Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μαγιορκίνης: Δεν θα επιτύχουμε ανοσία της αγέλης, αν δεν εμβολιαστούν οι άνω των 60

Μαγιορκίνης: Δεν θα επιτύχουμε ανοσία της αγέλης, αν δεν εμβολιαστούν οι άνω των 60
Λογικά θα έχουμε ύφεση της πανδημίας υπογράμμισε ο κ.Μαγιορκίνης
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως δεν θα επιτύχουμε ανοσία της αγέλης αν δεν εμβολιαστούν οι άνω των 60 ετών διατύπωσε ο καθηγητής Επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης.
«Λογικά θα έχουμε ύφεση της πανδημίας.
Το πόσο θα διαρκέσει αυτή θα εξαρτηθεί από το εάν θα έρθει και άλλη παραλλαγή και από το κατά πόσο θα αυξηθεί το ποσοστό εμβολιασμού στην Ευρώπη.
Λογικά πάμε σε κάτι πιο διαχειρίσιμο, σε ένα μεταπανδημικό στάδιο όπου η έλευση νέων παραλλαγών είναι πιο διαχειρίσιμη από τα Συστήματα Υγείας» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ.Μαγιορκίνης.
Mιλώντας για την παραλλαγή Omicron 2, ο κ.Μαγιορκίνης υποστήριξε ότι «κάποιοι νομίζουν ότι είναι Delta, αλλά στην ουσία είναι Omicron.
Η Omicron 2 ανιχνεύεται από όλα τα τεστ.
Δεν είναι κάτι καινούργιο.
Υπήρχε από τις αρχές Δεκεμβρίου σε χαμηλό ποσοστό σε κάποιες χώρες.
Σε κάποιες χώρες βλέπουμε να επικρατεί.
Είναι υποκλάδος της Omicron.
Δεν φαίνεται να έχει διαφορετικές ιδιότητες.
Κάποιοι λένε ότι μπορεί να έχει λίγο αυξημένη μεταδοτικότητα.
Δεν θα είναι κάτι δραματικό ή κάτι που θα αλλάξει την εξέλιξη της πανδημίας σε ένα πανδημικό στάδιο», υποστήριξε ο κ. Μαγιορκίνης.

Επιπέδωση πανδημίας

Όπως είπε, τις τελευταίες ημέρες οι επιστήμονες βλέπουν μια επιπέδωση της πανδημίας.
«Αν παραμείνουμε σε αυτή την επιπέδωση και δεν συνεχιστεί η αποκλιμάκωση με αυτούς τους αριθμούς, λογικά θα δούμε σύντομα και μία αποσυμφόρηση από το Σύστημα Υγείας.
Υπό αυτό το σενάριο, θα ήμουν θετικός για την χαλάρωση των μέτρων το επόμενο χρονικό διάστημα» τόνισε ο κ.Μαγιορκίνης, ο οποίος αναφερόμενος στην ανοσία της αγέλης ο κ. Μαγιορκίνης διατύπωσε την άποψη ότι δεν αναμένεται να τη δούμε άμεσα στη χώρα μας.
«Η ανοσία είναι ένα φαινόμενο που οι εμβολιασμένοι ανακόπτουν την πορεία της πανδημίας και προστατεύουν και τους ανεμβολίαστους.
Αυτό λογικά δεν θα το δούμε, γι’ αυτό και είναι εξαιρετικά σημαντικό να εμβολιαστούν όλοι οι άνω των 60 ετών και όσο μεγαλύτερη είναι η ηλικία θα πρέπει να εμβολιαστούν.
Η ανοσία της αγέλης δεν είναι ένα φαινόμενο που αν δεν το επιτύχουμε, δεν έχει σημασία ο εμβολιασμός.
Το κάθε άλλο.
Έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία να εμβολιαστούμε γιατί τα εμβόλια προστατεύουν από τη βαριά νόσο και το θάνατο» υποστήριξε ο κ.Μαγιορκίνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης