Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Στον πάγο το επιτελικό κράτος - Χωρίς ρεύμα 3.000 νοικοκυριά - Πώς θα λειτουργήσουν Δημόσιο, ιδιωτικός τομέας, σχολεία

Στον πάγο το επιτελικό κράτος - Χωρίς ρεύμα 3.000 νοικοκυριά - Πώς θα λειτουργήσουν Δημόσιο, ιδιωτικός τομέας, σχολεία
Ο παγετός ήδη έχει μετατρέψει πολλούς δρόμους σε παγοδρόμια
Σχετικά Άρθρα

Στα χιόνια και στον πάγο θάφτηκε το επιτελικό κράτος για το οποίο καμάρωνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης...
Κι όσο κι αν η κυβέρνηση και οι εμπλεκόμενοι φορείς διαβεβαίωναν πως όλα είναι έτοιμα και θα λειτουργήσουν... ρολόι, η πραγματικότητα για ακόμα μια φορά διέψευσε όλες τις μεγάλες υποσχέσεις...
Το κέντρο της Αθήνας είναι απροσπέλαστο γιατί... χιόνισε (!) και για τρίτο 24ωρο «βυθισμένοι» στο χιόνι μένουν πολλοί δήμοι αλλά και γειτονιές της Αττικής κυρίως στα βόρεια αλλά και τα ανατολικά προάστια.
Ο παγετός ήδη έχει μετατρέψει πολλούς δρόμους σε παγοδρόμια ενώ σε πολλές περιπτώσεις τα ηλεκτροφόρα καλώδια που κρέμονται από τα δέντρα αποτελούν «απειλή» για όσους προσπαθούν να απεγκλωβίσουν τα αυτοκίνητά τους αλλά και να καθαρίσουν τις εισόδους και τα γκαράζ των σπιτιών τους.
Την ίδια στιγμή, «Περίπου 3.000 νοικοκυριά, ίσως και λίγο παραπάνω, παραμένουν χωρίς ρεύμα.
Υπάρχει σοβαρό θέμα, προσπαθούμε να επέμβουμε και βρίσκουμε σοβαρά προβλήματα.
Υπάρχει ο πάγος, υπάρχει και το χιόνι ακόμα, υπάρχουν και τα σημεία που δεν μπορούμε να φτάσουμε, αλλά κυρίως όμως προσπαθούμε να στήσουμε τους γερανούς για να φτιάξουμε τα προβλήματα που υπάρχουν και γλιστράνε…» τόνισε στην ΕΡΤ ο Πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών Ομίλου ΔΕΗ, Κώστας Μανιάτης.
Στο μεταξύ, πλλά είναι τα ερωτήματα για το τι έφταιξε και χιλιάδες οδηγοί και οχήματα έμειναν εγκλωβισμένοι ακόμα και επί 24 ώρες στη χιονισμένη Αττική Οδό.
Ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ έδωσε στη δημοσιότητα έγγραφο-ντοκουμέντο από την Τροχαία, αναφορικά με το πότε τελικά έστειλε αίτημα η διαχειρίστρια εταιρεία να κλείσει η κυκλοφορία των οχημάτων στην Αττική Οδό.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η τροχαία της Αττικής Οδού προειδοποιούσε από τις 10 το πρωί και πίεζε τη διαχειρίστρια εταιρεία, όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές, προκειμένου να κλείσει η κυκλοφορία των οχημάτων -και κυρίως των βαρέων- στις εισόδους αυτής -κάτι ωστόσο που δεν εισακούστηκε ή δεν εκτιμήθηκε ανάλογα από τους ιθύνοντες της διαχειρίστριας εταιρείας – κάτι το οποίο διαψεύδει η εταιρεία.

Χωρίς ρεύμα τουλάχιστον 3.000 νοικοκυριά

«Περίπου 3.000 νοικοκυριά, ίσως και λίγο παραπάνω, παραμένουν χωρίς ρεύμα. Υπάρχει σοβαρό θέμα, προσπαθούμε να επέμβουμε και βρίσκουμε σοβαρά προβλήματα. Υπάρχει ο πάγος, υπάρχει και το χιόνι ακόμα, υπάρχουν και τα σημεία που δεν μπορούμε να φτάσουμε, αλλά κυρίως όμως προσπαθούμε να στήσουμε τους γερανούς για να φτιάξουμε τα προβλήματα που υπάρχουν και γλιστράνε…» τόνισε στην ΕΡΤ ο Πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών Ομίλου ΔΕΗ, Κώστας Μανιάτης.
Η προσπάθεια είναι μεγάλη, η κόπωση είναι πάρα πολύ μεγάλη, ο πάγος συνεχίζει να υπάρχει είτε το πρωί είτε αργά το βράδυ είπε ο κ. Μανιάτης κι εκτίμησε ότι θα χρειαστεί ακόμα μια μέρα για να αποκατασταθούν τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με νωρίτερη ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ, ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση των ζημιών στις κύριες γραμμές Μέσης Τάσης σε όλες τις περιοχές, ενώ όλες οι προσπάθειες πλέον επικεντρώνονται στην αποκατάσταση των μεμονωμένων παροχών, καθώς με το πέρας των εργασιών στις κύριες γραμμές ΜΤ εντοπίζονται και περιορισμένες σποραδικές βλάβες στη χαμηλή τάση.

Αποκαλυπτικό έγγραφο για το πότε αποφάσισε η εταιρεία να ζητήσει διακοπή της κυκλοφορίας

Ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ έδωσε στη δημοσιότητα έγγραφο-ντοκουμέντο από την Τροχαία, αναφορικά με το πότε τελικά έστειλε αίτημα η διαχειρίστρια εταιρεία να κλείσει η κυκλοφορία των οχημάτων στην Αττική Οδό.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η τροχαία της Αττικής Οδού προειδοποιούσε από τις 10 το πρωί και πίεζε τη διαχειρίστρια εταιρεία, όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές, προκειμένου να κλείσει η κυκλοφορία των οχημάτων -και κυρίως των βαρέων- στις εισόδους αυτής -κάτι ωστόσο που δεν εισακούστηκε ή δεν εκτιμήθηκε ανάλογα από τους ιθύνοντες της διαχειρίστριας εταιρείας.
Η εταιρεία δεν αποδέχτηκε αρχικά το αίτημα, το οποίο έκανε αποδεκτό πολύ αργότερα.
Την ίδια στιγμή, τα 36 εκχιονιστικά μηχανήματα, τα οποία είναι βαρέος τύπου κι έτσι δεν έχουν ταχύτητα κι ευελιξία, δεν μπορούσαν να καθαρίσουν τον δρόμο και να επιτρέψουν στους οδηγούς να απεγκλωβιστούν.
Η σύμβαση του κράτους με τη διαχειρίστρια εταιρία της Αττικής Οδού, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, προβλέπει ότι η διαχειρίστρια εταιρεία είναι αυτή που αποφασίζει για τη διακοπή της κυκλοφορίας.
Δηλαδή το αιτείται από την Τροχαία, πράγμα το οποίο φαίνεται τελικά να έγινε στις 2 το μεσημέρι -με σημαντική, ούτως ειπείν, καθυστέρηση.
Η απόφαση, μάλιστα, ήταν μόνο για τα βαριά οχήματα και όχι για τα Ι.Χ. των πολιτών, που ήδη συσσωρεύονταν στην Αττική Οδό...
Αργότερα, σε ανακοίνωσή της, η Αττική Οδός διέψευσε το ρεπορτάζ.
«Η εταιρεία ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Α.Ε. διαψεύδει κατηγορηματικά την πληροφορία που μετέδωσε τηλεοπτικός σταθμός, και αναπαράγουν ενημερωτικά μέσα, σύμφωνα με την οποία ζητήθηκε από την Τροχαία να κλείσει η Αττική Οδός στις 10.00 π.μ. της Δευτέρας και η εταιρεία δεν το δέχθηκε», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Πώς θα λειτουργήσουν την Πέμπτη σχολεία, Δημόσιο, Τράπεζες, καταστήματα

Σταδιακή καθίσταται η μετάβαση στην καθημερινότητά τους για τους κατοίκους της Αττικής και της Κρήτης, που επλήγησαν κυρίως από τη χιονοκαταιγίδα «Ελπίς», καθώς μετά τα πρώτα εικοσιτετράωρα από την εκδήλωση του ακραίου καιρικού φαινομένου, οι συνθήκες παγετού που επικρατούν τις τελευταίες ώρες, αλλά και οι δυσκολίες στην επιχείρηση αποχιονισμού έχουν ως αποτέλεσμα τη λειτουργία της αγοράς, του δημόσιου τομέα, της εκπαίδευσης, αλλά και των μέσων μαζικής μεταφοράς, με ειδικούς όρους.

Τηλεκπαίδευση

Αναφορικά με την λειτουργία των σχολικών μονάδων, αυτές θα παραμείνουν κλειστές αύριο και μεθαύριο, με στόχο την πρόληψη ατυχημάτων και την καλύτερη προάσπιση της ασφάλειας των παιδιών. Ακόμη και αν τα σχολικά μαθήματα για τις δύο αυτές ημέρες δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν δια ζώσης, θα πραγματοποιηθούν, ωστόσο, με τηλεκπαίδευση.
Επίσης, κλειστά θα παραμείνουν αύριο και μεθαύριο θα παραμείνουν:
• οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί,
• τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών,
• τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και
• τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης ατόμων με αναπηρία και
• τα κέντρα διημέρευσης - ημερήσιας Φροντίδας.

Ιδιωτικός Τομέας - Τηλεργασία στο Δημόσιο 

Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου, για αύριο Πέμπτη 27 Ιανουαρίου υπάρχει ισχυρή σύσταση για τηλεργασία στον ιδιωτικό τομέα όπου είναι δυνατόν, ενώ στο Δημόσιο θα υπάρξει τηλεργασία ανάλογα με τις ανάγκες των υπηρεσιών και τυχόν προβλήματα πρόσβασης.
Ειδικότερα, σε εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών αναφέρεται πως «συνίσταται εντόνως η χρήση της δυνατότητας τηλεργασίας προκειμένου να αποφευχθούν κατά το δυνατόν οι μετακινήσεις».

Ανοιχτή η προσέλευση

Ακόμη προβλέπεται η δυνατότητα για τους υπαλλήλους που δεν μπορούν να ασκήσουν τα καθήκοντά τους εξ’ αποστάσεως, να προσέλθουν στην εργασία τους αργότερα από την καθορισμένη ώρα προσέλευσης, χωρίς οποιαδήποτε δυσμενή συνέπεια. Στο έσχατο ενδεχόμενο, δηλαδή «σε περίπτωση που η παροχή εξ αποστάσεως εργασίας δεν είναι δυνατή λόγω των φύσης των ασκούμενων καθηκόντων καθώς επίσης και η προσέλευση των υπαλλήλων στην έδρα της Υπηρεσίας τους είναι αντικειμενικά αδύνατη λόγω των συνεπειών από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, η απουσία των εν λόγω υπαλλήλων θα είναι δικαιολογημένη για λόγους ανωτέρας βίας» τονίζει το Υπουργείο Εσωτερικών, καλώντας τους προϊσταμένους των υπηρεσιών να καταρτίσουν πλάνο εργασιών για την αυριανή ημέρα.

Εξαιρέσεις στην τηλεργασία

Από το καθεστώς τηλεργασίας στο Δημόσιο, αλλά από τις πρόσθετες διευκολύνσεις προς τους δημοσίους υπαλλήλους για την εργασία τους ειδικά κατά την αυριανή ημέρα εξαιρούνται οι εργαζόμενοι σε υπηρεσίες αιχμής, οι αρμοδιότητες των οποίων σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με την αντιμετώπιση και διαχείριση των συνεπειών από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, όπως για παράδειγμα δημοτικοί υπάλληλοι σε συναφές αντικείμενο εργασίας.

Δικαστήρια

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο και μεθαύριο τα δικαστήρια.

Λιανεμπόριο

Μετά από δύο εικοσιτετράωρα αργίας, δυνατή είναι αύριο η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων, αλλά με συγκεκριμένο ωράριο, δηλαδή από τις 10 το πρωί μέχρι και τις 6 το απόγευμα.

Ντελίβερι 

Ειδικά για αύριο, δεν επιτρέπονται οι υπηρεσίες διανομής (delivery) και οι ταχυδρομικές υπηρεσίες (courier), εξαιτίας του ισχυρού παγετού.

Άρση εμβολιασμών

Αναστολή στο εμβολιαστικό πρόγραμμα προβλέπεται για αύριο αναφορικά με τους εμβολιασμούς παιδιών μόνο στο mega εμβολιαστικό κέντρο Προμηθέας και στο Παίδων Πεντέλης. Οι υπόλοιποι εμβολιασμοί παιδιών, καθώς και οι εμβολιασμοί ενηλίκων θα γίνουν κανονικά. Για όσους δεν προσέλθουν σε προγραμματισμένο ραντεβού, θα σταλεί σε κάθε περίπτωση sms για νέο ραντεβού.

Λεωφορεία και τρόλεϊ

Διαρκής αναμένεται η εκτίμηση της λειτουργίας των αστικών συγκοινωνιών και την αυριανή ημέρα. Όπως και σήμερα, έτσι και αύριο, «λόγω του αυξημένου κινδύνου εμφάνισης παγετού στο οδικό δίκτυο και αύριο κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, τα δρομολόγια θα ξεκινήσουν να πραγματοποιούνται μετά τις 06.00» το πρωί, όπως γνωστοποίησε ο ΟΑΣΑ, προσθέτοντας πως «οι προσπάθειες του ομίλου για τη διεξαγωγή δρομολογίων, όπου αυτό είναι εφικτό, είναι συνεχείς, με προτεραιότητα την ασφάλεια επιβατών και εργαζομένων».

Μέσα σταθερής τροχιάς

Βελτιωμένη, την ίδια ώρα, εμφανίζεται η κατάσταση ως προς τη λειτουργία των μέσων σταθερής τροχιάς στην Αττική, με δεδομένο ότι αποκαταστάθηκε η πλήρης λειτουργία της γραμμής 1 -του Ηλεκτρικού (Πειραιάς -Κηφισιά), καθώς και της γραμμής 3, στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας -Αεροδρόμιο και οι συρμοί πραγματοποιούν όλες τις ενδιάμεσες στάσεις στους σταθμούς Κορωπί, Κάντζα και Παλλήνη.

Τι αναφέρει για τη λειτουργία των τραπεζικών καταστημάτων αύριο Πέμπτη η Ελληνική Ένωση Τραπεζών

Να περιορίσουν κατά το δυνατόν τις επισκέψεις τους στα τραπεζικά καταστήματα όπως επίσης πριν την μετάβαση τους σε αυτά, να υπάρχει προηγούμενη τηλεφωνική επικοινωνία, με το συγκεκριμένο κατάστημα, συστήνει στους συναλλασσόμενους η Ελληνική Ένωση Τραπεζών, σε ανακοίνωση της. Ειδικότερα η ΕΕΤ αναφέρει:
«Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι τα τραπεζικά καταστήματα σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Κρήτη, και Νότιο Αιγαίο, θα επαναλειτουργήσουν για το κοινό την Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2022, αλλά με σημαντικούς περιορισμούς. Ειδικότερα, ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες σε καθένα κατάστημα, ενδέχεται αυτό να μην λειτουργεί ή να υπάρχει περιορισμένος αριθμός εργαζομένων ή να υπάρξουν αλλαγές στο ωράριο λειτουργίας. Ως εκ τούτου συνιστάται οι συναλλασσόμενοι να περιορίσουν κατά το δυνατόν τις επισκέψεις τους στα καταστήματα όπως επίσης πριν την μετάβαση τους σε αυτά, να υπάρχει προηγούμενη τηλεφωνική επικοινωνία, με το συγκεκριμένο κατάστημα».
Η τράπεζα Πειραιώς, με γνώμονα τις κατευθύνσεις της Πολιτείας για ασφαλέστερη πρόσβαση εργαζομένων και πελατών, ενημερώνει το συναλλακτικό κοινό, ότι η έναρξη λειτουργίας των καταστημάτων που θα ανοίξουν στις πληγείσες Περιφέρειες (Αττικής, Βοιωτίας, Ευβοίας, Κρήτης και νοτίου Αιγαίου) για την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022, ορίζεται στις 10 πμ..
Περαιτέρω ενημερώνει ότι λόγω των επικρατουσών συνθηκών, ορισμένα καταστήματα ενδέχεται να μη λειτουργήσουν καθόλου. Ως εκ τούτου συνιστάται, πριν την μετάβαση των συναλλασσομένων σε αυτά, να υπάρχει προηγούμενη τηλεφωνική επικοινωνία με το συγκεκριμένο κατάστημα.

Απαγόρευση κυκλοφορίας

Επιπρόσθετα σε ισχύ παραμένει η απαγόρευση της κυκλοφορίας σε τμήμα του επαρχιακού οδικού δικτύου, περιφερειακών οδών, αλλά και κεντρικών οδικών αρτηριών στην Αττική. Συγκεκριμένα:
Επί της οδού Κοκκινοπούλου από το ύψος της οδού Αλέκου Παναγούλη στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κατεχάκη.
Επί της Λεωφόρου Πάρνηθος, από το ύψος του τελεφερίκ και στα δυο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.
Π.Ε.Ο. Αθηνών - Θήβας, ύψος πρατηρίου υγρών καυσίμων <Cyclon> ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα, απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών.
Διονύσου, από το ύψος του «414» ΣΝΕΝ προς τον Αγ. Πέτρο. (Πεντέλη).
Επί της συνέχεια της οδού Αναστάσεως (Παπάγου) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από τα κοιμητήρια Παπάγου προς τον Υμηττό.
Λ. Διονύσου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από την περιοχή της Ανατολής Ν. Μάκρη προς την Πεντέλη.
Ανωνύμου οδού (Καισαριανή) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από το ύψος Καλοπούλα προς τον Υμηττό.
Λ. Φυλής, από το ύψος της ταβέρνας «Το νέο φαράγγι» έως τα όρια της Αττικής και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
Επί της Επαρχιακής οδού Μεγάρων Χανίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από θέση
Δίστρατο (χ/θ 5) στην περιοχή των Μεγάρων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
Επί της Αττικής Οδού και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, διακοπή κυκλοφορίας παντός είδους οχήματος.•

Μερική άρση κυκλοφορίας

Σε μερική άρση της της κυκλοφορίας στην Αττική Οδό προχώρησε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής στα ακόλουθα οδικά τμήματα:
o Στο τμήμα από την είσοδο της Ελευσίνας ως τον κόμβο 11 [Α/Κ Κηφισίας (Δακτυλίδι)] και στα δύο ρεύματα
o Στο τμήμα από την είσοδο Λ. Κατεχάκη έως το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών, μόνο στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης


Warning: include(views/ad_prestitial78.php): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php on line 898

Warning: include(views/ad_prestitial78.php): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php on line 898

Warning: include(): Failed opening 'views/ad_prestitial78.php' for inclusion (include_path='.:/opt/plesk/php/7.3/share/pear') in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php on line 898