλικίας 22), ποδοσφαιριστής της UCAM Murcia, αποσύρθηκε από το υπόλοιπο της σεζόν αφού διαγνώστηκε με περικαρδίτιδα.

16 Δεκεμβρίου 2021, Ισπανία: Dani Chabrera (29 ετών), προπονητής τερματοφυλάκων ποδοσφαίρου Lokomotiv Tashkent στο Ουζμπεκιστάν.
Επέστρεψε στην Ισπανία αλλά αρρώστησε και πέθανε.

17 Δεκεμβρίου 2021, Λος Άντζελες Η.Π.Α: Donald Parham (24 ετών) παίκτης των Los Angeles Chargers (NFL), κατέρρευσε στον αέρα.
Είχε λάβει δύο εμβόλια για τον Covid-19 και ένα αναμνηστικό.
Τα χέρια του έτρεμαν καθώς τον απομάκρυναν.

19 Δεκεμβρίου 2021, Ισπανία: Oscar Cabrera (26 ετών), μπασκετμπολίστας, πήρε την μπάλα αλλά κατέρρευσε πριν προλάβει να δώσει πάσα.
Στο βίντεο φαίνεται να τρέμει.
Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

21 Δεκεμβρίου 2021, Κροατία: Ο Marin Cacic (23 ετών), ένας ποδοσφαιριστής, κατέρρευσε ξαφνικά με καρδιακή ανακοπή κατά τη διάρκεια της προπόνησης.
Διαγνώστηκε με καρδιακή ανεπάρκεια από μυοκαρδίτιδα.
Είναι σε κώμα .

22 Δεκεμβρίου 2021: Ο Ιορδανός ποδοσφαιριστής Mukhaled Al-Raqadi, (29 ετών) πέθανε αφού κατέρρευσε κατά τη διάρκεια ενός αγώνα προθέρμανσης.
Ο λόγος του θανάτου του ήταν καρδιακή προσβολή, ανέφερε παρατηρητής του Ομάν.

22 Δεκεμβρίου 2021: Ο Ahmed Amin (24 ετών) υπέστη καρδιακή ανακοπή και έχασε τις αισθήσεις του στα αποδυτήρια μετά την προπόνηση ποδοσφαίρου.
Διαπιστώθηκε ο θάνατός του κατά την άφιξη και η αιτία θανάτου ήταν καρδιακή ανακοπή.

25 Δεκεμβρίου 2021: Ο Αλγερινός ποδοσφαιριστής Soufiane Loukar (30 ετών) τραυματίστηκε όταν έπεσε πάνω στον τερματοφύλακά του κατά τη διάρκεια του αγώνα της ομάδας. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο για θεραπεία, αλλά πέθανε από καρδιακή προσβολή ενώ μεταφερόταν.

3 Ιανουαρίου 2022: Ο Marcos Menaldo (25 ετών) πέθανε από καρδιακή προσβολή αφού παραπονέθηκε για αναπνευστικές δυσκολίες κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης.
Αρχικά έλαβε επείγουσα καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση στο γήπεδο του συλλόγου, αλλά δεν τα κατάφερε.

3 Ιανουαρίου 2022: Ο Carlos Tejada (ηλικίας 49), ένας κατά τα άλλα υγιής άνθρωπος πέθανε από καρδιακή προσβολή λιγότερο από μία ημέρα αφότου ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι είχε λάβει αναμνηστικό εμβόλιο Moderna.

Στις 6 Ιανουαρίου 2022, Νιου Τζέρσεϊ: Jack O’Drain (ηλικίας 13), ένα κατά τα άλλα υγιές παιδί, πέθανε μετά τη δεύτερη αναμνηστική του από την «Ανεξήγητη καρδιακή ανακοπή»

Στις 4 Ιανουαρίου 2022, Βραζιλία: Rafael Silva, (36 ετών), ένας τηλεοπτικός ρεπόρτερ υπέστη καρδιακή προσβολή κατά τη διάρκεια ζωντανής μετάδοσης ειδήσεων, ακολουθούμενη από άλλα τέσσερα έμφραγμα του μυοκαρδίου κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.
Είχε γράψει νωρίτερα στο Twitter στα Πορτογαλικά: «Η 3η δόση μου θα μου δώσει μεγάλη ζωή» και «είμαι προνομιούχος που έχω αυτή την ευκαιρία για εμβόλιο» και ότι «τα εμβόλια σώζουν ζωές».

4 Ιανουαρίου 2022, Ηνωμένες Πολιτείες: Ο Derek A. McIntosh (41 ετών) πέθανε απροσδόκητα, έξι ημέρες μετά τη λήψη του εμβολίου του για τον COVID.
Είχε αντιταχθεί σθεναρά στη λήψη του εμβολίου για τον COVID, αλλά ο εργοδότης του τον ανάγκασε να το κάνει.

7 Ιανουαρίου 2022: Η Sarah Jessica , ένα νεαρό κορίτσι χωρίς καρδιακό ιστορικό, παραπονέθηκε για «ισχυρούς καρδιακούς παλμούς» και ξαφνικά ότι δεν μπορούσε να περπατήσει ή να σταθεί όρθια μετά τον εμβολιασμό.
Οι γιατροί δήλωσαν ότι πέθανε από καρδιακή προσβολή στον ύπνο της.

8 Ιανουαρίου 2022: Ο Othman Coulibaly από το Κατάρ (32 ετών), ποδοσφαιριστής, υπέστη καρδιακή προσβολή στη μέση ενός αγώνα ποδοσφαίρου.

8 Ιανουαρίου 2022: Η Fabienne Schlumpf, μια 31χρονη τριπλό εμβολιασμένη Ελβετή κάτοχος ρεκόρ Μαραθωνίου και Ολυμπιονίκης διαγνώστηκε με μυοκαρδίτιδα και μπορεί να μην μπορέσει ποτέ να αγωνιστεί ξανά.

8 Ιανουαρίου 2022: Ο 29χρονος διπλά εμβοιλιασμένος Γεωργιανός αστέρας του τένις Nikoloz Basilashvili αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το Sydney Cup στην Αυστραλία λόγω αναπνευστικών δυσκολιών.
Ο Basilashvili δήλωσε: «δυσκολεύομαι να αναπνεύσω».

9 Ιανουαρίου 2022: Ο 65χρονος κωμικός Bob Saget διαπιστώθηκε ο θάνατος στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του ενώ βρισκόταν σε περιοδεία.
Ο ιδιοκτήτης ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης ελεύθερου λόγου, Andrew Torba , ήταν ο πρώτος που ανέφερε ότι ο Saget είχε δηλώσει σε ένα βίντεο ότι πολύ πρόσφατα είχε εμβολιαστεί και με 3η δόση.
Ο Saget φαινόταν να είναι καλά στην υγεία του και, το βράδυ πριν από το θάνατό του, μόλις είχε τελειώσει την παράσταση σε μια κωμική παράσταση στο Τζάκσονβιλ της Φλόριντα.

9 Ιανουαρίου 2022, Αργεντινή: Η Αmbar Suárez (3 ετών), πέθανε από καρδιακή προσβολή την επομένη της λήψης του εμβολίου για τον COVID, ήταν προϋπόθεση για να μπει στο νηπιαγωγείο.
Η μητέρα της, Miryam Suárez είπε ότι η κόρη της ήταν κατά τα άλλα υγιής και «γεμάτη ζωή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης