Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Η κακοκαιρία «Ελπίς» ντύνει στα λευκά το Αιγαίο - Χιονίζει σε Κρήτη, Κυκλάδες, Κάρπαθο - Που χρειάζονται αλυσίδες

Η κακοκαιρία «Ελπίς» ντύνει στα λευκά το Αιγαίο - Χιονίζει σε Κρήτη, Κυκλάδες, Κάρπαθο - Που χρειάζονται αλυσίδες
Έντονη χιονόπτωση παρατηρείται στο Οροπέδιο Λασιθίου - Αναγκαστική η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων - Κλειστά τα σχολεία στις Κυκλάδες
Σχετικά Άρθρα

Η κακοκαιρία «Ελπίς» έχει καλύψει με ένα λευκό πέπλο χιονιού το Αιγαίο.
Στα λευκά έχει ντυθεί το Οροπέδιο Λασιθίου, που από τα ξημερώματα χιονίζει ακατάπαυστα.
Σύμφωνα με το δήμαρχο Γιάννη Στεφανάκη, η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων είναι απαραίτητη αν και η παρουσία εκχιονιστικού μηχανήματος για τον καθαρισμό των δρόμων, είναι συνεχής.
Η θερμοκρασία στο Οροπέδιο βρίσκεται στους -2 βαθμούς Κελσίου, ενώ το χιόνι έχει κατέβει και σε χαμηλότερο υψόμετρο, όπως στην περιοχή Κράσι.
1_93.jpg
Χιονοπτώσεις σε όλα τα νησιά των Κυκλάδων

Πυκνές χιονοπτώσεις έχουν σημειωθεί από τα ξημερώματα της Κυριακής στα περισσότερα νησιά των Κυκλάδων και ήδη έχουν παρουσιαστεί τα πρώτα προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.
Για την αντιμετώπιση της κατάστασης βρίσκονται σε επιφυλακή και έχουν ήδη δραστηριοποιηθεί οι υπηρεσίες της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και οι δήμοι.
Χιονοπτώσεις έχουν σημειωθεί στη Σύρο, στη Νάξο, την Τήνο, την Άνδρο και στα άλλα νησιά των Κυκλάδων.
Στη Νάξο κλειστά θα είναι τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, την Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022, όπως αποφάσισε ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρης Λιανός.
Ο κ. Λιανός έλαβε τη συγκεκριμένη απόφαση, έχοντας υπόψη τις επικρατούσες, δυσμενείς συνθήκες λόγω της χιονόπτωσης και των χαμηλών θερμοκρασιών, καθώς και των μέτρων που πρέπει να τηρούνται λόγω της πανδημίας και της επικινδυνότητας κατά την πρόσβαση και παραμονή στους σχολικούς χώρους.
Χιόνια.jpg
Η σχετική ανακοίνωση:

«Λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών και των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών, αναστέλλεται η με φυσική παρουσία των μαθητών, λειτουργία των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, καθώς και των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022».
Αισθητή έως και έντονη είναι η χιονόπτωση στην Σύρο από το βράδυ του Σαββάτου, με το φαινόμενο να είναι σε πλήρη εξέλιξη.
Σε περιοχές όπως η Απάνω Μεριά, η 'Ανω Σύρος, το Πισκοπειό, η Αληθινή, τα Χρούσσα, η Ανάσταση, όπως και άλλα σημεία του νησιού η χιονόπτωση είναι πιο έντονη.
Το πρωί της Κυριακής η χιονόπτωση εμφανίζεται σχεδόν σε όλες τις περιοχές του νησιού και αναμένεται να το στρώσει για τα καλά. Χιόνι έχει πέσει και σε πιο πεδινά σημεία, ακόμη και στην Ερμούπολη, ενώ το φαινόμενο θα γίνει πιο έντονο κατά τη διάρκεια της Κυριακής.
Μέχρι στιγμής, προβλήματα παρουσιάζονται μόνο στην περιοχή της Απάνω Μεριάς με κάποιους δρόμους να έχουν κλείσει λόγω έντονης χιονόπτωσης.
Συνίσταται, οι μετακινήσεις στο νησί να γίνονται με ιδιαίτερη προσοχή.
Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση ο δρόμος για την Απάνω Μεριά, είναι αποκλεισμένος και θα χρειαστούν ειδικά μηχανήματα προκειμένου να τον καθαρίσουν.
3_6.webp
Χιονίζει στην ορεινή Κάρπαθο

Χιονοπτώσεις σημειώνονται από νωρίς το πρωί στις ορεινές περιοχές του νησιού της Καρπάθου.
Ήδη στα λευκά έχει ντυθεί η κοινότητα Ολύμπου και η ευρύτερη περιοχή της Βορείας Καρπάθου.
Αναμένεται ότι οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενε ώρες γεγονός που θα προκαλέσει προβλήματα κυρίως στο οδικό δίκτυο του νησιού.
4_3.webp

Θεσσαλονίκη: Κρύο χωρίς προβλήματα στην Κεντρική Μακεδονία

Κρύο, χωρίς άλλα προβλήματα, επικρατεί στην Κεντρική Μακεδονία, σύμφωνα με τον επικεφαλής του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, Μπάμπη Στεργιάδη.
Ο ίδιος επισήμανε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι ως τώρα η κατάσταση σε ό,τι αφορά τα καιρικά φαινόμενα εξελίχθηκε ομαλά ενώ δεν υπήρξαν προβλήματα σε μεγάλες πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας.
«Νωρίς το πρωί στον περιφερειακό της Θεσσαλονίκης, στη στροφή για Ρετζίκι, ρίξαμε λίγο αλάτι γιατί υπήρχε νερό που θα μπορούσε να παγώσει ενώ μας ειδοποίησαν από τον αντίστοιχο δήμο στο Πανόραμα ότι είχαν σπάσει οι σωλήνες στο συντριβάνι που βρίσκεται στην πλατεία Γενοκτονίας.
Στην Πέλλα επικράτησαν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή της 'Αρνισσας προς την Έδεσσα όπου γίνεται αποχιονισμός ενώ κανονικά γίνονται και οι εργασίες αποχιονισμού στα ορεινά της Χαλκιδικής (από τον Πολύγυρο προς την Αρναία, τη Βαρβάρα και το Νεοχώρι), της Πιερίας, της Ημαθίας και ειδικά στα χιονοδρομικά κέντρα» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Σε ό,τι αφορά τις επόμενες ώρες, διευκρίνισε ότι αναμένεται από σήμερα νέα πτώση της θερμοκρασίας και από αύριο δεν αποκλείεται να σημειωθούν χιονοπτώσεις σε κάποιες περιοχές ενώ οι άνεμοι θα είναι ισχυροί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης