Τελευταία Νέα
Κοινωνία

PCR στα 23 ευρώ εξασφάλισε ο δήμος Βριλησσίων, δωρεάν για ευπαθείς ομάδες

PCR στα 23 ευρώ εξασφάλισε ο δήμος Βριλησσίων, δωρεάν για ευπαθείς ομάδες
Με απώτερο στόχο την απομείωση του κόστους διεξαγωγής των μοριακών τεστ (PCR), λόγω της σοβαρής επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, εξασφαλίστηκε επιτυχώς η τιμή των 23 ευρώ για κάθε μοριακό τεστ ( PCR) και 5 ευρώ για rapid test, καθώς και η συνέχιση της δωρεάν εξέτασης PCR για τις ευπαθείς ομάδες

Ο Δήμος Βριλησσίων ενημερώνει ότι μετά από εντολή του Δημάρχου κ. Ξένου Μανιατογιάννη προς την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής & Αγωγής Υγείας και Πρόεδρο του ΟΚΠΑΔΒ, Β. Αρσένη-Λάμπρου και τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής κ. Κ. Λιακόπουλο για έρευνα αγοράς και επίτευξη, όσο το δυνατόν χαμηλότερης τιμής στα μοριακά τεστ PCR και rapid test από τα πιστοποιημένα διαγνωστικά κέντρα της περιοχής.

Με απώτερο στόχο την απομείωση του κόστους διεξαγωγής των μοριακών τεστ (PCR), λόγω της σοβαρής επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, εξασφαλίστηκε επιτυχώς η τιμή των 23 ευρώ για κάθε μοριακό τεστ ( PCR) και 5 ευρώ για rapid test, καθώς και η συνέχιση της δωρεάν εξέτασης PCR για τις ευπαθείς ομάδες .

Σημειώνεται ότι (10) διαγνωστικά κέντρα πρόσφεραν τιμή σημαντικά χαμηλότερη από το πλαφόν των 47 ευρώ, με την πιο χαμηλή να είναι στα 23 ευρώ από το μικροβιολογικό Εργαστήριο Biomedilab του κ. Φιλοποίμην Πετρόπουλου (οδός Γράμμου 39 Βριλήσσια 21 0613 0312)

Η Τιμή των 23ευρώ /PCR αφορά

1) Το προσωπικού του Δήμου και των 4 Ν.Π.Δ.Δ συμπεριλαμβανομένων και των σχολικών καθαριστριών

2) τους μαθητές-τριες όλων των δημοσίων σχολείων του Δήμου Βριλησσίων (παιδικοί σταθμοί, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια)

3) τους γονείς μαθητών-τριών

4) το εκπαιδευτικό προσωπικό κάθε βαθμίδας

5) για τις ευπαθείς ομάδες είναι δωρεάν

Η τιμή των 23 ευρώ /pcr προϋποθέτει α) την γραπτή βεβαίωση από την Δ/νση της εκάστοτε σχολικής βαθμίδας που να επιβεβαιώνει την ύπαρξη κρούσματος στο τμήμα και την γονική συγγένεια β) το ίδιο ισχύει και για το εκπαιδευτικό προσωπικό και τις σχολικές καθαρίστριες γ) για τους υπαλλήλους του δήμου, βεβαίωση από τον γιατρό εργασίας.

δ) για τις ευπαθείς ομάδες υπηρεσιακή βεβαίωση από τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης του Δήμου Βριλησσίων.  

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης