Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Καιρός – Σάκης Αρναούτογλου: Πυκνά χιόνια στην Αττική τη Δευτέρα

Καιρός – Σάκης Αρναούτογλου: Πυκνά χιόνια στην Αττική τη Δευτέρα
Ιδιαίτερα αναμένεται να χτυπηθεί από την κακοκαιρία η Εύβοια, όπου τη Δευτέρα και την Τρίτη αναμένεται χιονόστρωση 40 – 50 εκατοστών

Επιδείνωση του καιρού αναμένεται τη Δευτέρα, σύμφωνα με τον προγνώστη,Σάκη Αρναούτογλου, με το σενάριο που τελικά φαίνεται να επικρατεί να είναι αυτό που θέλει ισχυρές χιονοπτώσεις και στα ανατολικά ηπειρωτικά, εκτός από το Αιγαίο, τη Δευτέρα σε συνδυασμό με ισχυρούς έως πολύ ισχυρούς ανέμους.

Στα ανατολικά και τα νότια ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα, μεταξύ των οποίων και η Αττική, θα έχουμε τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις πάνω από τα 200 με 300 μέτρα υψόμετρο το πρωί του Σαββάτου. Το βράδυ θα ξεκινήσουν οι χιονοπτώσεις σε Κυκλάδες και νησιά Αιγαίου. Τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην Αττική μέχρι το μεσημέρι αλλά όσο θα βαδίζουμε προς το απόγευμα κάποιες πρόσκαιρες μπόρες χιονιού θα πέσουν και σε περιοχές κάτω από τα 300 μέτρα υψόμετρο, έπειτα θα βελτιωθεί ο καιρός.

Την Κυριακή χιόνια θα έχουμε στις περισσότερες περιοχές του Αιγαίου, την Εύβοια και τη βορειοανατολική Αττική. Η υπόλοιπη χώρα χωρίς φαινόμενα.

Περαιτέρω επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός τη Δευτέρα, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, υποτροπή όπως λέγεται, καθώς από τα βόρεια θα υπάρξει ένταση των χιονοπτώσεωνΤα χιόνια θα φτάσουν και σε Λαμία, Βόλο, Αττική ακόμα και σε παραθαλάσσιες περιοχές.

Οι χιονοπτώσεις θα είναι αρκετά ως πολύ πυκνές κατά διαστήματα κατά τη διάρκεια του δεύτερου μισού της Δευτέρας σε Μαγνησία, ανατολική Στερεά, Αττική, Εύβοια και βορειοανατολική Πελοπόννησο. Μετά το μεσημέρι τα χιόνια θα πυκνώσουν στην Αττική και ιδιαίτερα από το απόγευμα και το βράδυ της Δευτέρας. Ο Σάκης Αρναούτογλου συνιστά προσοχή σε όσους ταξιδέψουν τη Δευτέρα μεταξύ Αθήνας και Λαμίας καθώς τα χιόνια θα συνοδεύονται από δυνατούς ανέμους και θα έχουν τη μορφή χιονοθύελλας.

Ιδιαίτερα αναμένεται να χτυπηθεί από την κακοκαιρία η Εύβοια, όπου τη Δευτέρα και την Τρίτη αναμένεται χιονόστρωση 40 – 50 εκατοστών.

Μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης κάποιες χιονιφάδες στην Αττική, μετά ο καιρός θα βελτιωθεί αλλά χιονοθύελλες θα εκδηλωθούν στη νότια νησιωτική Ελλάδα.

Η εξέλιξη της κακοκαιρίας Ελπίδα τις επόμενες ώρες

Σύμφωνα και με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, η πτώση της θερμοκρασίας έχει ήδη ξεκινήσει από τα βόρεια της χώρας μας όπου σημειώνονται χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινά τμήματα της Θράκης.

Καθώς το ψυχρό μέτωπο θα κινείται νότια αναμένουμε τοπικές βροχοπτώσεις στα πεδινά και ημιορεινά τμήματα και τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά κυρίως της Δυτικής, Κεντρικής και Βόρειας χώρας ενώ τοπικές βροχές και πιθανές καταιγίδες αναμένονται στις Κυκλάδες, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη. Παράλληλα με την πτώση της θερμοκρασίας από βορρά προς νότο τις επόμενες ώρες, οι χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται και σε χαμηλότερα υψόμετρα και έτσι τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου χιονοπτώσεις αναμένονται και σε πεδινά τμήματα της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας και τα βορειότερα τμήματα της Ανατολικής Στερεάς.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης